6 Kasım 2012 Salı

KIZILAY KAN TOPLAMA TIRI YENİDEN AHMETLİ’DE


Kızılay Kan Toplama Tırı, Ahmetli Meslek Yüksek Okulu önünde kan bağışlarını kabul etti.

6 Kasım 2012 Salı günü Ahmetli’ye gelen Kızılay Kan Toplama Tırı, Ahmetli Meslek Yüksek Okulu önünde kan bağışlarını kabul etti. Ahmetlili vatandaşlar ve özellikle de Ahmetli Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından kan bağışı yapıldı.


Ahmetli Meslek Yüksek Okulu önünde gerçekleştirilen kan bağışına katılım yoğun olurken, ilk kan bağışını da Ahmetli Kızılay Başkanı Eczacı Veli Çalışkan yaptı. Kampanyada 80 ünite kan elde edilirken, Ahmetlili vatandaşlar ve özellikle Ahmetli Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. 


Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Ahmetli Kızılay Başkanı Veli Çalışkan, “kanın çok önemli bir ihtiyaç olduğunu” anlattı. Bağış konusunda vatandaşları duyarlı olmaya çağıran Çalışkan, konu hakkında şunları söyledi: "Türk Kızılayı Ahmetli’de Kan Bağışı Kampanyası ile böyle bir kampanyayı yapmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bir ünite kanın 3 kişinin hayatını kurtaracağını bilmek insanın manevi duygularını arttırıyor. Biz Kızılay olarak bu tür kampanyalara artık sürekli destek vereceğiz. Kan bağışının vücuda faydalarını bildiğimiz için vatandaşlarımızın da kampanyaları desteklemelerini istiyoruz. İlçemizde son üç ay içinde Ahmetli Merkez çarşı olmak üzere, Ahmetli Sanayi, Ahmetli Alahıdır Köyü, Ahmetli Gökkaya Beldesi ve bugün de Ahmetli Meslek Yüksek Okulu önündeki kampanya ile 5.Kan Toplama kampanyası yapılmıştır. Bu kampanyalarda kan vererek destek veren hemşerilerime ve özellikle bu konudaki duyarlılıklarından dolayı Ahmetli Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine teşekkür ediyorum. Bu kampanyayı organize eden Kızılay Kan Bağış Merkezi doktor ve personelimize, Ahmetli Kızılay olarak teşekkür ederiz .” Dedi.