18 Haziran 2014 Çarşamba

301 Şehide 301 Fidan

 


        MANİSA Büyükşehir Belediyesi Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi anısına hatıra ormanı oluşturdu. Güzelyurt Mahallesi’nde on dönümlük arazi üzerinde oluşturulan hatıra ormanına 301 adet çam fidanı dikildi.
        Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayatını kaybeden 301 maden şehidi anısına, Güzelyurt Mahallesi’nde hatıra ormanı oluşturuldu. Oluşturulan ‘Soma Maden Şehitleri Hatıra Ormanı’ fidan dikim törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Estetiği Daire Başkanı Serpil Çakır, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, TEMA Vakfı Manisa Şubesi yetkilileri ile birlikte öğrenciler katıldı. Fidan dikim töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yaşanan üzücü olayda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, “Soma’da yaşanan olayın ardından acılarımız tazeliğini koruyor. Ben bir kez daha hayatını kaybeden 301 maden şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Bu acıyı unutmamız mümkün değil. Bu kapsamda şehitlerimizin unutulmaması ve her zaman hatırlanması amacıyla bu bölgede şehitlerimiz anısına hatıra ormanı açmak istedik. Bu konuda ki hassasiyetleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e de teşekkür ediyorum. İnşallah bu fidanlar büyüdükçe, acılarımız azalır” şeklinde konuştu.  
301 Fidan Toprakla Buluştu 
        Güzelyurt Mahallesi’nde on dönümlük arazi üzerinde maden şehitleri anısına oluşturulan hatıra ormanına 301 adet çam fidanı dikildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Estetiği Daire Başkanı Serpil Çakır ve MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç dikilen fidanlara öğrenciler ile birlikte toprak dökerek suladı.