1 Şubat 2015 Pazar

MASKİ Yatırımlarında Geri Sayım Başlıyor



MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerde görevli olan MASKİ şefleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, geçtiğimiz aylarda ilçelerde kullanılmak üzere tahsis edilen araçlara yeni takviyeler yapılarak, araç sayılarının arttırılacağını müjdeledi.
MASKİ Genel Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı katkılarıyla MASKİ Hizmet Binası’nda bir toplantı gerçekleştirdi. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve ilçelerin MASKİ şefleri katıldı.
Koç’tan Yeni Araçlar Müjdesi
         MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, ilçelerde verilen hizmetler noktasında önemli aşamalar kaydedildiğini belirterek, “Yeni kurulan bir birim olan MASKİ Genel Müdürlüğü, ilin her noktasında hizmetleri vatandaşlarımıza aktarmak için var gücüyle çalışıyor. Hizmet araçları noktasında eksiklikler olduğunu biliyoruz. Zamanla bu eksiklikler giderilecek. Daha önce ilçelerimize kullanılmak üzere çift kabinli araçlar ile kazıcı yükleyici araçlar satın alarak görevlendirmiştik. Halihazırda Devlet Malzeme Ofisi’ne ücretini yatırdığımız 18 adet Kangoo ile 2 adet kamyon satın alındı. Şubat ayı içerisinde ihalesi yapılarak temin edilecek olan 12 adet traktör de yine ilçelerimizde MASKİ Genel Müdürlüğümüzün hizmetinde kullanılmak üzere görevlendirilecek. Bunun da müjdesini sizlere burada aktarayım” dedi.
MASKİ Yatırım Merkezi Olacak
         MASKİ’nin kurulum aşamasında olduğunu belirten MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, “Yeni yapılanmanın olduğu her yerde kuruluş aşamalarında sıkıntılar yaşanır. MASKİ Genel Müdürlüğü de Manisa’nın su, kanalizasyon ve altyapısını oluşturmak ve geliştirmek için kurulan önemli bir birim. Manisa’ya yapacağımız yatırımlar ile Manisa’nın geleceğini şekillendireceğiz. Zamanımızı iyi değerlendirip, gerekli çalışmaları hızla hayata geçirerek, Manisa’nın yatırım merkezi olacağız” diye konuştu.
Atıksu Arıtma Tesislerini Manisa’ya Kazandıracağız
         Manisa’nın atık su arıtma tesisleri noktasında çok büyük eksiklikleri olduğunu belirten MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, “Atık su Arıtma Tesisleri bakım, onarım ve işletme ihalesi Mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek. İhale aşamaları tamamlandıktan sonra hızlı bir şekilde Atıksu Arıtma Tesisleri’nin tam kapasiteli çalışması sağlanacaktır” diye konuştu.
Hızlı Bir Şekilde Yol Alalım
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği içme suyu sondaj çalışmaları ile çok sayıda mahallenin içme suyu probleminin çözüldüğünü belirten MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak 2015 yılı içerisinde mesai mefhumu gözetmeden çalışarak, Manisa’ya güzel hizmetler kazandıracağız. İçme suyu sorunu yaşanan yerlerde program dahilinde sondaj çalışmaları hayata geçirilerek, vatandaşların ihtiyaç duyduğu içme suyunu mahallelerimizin kullanımına sunacağız” diye konuştu.
Çalışan Personelin Güvenliği Önemli
MASKİ şefleri ile düzenlenen toplantının program dahilinde belirli sürelerde tekrarlanacağını ifade eden İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ersoy Arslan, “Çalışanlarımızın motivasyonlarını sağlamak, gelişimlerine katkıda bulunmak ve iş sahasında verimli olabilmeleri için eğitim seminerlerimizi periyodik olarak tekrarlayacağız. İş sağlığı ve güvenliği eğitimi, personelimizin çalışma sahasında güvenlik önlemlerini almaları açısından önemli” diye konuştu.