12 Haziran 2015 Cuma

Büyükşehir’den En Çevreci Karne Hediyesi


MANİSA’da karne heyecanı yaşayan öğrenciler, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin karne hediyeleri ile sevindi. Kentteki okullarda öğrencilere dağıtılan 10 bin kalem seti, baskılı torba, içinde tohum bulunan kitap ayracı ve 20 bin çevre eğitim seti kitabı ile en çevreci karne hediyesini Manisa Büyükşehir Belediyesi verdi.
2014-2015 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Manisa’daki öğrencileri karne heyecanı yaşadı. Öğrencilerin karne heyecanına Manisa Büyükşehir Belediyesi de ortak oldu. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından öğrencilerde çevre bilincini oluşturmak için hazırlanan karne hediyeleri dağıtıldı. Vakıfbank Türkbirliği İlkokulu, Kemal Pınar İlkokulu, Ahmet Bedevi İlkokulu, Sekiz Eylül İlkokulu ve 23 Nisan İlkokulu’nda öğrencilerle buluşan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, öğrencilere hediyelerini verdi.
Çevre Bilinci Oluşturulacak
Öğrencilere verilen hediyeler hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, çocuklarda çevre bilincinin oluşmasını hedeflediklerini söyledi. Yıldırım, “ Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrencilerimizin sevincini paylaşıyoruz. En çevreci karne hediyesini de onlara biz verelim istedik. Manisa’da 10 bin öğrencimize geri dönüşüm ile yeniden kazandığımız kalem setini, çevreye zarar vermeyen baskılı bez torbaları ve içlerinde tohum bulunan kitap ayraçlarını hediye ettik. İçinden ladin ağacı tohumlarının bulunduğu minik kitap ayracı öğrencilerimizin ilgisini çekti. Ayrıca çevre bilincinin anlatıldığı 20 bin çevre eğitim setini de öğrencilerimize dağıtıyoruz. Bu kitaplar ilkokul öğrencilerin anlayabileceği şekilde bizim personellerimiz tarafından hazırlanmış ve çocukların eğlenceli bir şekilde öğrenmelerini amaçlamıştır” dedi.
Öğrencilere hediyelerini tek tek veren Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım’a okul müdürleri ve öğretmenler hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti. Karne sevinci yaşayan öğrencilerin de mutluluğu da Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin hediyeleri ile bir kat daha arttı.