15 Haziran 2015 Pazartesi

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Masmek El Sanatları Dönem Sonu Sergisi Açıldı


 


MANİSA Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren sanat ve mesleki eğitim kurslarında eğitim gören kursiyerler dönem sonu sergisi açarak hünerlerini sergiledi. Birçok sanat dalında yüzlerce esere imza atan kursiyerler ziyaretçilerden tam not aldı. Serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş de katıldı. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sanat ve mesleki eğitim kursiyerleri, Kültür Merkezi Lale Fuaye Salonunda düzenledikleri dönem sonu sergisi ile hünerlerini sergiledi. Serginin açılışına, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Nursel Ustamehmetoğlu, Halk Eğitim Şube Müdürü Ergun Aksoy, Kültür Şube Müdürü Adem Gökçe, Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu, Atatürk Gençlik Merkezi Sorumlusu Duygu Karataş, MHP Şehzadeler Kadın Kolları, eğitmenler, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışın ardından kursiyerler tarafından mini bir defile düzenlendi. Programda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş bir konuşma yaptı. Büyükşehir Belediyesi olarak sanata verilen öneme dikkat çeken Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kültür ve sanat faaliyetlerine çok önem verdiğini belirtti. Memiş, “Bugün burada olmaktan dolayı büyük memnuniyet içerisindeyim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün sizlere selamlarını getirdik. 19 eğitmenimiz ve 140 kursiyerimiz sanat merkezlerimizde el emeği göz nuru eserler ortaya çıkardılar. Belediyeler, sosyal ve ekonomik olarak ailelerin bütçelerine katkı sağlamak durumundadır. İnsanlara beceri sağlamak ve en önemlisi onları hayata hazırlamakla görevlidir. Manisa Büyükşehir Belediyesi de bu görevi sonuna kadar yerine getirmektedir” dedi. 

Büyükşehir Olarak Emeğin Karşılığını Vereceğiz 

Büyükşehir Belediyesi olarak sanat merkezlerinde üretilen ürünlerin emeğinin karşılığının verileceğini belirten Memiş, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın öngörüsü ile bu anlamda büyük başarılara imza atıyoruz. Sanat merkezlerimizde elde edilen, ortaya çıkan ürünlerin ekonomik anlamda değerlendirilmesi ve onları ortaya çıkaran arkadaşlarımızın emeğinin karşılığını alabilmesi için yapılması gerekenler de bizlerin görevidir” diye konuştu. 

Yüzlerce Eser Görücüye Çıktı 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş’in konuşmasının ardından Memiş ve beraberindekiler, yüzlerce eserin yer aldığı sergiyi gezdi. Çini boyama, Takı, seramik, kuyumculuk, resim, makine, telkâri, titanyum nakışı ve birçok sanat dalında ortaya çıkartılan eserler hakkında kursiyerler ve eğitmenlerden bilgiler alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve beraberindekiler sanat ve mesleki eğitim merkezleri kursiyerleri ve eğitmenleri ile bol bol fotoğraf çektirdi.  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.