10 Haziran 2015 Çarşamba

Dev Hizmette Sona Doğru




       MANİSA Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden 560 araç kapasiteli tam otomasyonlu otoparkın çalışmaları hızla devam ediyor. Ortaya koydukları her projenin işin takvim süresi öncesinde bittiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Her projemizde olduğu gibi bu önemli projemizi de kısa zamanda Manisalı hemşerilerimizin hizmetine sunacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz Kasım ayında temelini attığı ve 560 araçlık kapasitesiyle Manisa’daki otopark sorununun çözülmesine katkı sağlayacak olan tam otomasyonlu otopark çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yılmaz Gençoğlu, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Gençoğlu, “Yapımı devam eden 560 araçlık tam otomatik otopark inşaatımızda çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatımızın dış cephe, kompozit ve silikon çalışmaları tamamen bitti. Cephesi tamamen kaplanmış oldu. 7 tane iç asansörümüzün montajları da tamamlandı. Ayrıca 560 aracımızın oturacağı platformlar da yapıldı. Sistemin otomasyon yazılımları ise yurtdışında yapılıyor. Havalandırma ve elektrik tesisatının da büyük bir bölümü tamamlandı. Artık son montajlara geçildi. Sistemin otomatik olarak ayarlanması çalışmaları devam ediyor” dedi.
 
Belirlenen gününden önce bitireceğiz 

Otopark içerisinde bulunan asansörler ve araç platformlarını da inceleyen Gençoğlu, “Araçlarımızın asansörle çıkacağı platformlar şu anda deneme aşamasında. Bu deneme çalışmaları esnasında asansörler minimum hızda çalıştırılıyor. Sistem tam anlamıyla çalışır hale geldiğinde bunun 4-5 katı hızda araçlarımız çabucak yerlerine park edilebilecek” diye konuştu. Çalışmalarda herhangi bir sorun olmadığını söyleyen Gençoğlu, “560 araçlık tam otomasyonlu otopark inşaatımızı belirlenen gününden önce tamamlamayı düşünüyoruz. Bu noktada da yüklenici firma hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu. 
Otoparklar için gerekli adımlar atılıyor 

       Manisalıların otopark sorununun çözülmesi adına gerekli adımların atıldığını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu noktada geçtiğimiz aylarda 435 araç kapasiteli Bülent Koşmaz otoparkını vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştuk. Yapımı devam eden 560 araçlık tam otomasyonlu otoparkımızı da bir an önce bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu önemli projemizin belirlenen iş günü süresinin öncesinde bitecek olması, bizleri sevindiren bir gelişme. Her projemizde olduğu gibi bu önemli projemizi de kısa zamanda Manisalı hemşerilerimizin hizmetine sunacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.