22 Aralık 2012 Cumartesi

Manisa Belediye'sinden 20 milyon TL'lik proje

Manisa Belediye'sinden 20 milyon TL'lik proje
MANİSA Belediyesi, 2012 yılının son ve en büyük projesi olan Yeni Oto Terminal Binası’nın temelini attı. Yaklaşık 20 milyon TL tutarındaki yatırımıyla, Manisa Belediyesi tarihinin en büyük projesi olarak gösterilen Oto Terminal Binası temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Belediyesi’nin fazla değil birkaç yıl önce içinde bulunduğu dar boğazdan kurtulup dev yatırımlarını hayata geçirmesinin sevincini yaşıyoruz” dedi.
Manisa’nın ihtiyacına cevap verecek Yeni Oto Terminal Binası temel atma törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Hasan Eryılmaz, Cem Çöllü, Tamer Çipiloğlu, İller Bankası 3. Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, MHP 23. Dönem Milletvekilleri Mustafa Enöz, Ahmet Orhan, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, İl Müftüsü Sinan Cihan, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, MHP’li ilçe ve belde belediye başkanları, Belediye Meclis üyeleri, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Manisaspor Başkanı Emre Hasgör, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, Manisa’yı Mesiri Tanıtma Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, Belediye birim müdürleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, hemşeri dernekleri temsilcileri ve Manisalılar katıldı. Temel atma töreninde yamaç paraşütçüleri de, Türk Bayrağı ve ‘Manisa Değişiyor’ yazılı pankartlar açarak bölgede uçuş gerçekleştirdi. Törende Manisa Şehzadeler Mehteri de bir konser verdi.
Büyükşehire uygun modern bir mimari
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı İller Bankası 3. Bölge Müdürü Muhittin Menekşe yaptı. Tesisin Manisa Belediyesi’nce 26 Temmuz tarihinde Caser İnşaata 19 Milyon 950 Bin TL bedelle ihale edildiğini belirten Menekşe, “Finansmanının tümü bankamızca karşılanacaktır. Tesis, görüldüğü üzere yeni yapılan çevre yolu ile İstanbul-Ankara ve İzmir yollarının kesiştiği bu yolda inşa edilmektedir. Şehrimizin üç ana girişinin kesiştiği yerde yapılan bu tesis Manisa’nın büyükşehir olmasına uygun olarak, kimliğine yakışır modern bir mimari ile beş bloktan şehirler ve iller arası perondan oluşacaktır. Otogar inşaatımız 73 bin 500 metrekare alana oturuyor, bunun 11 bin metrekaresi ise kapalı alan olacak. Tesise giriş çıkış için karayolu köprüsü de bu kapsamda yapılacaktır. Yeni otogar çevre düzenlemesiyle, özel park alanıyla Manisalı hemşerilerimizin rahatlıkla ulaşımlarını sağlayabilecek kapasitede, Manisa Büyükşehrine yaraşır bir oto terminal olarak sizlere hizmet edecektir. Tesisin 06.09.2013 tarihi itibariyle hizmete açılması planlanmıştır. İnşallah oto terminalin açılış töreninde de birlikte oluruz. Rabbim bu açılışı da bizlere nasip eder” dedi.
