23 Kasım 2012 Cuma

Ahmetli’de Öğretmenler Günü Kutlandı


Ahmetli’de Öğretmenler Günü Kutlandı
Ahmetli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Öğretmenler günü” münasebetiyle düzenlenen etkinliğe öğretmenlerin ilgisi ve katılımı yoğun oldu.

 Büyük Önder Atatürk’ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettikleri tarih olan 24 Kasım, 1981 Yılından bu yana her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.



Öğretmenler Günü töreni ilk olarak tören alanında, öğretmenlerin, okul idarecilerinin ve misafirlerin katılımlarıyla yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Gündüz Atbaş’ın Atatürk Büstü’ne çelenk koymasıyla başlayan tören, tören amirinin komutuyla Saygı Duruşu’ndan sonra, Altıeylül Ortaokulu Müzik Öğretmeni Buse Akdağ yönetiminde söylenen İstiklâl Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi.


Öğretmenler Günü münasebetiyle ilçe merkezindeki ve köylerdeki tüm öğretmenlerin katılımıyla; Gazi Ortaokulu ve Şehit Hakkı Erdoğan Ç.P.Lisesinde öğretmenlere ve misafirlere ikramda bulunuldu.


Saat 14.30’da Belediye konferans salonunda Ahmetlili öğretmenler unutulmaz bir etkinlikte buluştu. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasından sonra, Altıeylül İlkokulu Müdür Vekili Elif Bursa, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı. 2012 yılında emekli olan Hüseyin Kurtulmuş, emekli öğretmenler adına bir konuşma yaptı. 2012 yılında emekli olan öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgesi” verildi. Daha sonra öğretmenler adına günün anlam ve önemi ile ilgili Altıeylül Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Dilek Bozyaka bir konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra adaylığı kalkmış öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Altıeylül Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Neslihan Palatır’ın sunduğu proğrama devam edildi.


Altıeylül İlköğretim Kurumu sorumluluğunda hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü proğramı öğretmenler ve misafirler tarafından takdirle izlendi.