16 Kasım 2012 Cuma

MHP'de Başkanlık Divanı belirlendi

MHP'de Başkanlık Divanı belirlendi

SİYASET / 2012-11-16 10:37:41

Olağan kurultayın ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında genel merkezde ilk kez bir araya gelen MYK üyelerinin toplantısında Başkanlık Divanı oluşturuldu.
Yapılan oylama sonucunda Bahçeli ile Başkanlık Divanı'nda görev alacak genel başkan yardımcılarının isimleri şöyle belirlendi: Yıldırım Tuğrul Türkeş, Edip Semih Yalçın, Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, Emin Haluk Ayhan, Ruhsar Demirel, Oktay Öztürk, Zühal Topçu, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Celal Adan, Sefa Şefkat Çetin ve Atilla Kaya. Parti Genel Sekreterliği'nde İsmet Büyükataman bulunurken onun yardımcılıklarını Recep Dumanlı ve Abbas Bozyel yapacak.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 4 Kasım'da yapılan 10. Olağan Büyük Kurultayı'ndan sonra Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerini topladı.



ANITKABİR VE TÜRKEŞ'İN MEZARINI ZİYARET
Toplantı öncesinde Anıtkabir'i ziyaret eden Bahçeli, Anıtkabir özel defterine şunları kaydetti: "Bıraktığın emanetlerin anlam ve ruhuna sadık kalarak canlılığını sıcaklığını ve tazeliğini hiç kaybetmeyen yüksek fikirlerini benimseyerek Türk siyasi hayatındaki varlık mücadelemize heyecanla devam ediyoruz.
Türk milletinin, tam bağımsızlık iradesinden en ufak bir sapma göstermeden kimliği, karakteri, kültürü, kökeni, mazisi ve vatanıyla tam bir bütünlük içerisinde bulunması bizim için her şeyin önündedir. Milletimize duyduğun bağlılığı geleceğe karşı üstlendiğin sorumluluk bilincini ve titizlikle muhafaza ettiğin milli birlik duygumuzu her türlü vasıta ve tedbirle besleyerek geliştirme ülküsünü sahiplendiğimizi ve daha ileri götürme iradesi taşıdığımızı belirtmek istiyorum.
Ruhun şad olusun, mekanın nur dolsun" Bahçeli, Anıtkabir'den sonra Alparslan Türkeş'in mezarına geçti. Bahçeli, burada da dua okuduktan sonra mezara kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı. Mezarı sulayan Bahçeli, daha sonra toplantıya başlamak üzere parti genel merkezine geçti.




BAŞKANLIK DİVANI OLUŞTURULDU
Olağan kurultayın ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında genel merkezde ilk kez bir araya gelen MYK üyelerinin toplantısında başkanlık divanı oluşturuldu.Yapılan oylama sonucunda Bahçeli ile başkanlık divanında görev alacak genel başkan yardımcılarının isimleri şöyle belirlendi: Yıldırım Tuğrul Türkeş, Edip Semih Yalçın, Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, Emin Haluk Ayhan, Ruhsar Demirel, Oktay Öztürk, Zühal Topçu, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Celal Adan, Sefa Şefkat Çetin ve Atilla Kaya. Parti Genel Sekreterliği'nde İsmet Büyükataman bulunurken onun yardımcılıklarını Recep Dumanlı ve Abbas Bozyel yapacak.







KAYNAK: