24 Kasım 2012 Cumartesi

Manisa Ülkü Ocaklarından Basın Açıklaması

Manisa  Ülkü Ocaklarından Basın Açıklaması

 Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Onur PAPUÇÇUOĞULU, “24 Kasım Öğretmenler Günü” ile ilgili; yazılı basın açıklaması yaptı.

Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Onur PAPUÇÇUOĞLU’nun basın açıklaması şöyle:

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ


Türk ulusunun geleceğinin umudu güvencesi olan çocuklarımızı gençlerimizi yetiştiren Türk öğretmeni, bu kutlu mesleğin temsilcileri milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. Aynı şekilde toplumumuz da öğretmenin manevi yönü  de küçümsenemeyecek kadar önemlidir. Özellikle küçük yerlerde, kasaba ve köylerde…  Gerektiğinde köyün muhtarı, imamı, doktoru, hemşiresidir.  Öğretmenlerimiz duygusaldır, fedakardır, hassastırlar. Bunu işlerine de aksettirirler. Bizimle ağlar, bizimle gülerler, dertlerimizle dertlenirler.

Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkumdurlar. Zira kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir.

Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstlenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım.