26 Nisan 2017 Çarşamba

Kula Beyler Evi’nde Sanat Sergisi


T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 8. Tarım ve İnsan konulu Ulusal Fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar Kula Beyler evinde görücüye çıktı.


T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 8. Tarım ve İnsan konulu Ulusal Fotoğraf yarışmasının Manisa sergisi, Kula Beyler Evi’nde Manisalı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Fotoğraf Sergisinin açılışına Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Kaya, Kula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilgin Sarısu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sabahattin Öner, Esnaf Odası Başkanı Aytekin Şadan, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal, Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal ve vatandaşlar katıldı. Tarihi Beyler Evi’ndeki fotoğraf sergisi, protokol üyeleri tarafından kurdelenin kesilmesiyle vatandaşların ziyaretine açıldı. Kaymakam Güven, Başkan Tosun ve protokol üyeleri sergiyi gezerek fotoğrafları tek tek inceledi.
Tarımın ve toprağın önemi konusunda duyarlılığı arttırmak amacı ile bu yarışmanın düzenlendiğini belirten Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Kaya; “ Tarımsal gelişmeler ile tarım, doğa, çevre ve insan ilişkilerinin, estetik ve öznel bakış amacıyla düzenlenen Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisinin Manisa’mızdaki bu yılki durağı Kula oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla 2009 yılından bu yana düzenlenen Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye girerek sergilenmeye değer bulan eserlerin yer aldığı fotoğraflar 81 ilimizde, il müdürlüklerince uygun bulunan mekanlarda sergilenmek suretiyle kitlelerle buluşturulmaktadır. Bu tür sergileri tarımın kırsaldan çıkarılarak, şehrin gündemine taşınması bakımından dikkate değer buluyor ve önemsiyoruz” dedi.

Başkan Tosun, “Kula, Sanat Sergilerine Ev sahipliği yapmayı Hakediyor”

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 81 ilde yapılan “Tarım ve İnsan” temalı fotoğraf sergisinin, Manisa bölümünde Kula seçilmesinin gurur verici bir gelişme olduğunu belirterek, “8 senedir yapılan bu serginin, Manisa bölümünde ev sahibi olarak Kula’nın seçilmesi, yatırımlarımızın ve çalışmalarımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Kula’nın tarihi dokusunda binlerce ev barındırmaktadır. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu tarihi evlerimizi restore ederek Kula’mıza kazandırıyoruz. Kula’mızda gerçekleşen bu sergiye sanatsever tüm Hemşerilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.