4 Haziran 2015 Perşembe

Büyükşehir’den Asfalt Müjdesi

      
 Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayında ihalesini yaptığı ancak ihaleye katılan bir firmanın Kamu İhale Kurumu’na itirazı nedeniyle geciken asfaltlama çalışmasında müjdeli haber geldi. Kamu İhale Kurumu’nun itirazı reddettiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “İhaleyi kazanan firmaya 10 gün içerisinde yer teslimini yapacağız. İl genelinde yaz ayı bitmeden bin 600 kilometre stabilize, 200 kilometre sıcak olmak üzere toplam bin 800 kilometre asfaltlama yapacağız” dedi.
         Manisa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından il bütününde yapılacak asfaltlama çalışmasının önündeki engel kalktı. Mart ayı içerisinde ihalesi yapılan ancak ihaleye katılan bir firmanın itirazı nedeniyle gecikmeye uğrayan çalışmaların 10 gün içerisinde başlayacağı belirtildi. Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Kamu İhale Kurumu’nun yapılan itirazı reddettiğini belirterek, “Bilindiği üzere Manisa Büyükşehir olduktan sonra il genelindeki ana yollar bizim sorumluluğumuza girmişti. Bu yollar yıllardır bakım ve onarım yapılmadığı için kötü durumdaydı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda bu yolların yapılmasıyla ilgili Mart ayında ihaleye çıktık. İhaleye 21 firma katılmıştı. İhaleye katılan firmalardan biri Kamu İhale Kurumu’na itirazda bulunduğu için ihaleyi kazanan firma çalışmalara başlayamıyordu. Bununla ilgili Kamu İhale Kurumu’ndan müjdeli haber geldi ve itirazın reddedildiği belirtildi. İtiraz olmasaydı biz Mayıs ayı içerisinde asfaltlama çalışmalarına başlayıp, şu ana kadar birçok yolu bitirmiş olacaktık. Ancak bu gecikmeyi telafi edeceğiz” dedi.
Bin 800 Kilometre Asfaltlama Yapılacak
         Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gençoğlu, prosedürlerin tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan firmaya 10 gün içerisinde yer teslimini yapacaklarını belirterek, “Manisa genelinde öncelikle yapılması gereken bin 800 kilometre yol güzergâhı belirledik. Bu yolların bin 600 kilometresi stabilize, 200 kilometresi ise sıcak asfalt olacak. İtirazlar nedeniyle biraz gecikme yaşandı ancak bu yaz içerisinde hedeflediğimiz bu yolların tamamını bitireceğiz” dedi.
Asfalta 95 Milyon TL Bütçe
         Daha önce bu yolların İl Özel İdaresi sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Gençoğlu, “İl Özel İdaresi 2013 yılında il bütününde asfaltlama çalışmalarına 14 Milyon TL bütçe ayırmış. Büyükşehir Belediyesi olarak biz 2015 yılında il bütünde asfaltlama çalışmalarına 95 Milyon TL bütçe ayırdık. Arada ciddi fark var. Bununda bilinmesini istiyorum” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Şantiyesinin Çalışmaları Ayrı
         İhalesi yapılan bin 800 kilometrelik yolun dışında Büyükşehir Belediyesi’ne ait asfalt şantiyelerinin de çalışma yapacağını hatırlatan Gençoğlu, “Şu anda Salihli, Alaşehir ve Akhisar’da bulunan asfalt şantiyelerimizi de aktif duruma getirdik. Burada bulunan kendi ekiplerimizde yollarda çalışma yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün hedefleri doğrultusunda üç yıl içerisinde Manisa’da asfalt yapılmayan yol bırakmayacağız” diye konuştu.