Başkanımızın talepleri bitmek bilmiyor
İller Bankası olarak 2002 stratejik planlama sonrasında belediyelerin her türlü araç, gereç ve mal alımlarına her türlü alt ve üst yapı projelerine kredi desteği verdiklerini belirten Menekşe, “Bu anlamda Manisa Belediye’miz ile de çok iyi ilişkiler içerisinde çalışılmaktadır. Bugüne değin Manisa Belediye’mize son 7 yılda alt yapı sektöründe 900 bin TL ödenek sağladık. Bu, KESS’in içme suyu şebekesinde kullanıldı. Üst yapı sektöründe ise 14 ayrı işte Köprülü Kavşak, Malta Parkı, Şehitler Anıtı, Laleli Gençlik Merkezi, Kent Park, Cumhuriyet Meydanı ve asfalt-parke yol kaplamalarında Cengiz Başkanımızın talepleri bitmek bilmiyor. Biz onları karşılamakta zorlanıyoruz. Ama biz her zaman başkanımızın ve belediyelerimizin yanındayız. Bu üst yapı projelerinde toplamda 14 projede 85 Milyon 815 Bin TL kredi açtık. Bunu kullandırmaktayız. Mal alımı sektöründe ise 7,5 Milyon TL kredi açmış olmakla beraber toplamda belediyemize 94 Milyon TL kredi kullandırdık, kullandırmaya da devam edeceğiz. Bu tesisin yapımında başta Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere, kredilendirmede genel müdürümüze, inşaatı üstlenen firmaya ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Dar boğazdan dev yatırımlara
Menekşe’nin konuşmasının ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi. Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin bugüne kadar yapılan yatırımlar arasında 20 milyon TL ile en büyük yatırım olma özelliğini taşıdığını ve büyükşehir Manisa’nın en önemli ihtiyacını karşılayacağını belirten Başkan Ergün, “Bugün Manisa Belediyesi ailesi ve bu aileye destek veren Manisalılar için önemli bir gün. Çünkü biz bugün, Manisa Belediyesi’nin fazla değil birkaç yıl önce içinde bulunduğu dar boğazdan kurtulup dev yatırımların hayata geçirilmesinin sevincini yaşıyoruz. Evet, mutluyuz! Çünkü o günleri, bugün aranızda gördüğünüz başkan yardımcılarım, daire müdürlerim, personelim ile yaşadım. Birlikte geçtiğimiz dar boğazın ardından, bugün Allah’ın izni ve personelimin gayretiyle refah içerisinde, kasasında parası bulunan, her yıl bütçe gerçekleşmesinde rekor üstüne rekor kıran ve ödenmemiş bir kuruş borcu olmayan bir belediye haline geldik” dedi.
Belediyenin malını kendi malımız gibi koruduk
Göreve geldiklerinde Manisa Belediyesi’nin komada olduğunu söylediklerini hatırlatan Başkan Ergün, “Bugünse geride bıraktığımız 3,5 sene içerisinde yapılan yatırımlara bir yenisini ekleyerek kentimize dev bir yatırım daha kazandırıyoruz. Şimdiye kadar yapılanları elbette tek tek saymaya vaktim yetmez. Ancak ‘Manisa Değişiyor’ sloganıyla çıktığımız yolda, Manisa’nın yaşadığı değişimi bugün hemen herkes hissedebiliyor. Biz çıktığımız bu yolda şeffaf ve hesap verebilir bir yönetimi ilke edindik. Gizli saklı hiçbir hesap içinde olmadık. Belediyenin malını kendi malımız gibi koruduk, kolladık. Kendi kendine yeten bir belediye olacağımızı söyledik ve bu sözümüzü yerine getirdik. Belediyenin ayakları üzerinde durmasını sağladıktan sonra, hasretle hizmet bekleyen mahallelere hizmet götürdük. Manisa sokaklarında gezdiğimizde 15 yıldır kaldırım yapılmayan yollar gördük. Vatandaşımızın isteğini emir kabul ettik. Gittik sorunları yerinde tespit ettik. Sokak sokak Manisa’yı gezerek, halkımızın elini sıkıp, gözlerine bakarak dertlerini dinledik” dedi.
Sosyal alanlar için seferberlik başlattık
Manisa sevdalısı olduklarını, Manisa’nın sorunlarını yıllardır bilen ve bu sorunlara çözümler arayan bir sistemle çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Başkan Ergün, “Manisa’nın en önemli eksikleri arasında ne gösterilebilir diye sorduğumuzda karşımıza hep sosyal alan eksikliği çıkıyordu. Bu nedenle çalışmalarımızda kimilerine göre makyaj gelen, ancak bir kentin olmazsa olmazı sosyal alanlarımızı arttırmak için seferberlik başlattık. Bugün artık üniversite öğrencileri geceleri kentimizde eğlenip sohbet edebileceği mekânlar bulabiliyorsa, gece geç saatlere kadar açık şehir ışıklarının altında insanlar karanlık yerine aydınlık caddelerde yürüyebiliyorsa, bizim bu seferberliğimiz sayesinde oldu. Elbette görselliğin yanında kentin kanayan yaralarına parmak bastık. Kimi zaman bu yüzden istenmeyen adam ilan edildik, ama yılmadık! Kangren haline gelmiş kent içi ulaşım sorununu çözdük ve şimdi yine büyük bir sorun olan servis araçlarına standart getirmek için düğmeye bastık. Hizmette mahalle ayrımı yapmayacağımıza dair söz verdik ve sözümüzü daha ilk günden tutarak her mahalleye hizmet götürdük” diye konuştu.
