9 Haziran 2014 Pazartesi

MANİSA’NIN AHMETLİ İLÇESİ GÖKKAYA MAHALLESİNDE SELDEN VE TOLUDAN BÜYÜK ZARAR



         Manisa’nın Ahmetli İlçesi Gökkaya Mahallesinde geçen akşam saatlerinde yağan şiddetli yağış ve toludan Gökkayalı çiftçiler büyük zarar gördü.  

         Ahmetli M.H.P İlçe Başkanı Orhan Karabina, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde M.H.P Belediye Başkan Adayı olan Ömer Zengin, M.H.P’li Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Tekin ve Halil İbrahim Yılmaz’dan oluşan M.H.P Heyeti Gökkaya ve Alahıdır Mahallelerini ziyaret ettiler, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, Gökkaya Muhtarı Kadir Türker ve Alahıdır Muhtarı Mehmet Ali Yıldırım’ı da ziyaret ederek; şiddetli yağan yağmur ve toludan zarar gören arazilerle ile ilgili bilgi aldılar.  

         Geçtiğimiz akşam saatlerinde yağan yağmurdan dolayı oluşan selin kapattığı Ankara-İzmir yolunda meydana gelen su baskınını ve yakınlardaki zarar gören bağları da gören M.H.P Heyeti, Gökkaya’nın ve Alahıdır’ın selden ve toludan zarar gören arazilerini gezdiler.  

         Yağıştan sonra meydana gelen su baskını ve tolu nedeniyle açıklamada bulunan M.H.P İlçe Başkanı Orhan Karabina, “Gökkayalı ve Alahıdırlı hemşerilerimize büyük geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. Böyle büyük bir afat uzun zamandır görülmedi. Gördüğümüz gibi bağı tamamen sular altında kalarak zarar gören çiftçilerimizin olduğu gibi toludan dolayı % 50-60 nispette zarar gören bağcılarımız da var. Devletimiz zaten kredilerle ayakta duran çifçimizin zararını biran önce tespit etmeli, gerekli tedbirleri bir an önce alarak mahduriyetleri giderilmelidir.” Dedi.  

         Sel ve tolu felaketinin zarar verdiği yerleri gezen heyet, Gökkaya Mahallesi’nin yukarı kısmında bulunan Deve Güreşi Alanı, Piknik Alanı ve Dağ Dibindeki derelerde büyük taşkınların olduğu, ova yollarının bozulduğunu tespit etti. Bu alanların kısa süre içinde bakımlarının yapılması gerektiği vatandaşlarca belirtildi.  

         Ankara-İzmir asfaltı yanında bağı olan Gökkayalı Çiftçi Coşkun Kurt, “Bağımı bu yıl kredi alarak dört telli olarak yeniden bakımını yaptım. Gördüğünüz gibi bu bağ bu sene için tamamen gitti. Ben bu bağdan bu yıl gelir beklemiyorum, devlet de nakdi yardım yapmasın. Ancak; krediyi de ödemem mümkün değil. Bu bağa mahsus olan kredinin affı için gereğini de yapmalı”dedi.