16 Haziran 2015 Salı

İFTARDA ŞENLİK VAR! Ahmetli’de 29 Haziran Pazartesi

          


Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ramazan ayı etkinlikleri kapsamında “İftarda Şenlik Var” adlı orta oyunu 17 ilçede gezici tırla sahnelenecek. Ahmet Çevik,  Ayberk Atilla, Meral Küçükerol, Selin Bayraktar ve Ender Gülçiçek’in oynadığı orta oyunu ramazan ayına renk katacak.

Ahmet Çevik, Ayberk Atilla, Meral Küçükerol, Selin Bayraktar ve Ender Gülçiçek’in rol aldığı “İftarda Şenlik Var” adlı orta oyunu Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ramazan ayı etkinlikleri kapsamında il genelinde 17 ilçede gezici tırla sahne alacak. Geleneksel orta oyunu öğelerini günümüze uyarlayarak sunacak olan oyun Arap bacının Tuzsuz Deli Bekir’e duyduğu aşkı anlatacak. Büyükşehir Belediyesi’nin ramazan ayında geçen yılda olduğu gibi bu yıl da ilçelerdeki vatandaşların eğlenceli vakit geçirmesini amaçladıklarını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Orta oyununun 18 Haziran tarihinde Saruhanlı’da sahne almaya başlayacağını 4 Temmuz tarihinde Selendi’de sona ereceğini kaydetti.  

Büyük Üzüntü İçerisindeyiz 

“İftarda Şenlik Var” adlı tiyatro oyununun oyuncu kadrosunda yer alan ancak geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden Sümer Tilmaç’ın yerine Ayberk Atilla’nın rol alacağını belirten Ustamehmetoğlu, “Büyük üzüntü içerisindeyiz. Tiyatronun ve Sinemanın usta oyuncularından biri olan ülkemizin yetiştirdiği büyük üstat Sümer Tilmaç’ın vefatı bizleri derinden etkiledi. Ancak oyunun yönetmeni aynı zamanda oyuncusu Ahmet Çevik oyunun iptal olmayacağını belirtti. Usta oyuncu Sümer Tilmaç’ın yerine tiyatronun duayenlerinden Ayberk Atilla rol alacak” diye konuştu. 

Oyun 21:30’da Sahne Alacak 

İzleyicilerin kahkaha dolu bir vakit geçireceklerini belirten Ustamehmetoğlu, Manisalıları ramazan ayı boyunca 21.30 da sahne alacak olan oyuna davet etti. Ramazan Ayı boyunca 17 ilçede gezici tırla sahnelenecek olan oyunun ilçe etkinlik tarihleri ise şöyle; 

18 Haziran Perşembe:                  Saruhanlı

19 Haziran Cuma:                        Akhisar

20 Haziran Cumartesi:                 Kırkağaç

21 Haziran Pazar:                        Soma

22 Haziran Pazartesi:                   Merkez (Yunusemre)

23 Haziran Salı:                           Gölmarmara

24 Haziran Çarşamba:                 Gördes

25 Haziran Perşembe:                  Köprübaşı

26 Haziran Cuma:                        Demirci

27 Haziran Cumartesi:                 Merkez (Şehzadeler)

28 Haziran Pazar:                        Turgutlu

29 Haziran Pazartesi:                   Ahmetli

30 Haziran Salı:                           Salihli

1 Temmuz Çarşamba:                  Alaşehir

2 Temmuz Perşembe:                  Sarıgöl

3 Temmuz Cuma:                        Kula

4 Temmuz Cumartesi:                  Selendi