12 Haziran 2014 Perşembe

Ahmetli M.H.P İlçe Başkanı Orhan Karabina, Beraat Kandili Mesajı Yayınladı.

 


         Ahmetli M.H.P İlçe Başkanı Orhan KARABİNA, Ramazan ayından önce kutlanacak son kandil olan Berat Kandili nedeniyle bir kandil mesaj yayınladı. 

         12 Haziran Perşembe gününü 13 Haziran Cuma gününe bağlayan gece Berat Kandilidir. Bu gece yüce Yaradana yönelerek, O'nun rahmet ve marifetine sığınabileceğimiz, kararan gönüllerin tövbeyle arındırabileceği bir gecedir. 

        Berat Kandili, Cenab-ı Hakk'ın feyiz ve bereketini bolca dağıttığı, günahlardan arınma noktasında büyük fırsatlar sunduğu gece anlamına gelir. Borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulma, günahlardan arınma, Allah'ın affına ve rahmetine kavuşma anlamlarına da gelen bu gecede Allah katında berat etmek ve temize çıkmak en büyük dileğimizdir. Bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmemiz ve rabbimize kulluk vazifesini yerine getirmemiz hayrımıza olacaktır. 

        Toplumları derinden sarsan sayısız sorunların yaşandığı günümüz dünyasında huzur ve barışın, insanlık onuruna yakışır aydınlık bir geleceğin inşaası için hepimize ciddi görevler düşmektedir. Bu yüzden sevinç ve nimetleri paylaşmayı, zayıfların ihtiyaçlarını gidermeyi, muhtaçların dertlerine derman olmayı ve acıları dindirmeyi öğrenmeli ve hayata geçirmeliyiz. 

        Bu vesile ile tüm Ahmetlili hemşerilerimin, Türk İslam âleminin mübarek Beraat Kandillerini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.