23 Kasım 2016 Çarşamba

SALİHLİ’DE DOĞALGAZ İÇİN TARİHİ KARAR


       Belediye Başkanı Zeki Kayda başkanlığında olağanüstü toplanan Salihli Belediye Meclisi, ilçeye doğalgaz getirilmesi için tarihi bir karara imza atarak oy birliği ile Başkan Zeki Kayda’ya tam yetki verdi. Başkan Kayda’nın talimatıyla BOTAŞ ve Aksa Manisa Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ile görüşmelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Yalım Şenkaya ve Salihli OSB Müdürü Çağrı Duygu tarafından doğalgaz konusunda Meclis Üyelerine bir sunum yapıldı.

    Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın çağrısıyla Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından dağıtım lisansı verilen Aksa Manisa Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin dağıtım bölgesine Salihli ilçe merkezi ile Salihli Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) de dahil edilmesi hususunda lisans genişleme başvurusu için işbirliği yapılması ve Aksa Manisa Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ile Salihli Belediyesi’nin ortak hareket etmesi amacıyla Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu Meclis Üyeleri tarafından görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

       Salihli Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile alınan kararın ilçemize hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulunan Başkan Zeki Kayda, “ Doğalgaz, Salihli’de sanayimizin gelişmesi açısından büyük önem taşıyor. Şehrimizin büyümesi ve gelişmesi için doğalgaz mutlaka Salihli’mize gelmelidir. Salihli OSB’de 2.Etap kamulaştırmayı tamamladık ve yılbaşından sonra belirlenen 70 lira bedel üzerinden arsa tahsislerine başlayacağız. Doğalgazın Salihli’ye gelmesiyle birlikte Salihli OSB’de 5 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız. Meclisimizde grubu bulunan siyasi partilerin temsilcilerine doğalgaz konusunda gösterdikleri hassasiyetten ve alınan ortak karardan dolayı tek tek teşekkürlerimi sunuyorum ” dedi.

BAŞKAN KAYDA’DAN BİRLİK ÇAĞRISI
       Salihli için hayati önem taşıyan doğalgaz konusunda iki yıldır yapılan çalışmalar sonucunda büyük mesafe kat ettiklerini belirten Başkan Kayda, Belediye Meclisinde grubu olan siyasi parti temsilcilerine çağrıda bulunarak, “ Salihli’mizin geleceği için hepimiz doğalgazın ilçeye getirilmesi noktasında elbirliğiyle çalışalım. Bakanlar Kurulu kararıyla, Salihli ile birlikte 22 OSB 2018 yılı doğalgaz yatırım programına alındı. Bugün burada meclis üyelerimizle birlikte aldığımız karar çerçevesinde Salihli OSB’nin 2017 yılı yatırım programına alınması için talebimizi ileteceğiz. Ben, MHP Genel Başkanımız Sayın Bahçeli ile doğalgaz konusunu görüşmek için Ankara’ya gideceğim ve Meclisimizin aldığı ortak karar ile hazırladığımız doğalgaz dosyasını teslim edeceğim. Tüm meclis üyelerimizin de ilçemize doğalgaz getirilmesi noktasında hassasiyetle çalışacaklarına inanıyorum. Salihli’miz için büyük öneme sahip olan doğalgaz için de Aralık ayı meclis toplantısında ihtisas komisyonu kurulması konusunu değerlendireceğiz ” diye konuştu.