İmar planı yaptık vatan haini ilan edildik
Manisa Belediyesi’nde yılların biriktirdiği sorunları da kucaklarında bulduklarını dile getiren Başkan Ergün, özellikle imar planı ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdi: “Beni ve ekibimi tanıyan Manisalılar bilir, biz zordan korkmayan bir ekiple yola çıktık. ‘Otuz yıldır bekleyen çöp sorunu’ dediler, çözüm ürettik ve devletin onayına sunduk. Yine aynı şekilde artan nüfusun gerektirdiği noktada atık su arıtma ile ilgili yapılması gerek projeleri hazır ettik. Her iki projemiz de bugün Başbakanlık makamında gerekli izinleri beklemektedir. İnanıyorum ki, 2013’ün ilk üç ayı içinde bu iki projenin de ihalesini başlatma noktasına geleceğiz. Yıllardır imar katliamına göz yumulan Manisa’da, çocuklarımız refah içinde büyüsün, onlara modern bir kent bırakalım, bugün dar sokaklarda bizim yaşadığımız sıkıntıyı onlar yaşamasın istedik ve imar planını yaklaşık 2 sene önce başlattık. Ama gelinen noktada neredeyse vatan haini ilan edildik. Biz tüm bunlara üzülsek de, sevdamız Manisa’ya hizmetten vazgeçmedik. Şunu buradan bir kez daha söylemek istiyorum; biz kendimiz için değil, kentimiz için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz ve inşallah çalışmaya devam edeceğiz.”
Büyük projeler bir bir hayata geçiyor
Manisa Belediyesi’nin geldiği noktanın ortada olduğunu ve artık mali açıdan güçlü ve ayaklarının üzerinde durabilen bir sistemin olduğunun altını çizen Başkan Ergün, “Şu anda aramızda olan İller Bankası’nın sayın yetkililerine ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü onlar bizim Manisa’ya hizmet için ne kadar çaba sarf ettiğimizin en yakın şahidi. Onların desteği olmasa biz bu büyük yatırımları sizlere kendi imkânlarımızla ulaştıramazdık. Bugün Manisa’da belediyenin büyük projeleri birer birer hayata geçiyor. Atatürk Gençlik Merkezi, Mümin Özkasap Spor Tesisi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Diaraması, Efendiler Kahvesi, Yeni Mezarlık Binası, Toplu Ulaşım Depolama Alanları, Demiryolları Üst Geçitleri tamamlandı. Sanayi Köprülü Kavşağı, Bedesten Meydanı, Emekliler Parkı Otoparkı projelerimizin yapımı devam ediyor. Subay Lojmanları Katlı Otoparkı, Kent Park, Oda Dernekler Binası projeleri ise ihale aşamasında ve yeni yılda temelleri atılacak. Yani komadan çıkan ve maraton koşmaya başlayan Manisa Belediyesi, inşallah son düzlükte atağa geçerek kentine yakışan projeleri tek tek 2013 yılında hayata geçirecek” dedi.
