29 Haziran 2014 Pazar

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN İLK RAMAZAN ETKİNLİĞİ AHMETLİ’DE!

 


            17 İlçesiyle Manisa Büyükşehir Belediyesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında yapılan proğramın ilki, Ramazanın ilk akşamı Ahmetli Çarşı Meydanında “İki Direk Bir Şamata” isimli tiyatro oyunuyla Ahmetlilerle buluştu. 

            İlk Ramazan ayını yaşayacak Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinliklerini il geneline yayarak; 17 İlçesiyle Manisa Büyükşehir Belediyesi Ramazan Etkinliklerinin ilkini Ahmetli Çarşı Meydanında “Ramazan Tırı”nda kurulan sahnede “İki Direk Bir Şamata” isimli tiyatro oyunuyla Ahmetlilerin gönlünde taht kurdu.Tanınmış tiyatro sanatçılarının sahne aldığı oyun Ahmetlili seyirciler tarafından ilgiyle izlendi. Oyunun başlamasından önce geleneksel kıyafetleriyle macun dağıtan temsili satıcıların çocuklara dağıttığı rengarenk macunlar çocukları sevindirdiği gibi, büyükleri de kırk-elli yıl öncesine götürdü. 

         Ahmetli’de böylesine güzel ve eski ramazan eğlencelerini hatırlatan etkinlik için Manisa B.B.Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür eden vatandaşlar, izledikleri oyunla da geleneksel ortaoyununa benzer tiyatro ile hoşça vakit geçirdiklerini belirttiler. 

         Ahmetli Çarşı Meydanında, ramazanın ilk gecesi sergilenen tiyatro gösteriminde  Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Ahmetli M.H.P İlçe Başkanı Orhan Karabina, Ahmetli Belediye Başkan Yardımcısı Sami Açıkgöz, Kültür ve Sanat Şube Müdürü Adem Gökçe, Ahmetli Belediyesi M.H.P’li Meclis Üyeleri Hüseyin Tekin ve Nizamettin Arık, Etkinlik Planlama Birimi Sorumlusu Meliha Çavuşoğlu Kılıçlar da hazır bulundular.  Oyunun sonunda sahneye çıkan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, beraberinde Ahmetli Belediyesi Başkan Yardımcısı Sami Açıkgöz ile birlikte oyuncuları kutlayarak çiçek takdim ettiler. Daire Başkanı Ustamehmetoğlu, yaptığı kısa konuşmada Manisa B.B.Başkanı Cengiz Ergün adına Ahmetli’de bulunduklarını, Cengiz Ergün’ün Ahmetlilere selamlarını ileterek bu tür sosyal etkinliklerin devam edeceğini belirtti.