26 Nisan 2017 Çarşamba

Turgutlu Belediyesi, Mesir Fuarı’nın Gözdesi


Bu yıl 477’ncisi düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, görkemli bir törenle başlarken, 24. Manisa Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı’nda yerini alan Turgutlu Belediyesi’nin standı ziyaretçi akınına uğradı. Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de ziyaret ettiği standtta Turgutlu’nun proje ve yatırımları konuşulurken, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu’nun da tanıtımı açısından önemli gördükleri fuarın bir parçası olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Vali Güvençer ve Başkan Ergün’e ilgilerinden dolayı teşekkür etti.


Turgutlu Belediyesi bir ilke daha imza atarak, 477. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında açılan 24. Manisa Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı’nda yer aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde düzenlenen bir törenle açılışı gerçekleştirilen organizasyonda Turgutlu Belediyesi standı fuarı gezmeye gelenlerin akınına uğradı. Törenin ardından fuarı gezen Vali Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ve beraberindekiler, Turgutlu Belediyesi standını da ziyaret ederek Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’den bilgi aldılar. Turgutlu’nun önemli proje ve yatırımlarından Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu, Kent Müzesi, Ovacık Yaylası Doğal Gençlik ve Kamp Merkezi, Irlamaz Rekreasyon Alanı Düzenleme Projesi, Battı-Çıktı Kavşak Projesi, Hoş Geldin Bebek Projesi, Gönül Projesi, Dost Eli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezi, Cumartesi Kapalı Otopark ve Pazaryeri gibi pek çok hizmetin yer aldığı görseller hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, iki kurum işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Vali Güvençer’e bilgi verdi. Büyük beğeni toplayan standtta protokol hatıra fotoğrafları çektirdi.


Mesir Festivali’nin Bir Parçası Olduk”
Manisa’nın en gözde ilçelerinden biri olan Turgutlu’da, Turgutlu Belediyesi’nin proje ve yatırımlarının tanıtılmasının yanı sıra hedeflerinin ilçenin tanıtımına katkı sunmak olduğunu ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Uluslar Arası Mesir Macunu Festivali artık tüm dünyada bilinir, tanınır noktadadır. Bu anlamda Turgutlu Belediyesi olarak bizler de ilçemizi ve belediyemizi temsilen festival içerisinde yer almak istedik. Manisa’ya hareket kazandıran bu hafta içerisinde ticaret ve sanayi alanında açılışını gerçekleştirdiğimiz fuardaki standımızı beğeniye sunduk.



Başta Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun olmak üzere değerli protokol üyelerini standımızda ağırladık. Proje ve yatırımlarımızın yanı sıra Turgutlumuz’u da konuştuk. Fuara ayrı bir renk kattığımız kanaatindeyiz” dedi.



Turgutlumuz’u Geniş Kitlelere Duyuracağız”
Turgutlu’nun isminin geçtiği, Turgutlu’nun konuşulduğu her yerin kendilerinde ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden Başkan Şirin, “ Turgutlu’nun isminin geçtiği her yerden memnuniyet duyuyoruz. O açıdan fuarda da Manisa’da yaşayan çok değerli dostlarımıla, hemşerilerimizle kucaklaşma fırsatı bulduk. O da bizler için ayrıca memnuniyet verici oldu. Fuarda ziyaretçilerimize hem Turgutlumuzun meşhur üzümünü ikram ediyor, hem de pekmezinin tadına bakma fırsatı sunuyoruz. Hedefimiz ilk günden bu yana olduğu gibi Turgutlumuzun adını daha geniş kitlelere duyurmak. Fuarda da Turgutlu Belediyesi’nin farkını ortaya koyuyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Şirin, 30 Nisan Pazar gününe kadar açık olan fuara tüm vatandaşları davet ettiğini sözlerine ekledi.