Kente yakışır ve ihtiyaca cevap verecek bir proje olacak
Temeli atılacak olan Manisa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne ilişkin de bilgiler veren Başkan Ergün, “Bilindiği üzere yeni otogar Manisa’nın acil ihtiyaçları arasında yer alıyordu. Bu nedenle görev gelir gelmez kente yakışacak ve büyüyen Manisa’nın ihtiyaçlarına cevap verecek bir proje hazırlayarak yapımına başladık. Bugün temel atıyor olsak da aslında Manisa Belediyesi olarak bu proje için biz epey yol aldık. Şu anki garajın taşınmasıyla o bölgedeki esnafımızın mağdur olmaması için yine aynı hareketliliği getireceğine inandığımız belediye hizmet binası ve kapalı pazaryeri, yerin altında otopark olması suretiyle yapılması için çalışma başlattık. Allah’ın izni ile projemiz tamamlandığında, şu anki garajın bir kısmının taşınmasına hemen başlayacağız. Elbette bu süreç hakkaniyet çerçevesinde ve kimseyi mağdur etmeden oluşacak. Bu ayrıntının da böyle bilinmesini isterim” diye konuştu.
3 milyon TL’lik tasarruf
Temel atma alanının daha önce moloz döküm alanı olarak kullanılan atıl bir alan olduğunu ve zemin düzeltme çalışmalarının Belediye’nin kendi imkanlarıyla yapıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bu projemizin bizler için ayrı bir önemi var. Çünkü temelini atacağımız yapı yaklaşık 20 milyon TL+KDV’lik maliyeti ile Manisa Belediye tarihinin en büyük yatırımı olma özelliğini taşıyor. Tabi bir de bunun gözükmeyen maliyetleri var. Manisalılar bilir! Şu an bulunduğumuz alan yıllardır moloz döküm alanı olarak kullanılan ve zemin olarak iyileştirmeye ihtiyacı olan bir haldeydi. Belediye olarak zemin dolgusunu kendi imkânlarımızla yaparak, sadece 200-250 bin TL mazot gideriyle Manisa Belediyesi’ni 3 milyon TL’lik bir masraftan kurtardık ve bu miktarda tasarruf yapmış olduk. Sanırım bu son örnek de Manisa Belediyesi’ni komadan çıkaran sistemin nasıl çalıştığını gösteren en güzel örneklerden biri oldu” dedi.
Kıyamet kopsa da Manisa’ya hizmetten vazgeçmeyeceğiz
Maya Takvimi ile ilgili tüm dünyada ortaya atılan kıyamet söylentilerine de gönderme yapan Başkan Ergün, “Bugün 21 Aralık 2012, yani birilerine göre dünyanın son günü. Ancak biz bugün bir de espri yapıyoruz ve kıyamet kopacağını bilsek, Manisa’ya hizmetten vazgeçmiyoruz. Ben burada özellikle işi alan firmanın tüm çalışanlarına Allah kolaylıklar versin diyorum. İlk çalışmada yüksek gerilimden burada bir vatandaşımız vefat etti. Nur içinde yatsın. Geride kalan ailesine başsağlığı diliyorum. İnşallah bu süreçten sonra hiçbir kazaya sebebiyet vermeden, sağlık, sıhhat içerisinde, huzur içerisinde bu mevcut oto terminal binası inşaatının açılışını yaparız. Ben burada başta İller Bankası Muhittin Bey ve tüm ekibine, Manisa’ya hizmet aşkı ile çalışan tüm Manisa Belediye personeline ve bu projelerin baştan bugüne kadar çalışma grubunu oluşturan Proje Grubu’na ve bu Proje Grubu’nun başında olan Fen İşleri ve ilgili Başkan Yardımcım Azmi Bey’e ve tüm emeği geçen çalışanlara, bütün müdürlüklerdeki çalışanlara ve personeline teşekkür ediyorum” dedi.
