18 Nisan 2017 Salı

Öğretmenevi Kavşak Projesi 30 Nisan'da Başlıyor


Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kentin trafiğini rahatlatmak amacıyla hayata geçireceği ‘Öğretmenevi Kavşak ve Çevre Düzenlemesi Projesi'ne start veriliyor. 30 Nisan 2017 tarihi itibariyle Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca yapımına başlanacak olan projenin çalışmaları esnasında trafiğe kapatılacak yollar açıklandı.

Kentin trafiğinin rahatlatılması adına önemli kavşak projelerini hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından Manisalılara müjdesi verilen ‘Öğretmenevi Kavşak ve Çevre Düzenlemesi Projesi'ne başlıyor. Dev proje için çalışmalara 30 Nisan 2017 tarihi itibariyle start verilecek. Projenin yapımı esnasında Öğretmenevi kavşağı trafiğe kapatılacağı için geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen UKOME Genel Kurulu'nda alternatif güzergahlar belirlenmişti. Bu kapsamda inşaat çalışmaları süresince araç trafiğine kapatılacak yollar ile alternatif güzergahlarla ilgili açıklama yapıldı.

İşte trafiğe kapatılacak yollar
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu yaptığı açıklamada “Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği ve Manisa trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak ‘Öğretmenevi Kavşak ve Çevre Düzenlemesi Projesi'ne 30 Nisan tarihi itibariyle start verilecektir. Dev projenin yapımı esnasında Öğretmenevi kavşağı trafiğe kapatılacağı için bu süre zarfında UKOME Genel Kurulu'nca belirlenen alternatif güzergahlar kullanılacaktır. Bu nedenle 30 Nisan itibariyle;

* Mimar Sinan Bulvarı'ndan İzmir istikametinden ve Akhisar İstikametinden Öğretmenevi yönüne her iki yönden dönüş,

* Öğretmenevi önü ve Galericiler Sitesi TCDD hemzemin geçit,

* 1713 Sokak Gar Kavşağı'ndan itibaren araç trafiğine kapatılacaktır. Bu güzergahlar vatandaşlarımızca kullanılamayacaktır.” ifadelerini kullandı.
Alternatif güzergahlar ise şu şekilde
UKOME Genel Kurulu'nun belirlediği alternatif güzergahlarını da açıklayan Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “Kapatılan bölgelerin araç trafiğinin;

* 1527 Sokak,

* Halil Erdoğan Caddesi,

* Cumhuriyet Caddesi,

* Gar Kavşağından Atatürk Bulvarının Cumhuriyet Caddesi ile kesiştiği nokta,

* Avni Gemicioğlu Caddesi,

*Kenzi Caddesi, Mimar Sinan Bulvarına çıkış şeklinde sirkülasyonun sağlanması kararlaştırılmıştır.

Ayrıca Avni Gemicioğlu Caddesi'nin, Cumhuriyet Caddesi kavşağı ile 714 Sokak Kavşağı arası araç trafiğine tek yön olup, köprülü kavşak inşaatı bitimine kadar bu bölüm geçici olarak çift yön olarak araç trafiğine açılacaktır. Bu süreçte vatandaşlarımıza verecek olduğumuz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımız için çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” dedi.