23 Kasım 2012 Cuma

Ahmetli Ülkü Ocakları’ndan Aşure Günü


Ahmetli Ülkü Ocakları’ndan Aşure Günü

25 Kasım Başbuğ Alparslan Türkeş’in 95.Doğum yıldönümünü kutlamak ve Eğitim Mimarlarımız olan “ÖĞRETMENLERİMİZİN KUTLU GÜNÜ” nde Ahmetli Ülkü Ocaklarından her yıl Muharrem aynın 10. gününde gerçekleştirilen aşure ikramı bu yıl  devam etti.

 


Ahmetli Ülkü Ocakları, vatandaşlara, özellikle de öğrencilere Ahmetli Belediyesi önünde  ‘aşure’ dağıttı. Müslümanlar için 4 kutsal aydan biri olan Muharrem ayının 10. günü aşure günü olarak kutlanırken Ahmetli Ülkü Ocakları Ahmetlili vatandaşlara aşure dağıttı.



Ahmetli Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bozdemir, asırlardır Anadolu’da birlik ve beraberliğin temsili olan aşurenin aynı zamanda bereket ve kaynaşmayı sağladığını dile getirerek;  her yıl yaptığımız bu ikrama önümüzdeki yıl da  Allah’ın izni ile devam edeceğiz dedi. 




           Ahmetli Belediyesi önünde Cuma namazı öncesi ve Cuma namazı sonrasında vatandaşlara ve öğrencilere aşure dağıtan Ülkü Ocakları İlçe Temsilciliği asırlardır bir gelenek olarak bugüne kadar yaşatıldığını aktararan Bozdemir, bundan sonra da bu tür organizasyonların devam edeceğini belirtti.