Manisa hızla değişiyor
Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral söz aldı. Projenin Manisa halkını olduğu kadar, kendilerini de fevkalade sevindiren bir gelişme olduğunu belirten Oral, “Gerçekten Manisa’mız özellikle son dönemde büyük projelere imza atıyor. Ya projelerin temeli atılıyor, ya da inşası bitmiş projeler bir bir hizmete giriyor. Bunların hepsi Manisa’yı daha çağdaş bir şehre dönüştüren, Manisalıyı huzur içerisinde yaşatacak hizmetlerdir. Bir slogan var ‘Manisa Değişiyor’ diye. Manisa değişiyor ambleminin bana göre bir kelime eksiği var. Manisa değişiyor ama nasıl değişiyor? Buna ‘Manisa Hızla Değişiyor’ demeli. Gerçekten Manisa’dan gelip geçen birçok dostumdan duyuyorum ‘Manisa süratle değişiyor’ diye. Bugün bu projenin temelini atıyoruz, 7. ayda açılışını gerçekleştireceğiz. Manisa da değişiyor, projeler de hızla ilerliyor. Ben Belediye Başkanımızı ve onun değerli arkadaşlarını tebrik ediyorum. Gerçi o ‘ben bu hizmetleri yapıyorum bazen kötü adam oluyorum’ diye yakındı. Ama sayın başkan sen hiç kafana takma. Belediyecilikte hizmet yaparken bu tür tavırlarla karşılaşılır.  Ama hiç unutma ki Manisa halkı kadirşinastır, yapılan hizmeti takdir eder, kıymetini bilir. Yapılırken biraz şikayetçi olur ama hizmet bittikten sonra mutlaka yapanlardan ‘Allah razı olsun’ der. Bu tesisin Manisa’mıza ve değerli insanlarına hayırlı olmasını diliyorum. Bitinceye kadar emeği geçecek olan herkesi şimdiden takdir ediyor ve teşekkür ediyorum” dedi.
Manisa’nın parası pul olmadı
Oral’ın ardından MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da bir konuşma yaptı. Akçay, “Soracaksınız bir belediye başkanına para emanet edilir mi? İkinci soru, iş emanet edilebilir mi? Verilen işlerin altından başarıyla kalkabilir mi? Üçüncü soru da, bu ekibe, bu kişiye insan emanet edilir mi? Bir yöneticiye bu 3 şey emanet edilir. Bugün 2013 yılına gelmek üzere olduğumuz günlerde, ne mutlu bizlere ki, Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarına ve başta Belediye Başkanımız olmak üzere ekibine, Meclis üyelerine Manisalı hemşerilerimiz parasını, işini ve insanını emanet etti. Değerli kardeşlerimiz de yüzlerinin akıyla bu hizmetleri vermeye devam ediyor. Manisa’nın parası pul olmadı. En tasarruflu şekilde, en kaliteli hizmet, en ucuza mal edilerek bugünlere gelindi. Sağ olsun Manisalı kardeşlerimizle temas halinde olduğumuzda, daha biz söylemeden onlar belediyemizin hizmetlerini sıralıyorlar. Sorunları da birer birer çözülüyor. Bu kapsamda bu yeni oto terminalin temel atma töreninin sonrasında inşallah açılışında da hep beraber oluruz. Bu tesis kentimizin çok önemli bir ihtiyacına cevap verecektir. Şehrin trafiğinin rahatlatılmasında önemli bir projedir. Tüm emeği geçen Belediye Başkanımız Cengiz Ergün başta olmak üzere, tüm ekibine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Son 20-30 yılda gelmeyen hizmetler gelmiş
Törende MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya kürsüye davet edildi. Çok hayırlı bir vesile ile Manisa’da olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Karakaya, “Ama öncelikle burada MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi temsilen bulunuyor ve kendisinin selam ve saygılarını iletmek istiyorum. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi MHP’li belediyelerin hizmetlerini görüyor ve takip ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nde birçok açıdan başta iktidar kendisini olmak üzere denetimsizleştirdiği ve bu niyetle denetimi iktidarsızlaştırdığı dönemde özellikle Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediyeleri denetim baskısı altında hizmetlerine devam etmektedir. Sizler belki gerçekten bu şehirde yaşadığınız için farkına varamıyor olabilirsiniz. Ben de aslında son 3-4 yıl içerisinde buraya geldim. Her geldiğimde kenti daha gelişmiş buldum. Bu değişme, güzelleşme, kent bilincinin oluşması, ferahlaşma yönündedir. Mesleğim gereği buraya geldiğim dönemde Manisa Belediyesi’nin finansman açısından ne kadar güçlük içerisinde olduğunu biliyorum takip ettim. Bugün sayın başkan sizlere borçların kalmadığını dile getirdi. Masalarda dağıtılmış olan kitapçığa baktığınızda son 20-30 yılda gelmeyen hizmetin geldiğini, Manisa tarihinde en yüksek yatırımın gerçekleşmek üzere temellerin atıldığını görüyoruz. O yüzden sayın başkanı yakın çalışma arkadaşlarını tüm belediye mensuplarını, destek veren tüm kurumları sayın valimizi tebrik ediyorum. Ayrıca bu hizmetlerin yapılmasında belediyenin arkasında belediye desteğini veren MHP’de başta il başkanı olmak üzere tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.
