2 Aralık 2012 Pazar

DEVLET HASTANESİ KADROSU HAZIR ARSASI YOK


AHMETLİ’DE DEVLET HASTANESİ KADROSU HAZIR!
HASTANE ARSASI YOK!

Milliyetçi Hareket Partisi Ahmetli İlçe Başkanı Orhan Karabina Ahmetli Devlet Hastanesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Ahmetli M.H.P İlçe Başkanı Orhan Karabina Ahmetli Devlet Hastanesi ile ilgili olarak;

“8 Ocak 2012 Tarihinde yaptığımız 8.Olağan Kongremizden sonra ilçemizde yaptığımız ziyaretlerde, İlçemiz Barbaros Mahallesi Sağlık Ocağında faaliyet gösteren İlçe Devlet Hastanesi olduğunu öğrendik. Gördük ki, Ahmetli’de Devlet Hastanesinin kadrosu hazır, ancak; hastane arsası yok!” dedi.

Karabina açıklamasının devamında, “2011 Ocak ayında resmen faaliyete geçen 1.Basamak E2 tipi İlçe Devlet Hastanemizde Baştabip, Hastane Müdürü, Aile Hekimi Uzmanları, Pratisyen Hekimler, Aile Hekimleri, Röntgen Teknisyenleri, Laboratuvar Teknisyeni, Çevre Sağlığı Teknisyeni, Tıbbi Sekreterler, Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, Yardımcı Sağlık Personeli, Hizmetli ve Aile Sağlığı Elamanı olmak üzere 51 personeli bulunan ve personel ihtiyacı bakımından hiçbir ihtiyacı bulunmayan Ahmetli İlçe Devlet Hastanemizin bugüne kadar  hizmet binasının yapılacağı “Hastane Arsası” temin edilememiş, dolayısıyla hizmet binasının yapımına başlanamamıştır. Dedi.

İlçe Başkanı açıklamasında; “Değerli arkadaşlarım, yakında Ahmetli Sağlık Ocağı’na gittiniz mi? Bildiğimiz Sağlık Ocağına bir tabela asılmış, “Ahmetli İlçe Devlet Hastanesi” diye. Yanına da prefabrik bir bina ekliyorlar. Eski lojmana da Ek Bina denmiş. Tam bir gecekondu hastane. Bu gidişle bu AKP iktidarının Ahmetli’ye Devlet Hastanesi yapmaya niyetleri yok.”dedi.
Açıklamasının devamında: ”Her fırsatta sağlıkta çağ atladığını söyleyen AKP İktidarına sesleniyoruz. Bu nasıl çağ atlamaktır. Tabelasında İlçe Devlet Hastanesi olan bir ilçede, 51 personeli olacak, ama bu hastanenin yapılacağı bir arsa iki yıldır temin edilemeyecek. Akp’nin mahalli yöneticilerine de seslenmek istiyorum. Bu ayıbı bir an önce çözerek; İlçe Devlet Hastanesi’nin arsasını temin ederek, hastane inşaatına başlanmasını sağlayınız.  Ahmetli siyaseti bu komik duruma bir an önce çözüm bulmalı, Ahmetli için önem arz eden Devlet Hastanesine gerekli arsayı bulmalıdır.

            Ahmetlili vatandaşlarımız Ahmetli Devlet Hastanesi’ne bir an önce arsa tahsisini ve inşaatına başlamasını beklemektedir.” Dedi.