17 Haziran 2014 Salı

Öğrenciler Manisa’yı Planladı



         İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü son sınıf öğrencileri, Manisa’nın imar planını çizdi. İl bütününü kapsayan 45 projeyi Kültür Merkezi’nde sergileyen öğrenciler, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e hazırladıkları projeler hakkında bilgi verdi.
 
         Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü son sınıf öğrencilerinin, bitirme projeleri kapsamında Manisa’nın şehir planı, kentsel dönüşüm, raporlama ve analitik çalışmaları ile ilgili hazırladıkları projelerini inceledi. Başkan Ergün’e incelemeler sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Serpil Çakır, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Taner İçöz, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Emine Müge Kuğu ile birlikte MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç’da eşlik etti. Proje sergisinin açılış kurdelesini öğrenciler ile birlikte kesen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, daha sonra öğrencilerden hazırladıkları projeler hakkında bilgi aldı. 

Projeler Bize Işık Tutacaktır 

         Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hazırlanan projeleri tek tek inceledi ve öğrencilerden projelerin ayrıntıları hakkında bilgi aldı. Hazırlanan projeler nedeniyle öğretim görevlilerine ve öğrencilere teşekkür eden Başkan Ergün, “Manisa için hazırlanan bu projelerin bize ışık tutacağını düşünüyorum. Gerçekten takdire layık projeler hazırlanmış. Bu projelerin kimi kısa vadede, kimi orta, kimiyse uzun vadede uygulamaya konulacaktır” dedi.  

Projelerin Kente Katkı Sağlayacağını Düşünüyoruz 

         Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü  Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Oral’da Manisa’da böyle bir çalışma yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilerin hazırladıkları projelerle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e sunum yaptığını ifade eden Oral, “Bu çalışmalarımız her yıl son sınıf öğrencilerimiz tarafından değişik bölgelerde yapılıyor. Bu yıl büyükşehir olan Manisa’yı seçtik. Bizlere katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve ekibine teşekkür ediyoruz. Hazırlanan bu projelerin kente katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.  

Projeler Kitap Haline Gelecek 

         Manisa’nın imar planı ile ilgili hazırlanan projelerin önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projelerin bir kitapta toplanabileceğini söyledi. Bununla ilgili en kısa zamanda bir çalışma yapacaklarını ifade eden Başkan Ergün’ün, hazırlanan projelerin kitap olarak hazırlanmasının önümüzdeki dönemde de kente fayda sağlayacağının altını çizdi. Başkan Ergün’ün projelerin kitap yapılması ile ilgili fikri, öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı.         

İlk Beş Proje Sahibi Öğrencilere Hediyeleri Verildi 

         Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, proje sergisini gezdikten sonra hazırlanan 45 proje arasından belirlene ilk beş projenin sahibi öğrencilere hediyelerini verdi. Kendileri için bütün projelerin birinci olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Hiçbir arkadaşımız gönül koymasın. Ben bütün projelerin çok değerli olduğunu gördüm. Ancak prosedür gereği böyle olması gerekiyormuş. Emekleriniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Dereceye Giren Projeler 

         İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 45 proje içerisinde Hivda Karatepe’nin Manisa Geleneksel Kent Merkezi’nin Mekansal Özelliklerini Korunması ve Canlandırılması Projesi, Fulya Turan’ın hazırladığı Manisa Kula İlçesi Tabakhaneler Mevkii Kentsel Dönüşüm Projesi, Mekan Seyidov’un hazırladığı Uluslararası Teknoloji ve Bilişim Fuarı Tasarımı Manisa Örneği Projesi,  Yasin Kuvvetli’nin hazırladığı Toplum Destekli Tarım Modeli İle Sürdürülebilir Tarımın Uygulanabilirliği Projesi ve Nildan Duru’nun hazırladığı Manisa Kent Merkezi Otopark Problemlerine Yönelik Çözüm Önerileri projesi dereceye giren projeler oldu.