12 Kasım 2012 Pazartesi

TURGUTLU ŞEHİT YÜZBAŞI ANIL BARIŞ ÇETİN


TURGUTLU ŞEHİT YÜZBAŞI ANIL BARIŞ ÇETİN
 İÇİN AĞLADI.

       Siirt’in Pervari ilçesi kırsalında düşen askeri helikopterde şehit düşen 17 askerden biri de Turgutlulu Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetindi. Anıl’ın acısı Manisa’nın Turgutlu ilçesine düştü.


Siirt 3'üncü Komando Tugayı'ndan askeri operasyonun sürdüğü Pervari İlçesi Köprüçay Köyü kırsalına gitmek üzere havalanan ve Cumartesi günü saat 07.25 sıralarında Doğanca Beldesi Hasantepe mevkisinde aşırı sis ile yağış nedeniyle düşen Sikorsky S-70 tipi helikopterde şehit olan 17 askerden Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin'in Turgutlu’dan öğretmen Abdullah Çetin’in Cumhuriyet Mahallesi Karaca sokaktaki evlerine düştü ateş. Şehit Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin evli ve 1 çocuk babasıydı. Eşi Çiğdem Çetin Ankara O.D.T.ÜKoleji İngilizce Öğretmeni olarak görev yapıyor.

İzmir’den havaalanına giden şehidin yakınları tarafından Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin’in Türk bayrağına sarılı tabutunu Turgutlu’ya getirildi, şehidin cenazesi Turgutlu Devlet Hastanesi morguna konuldu. Pazartesi günü morgdan alınan şehit cenazesi önce Cumhuriyet Mahallesi Karaca sokaktaki baba evine getirildi. Şehit yakınları, akraba ve mahalleli tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Turgutlulu Pilot Yüzbaşı 31 yaşındaki Anıl Barış Çetin’in baba ocağı ziyaretçi akınına uğradı. Tüm mahalle yasa büründü. Şehidine ağlayan Turgutlu'da pazartesi günü cenaze töreni düzenlendı. Türk bayrağına sarılı şehit tabutu cenaze namazı kılınmak üzere Turgutlu Pazar camiine getirildi. Öğle namazına müteakip Turgutlu ve çevresinden gelen kalabalık cemaatle kılınan cenaze namazından sonra bir süre top arabasında taşınan şehit Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin'in cenazesi, Turgutlu Belediye Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte toprağa verildi.

Yapılan törene, şehit Anıl Barış Çetin'in eşi Çiğdem, annesi Nevin, babası Abdullah ile kardeşi Pınar Çetin'in yanı sıra milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Özgür Özel, Sakine Öz, Hasan Ören ve Sümer Oral, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergül, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve binlerce vatandaş katıldı.
       
Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin’in şehâdeti Cumhuriyet Mahallesini, Karaca sokağı olduğu kadar tüm Turgutlu ve Manisa’yı yasa boğdu.