Manisa Belediyesi dürüst ve çalışkan niteliğini ortaya koydu
Türkiye çapında yapılan araştırmalarda, MHP’li belediyelerinin nitelik olarak öne çıkan özelliğinin dürüst ve çalışkan biçiminde ortaya konulduğunu belirten Karakaya, “Bunun bir örneğini de burada Manisa’da yaşadık, yaşıyoruz. Son geçtiğimiz 15 yıl içerisinde belediyeler ve başkanlarıyla ilgili olarak söylenen ‘çalıyor ama çalışıyor’ şeklindeydi. MHP’li belediyeler ve bunun içinde Manisa Belediyesi bize ‘dürüst ve çalışkan’ niteliği ortaya koydu. İstediğimiz de buydu. Bu hayırlı hizmetin Manisa’ya ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bir kentin dışa açılan penceresi olan bu projeye başlanmış olması vatandaşların takdiridir. Birileri dağa çıkmaya heveslenebilir ama biz Manisa’ya hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
Çok değerli bir yatırım olarak görüyorum
Son olarak Vali Halil İbrahim Daşöz, söz aldı. Manisa’nın en önemli ihtiyaçlarından olan şehirlerarası otobüs terminalinin temel atma töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Daşöz, “Ben her şeyden önce değerli Belediye Başkanı’nı ve O’nun ekip arkadaşlarını ayrıca onlara bu konuda en büyük desteği sağlayan İller Bankası Genel Müdürlüğü’nü ve 3. Bölge Müdürlüğü’nü tebrik ediyorum. Bu terminalin Manisa’mızın büyük bir ihtiyacını karşılayacağına ve şehrimize büyük bir kolaylık ve prestij katacağına inanıyorum. Terminalin yapıldığı bu bölgenin çok anlamlı, çok değerli olduğunu düşünüyorum. Önemli karayollarının geçiş güzergahında. İleride bu noktadan hızlı trenin geçeceğini de düşündüğümüzde, halkımız için çok kolay hizmet sunabilecek, onların kolaylıkla ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacak bir noktada. Bundan dolayı gerçekten çok değerli bir yatırım olarak görüyorum. Hem buradan Spil Dağı Milli Parkı’nı selamlayacak herkes, hem de Spil Dağı’ndaki insanlar Manisa’ya baktığında en önemli yatırım noktaları ve şehre gelen yolcular bakımından buraya selam gönderme imkanı bulacaklar. Buranın Manisa’mız için sadece bir terminal değil, aynı zamanda çok önemli sosyal, kültürel ve rekreasyonal bir alan olacağını bugünden görmemiz mümkün. Bunun Manisa’mıza çok yakışan bir hizmet olduğuna yürekten inanıyorum. Kısa zamanda bitecek olması da ayrıca mutluluk veriyor. Bu hizmetin Manisa’mız için, ülkemiz için, bütün yolcularımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Protokol temele ilk harcı döktü
Konuşmaların ardından Manisa Belediyesi tarihinin en büyük yatırımının temel atma törenine geçildi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün; Vali Halil İbrahim Daşöz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay ve protokol üyeleriyle birlikte temeli harca döken düğmeye bastı. Öncesinde İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından dualar okundu ve kurban kesimi gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, Manisa Belediyesi projeleriyle ilgili temel atmalarda gelenek haline gelen temele nazar boncuğu atma işlemini de gerçekleştirdiler. Başkan Ergün, davetlilere bölgeyi gezdirerek, proje hakkında bilgiler verdi.