26 Mart 2015 Perşembe

3 Nisan’da Rüya Projeye Rüya Gibi Açılış


         Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan, rüya proje Atatürk Kent Parkı, 3 Nisan’da gerçekleştirilecek görkemli tören ve ünlü sanatçı Nilüfer konseriyle açılıyor. 7’den 70’e herkesin gösteri havuzları, yürüyüş parkurları, kafeteryaları, oyun alanları ve yeşil alanlarında keyifle vakit geçirebileceği Atatürk Kent Parkı, sadece Manisalıları değil, tüm Türkiye’yi kendisine hayran bırakacak. Üç gün sürecek açılış etkinliklerinde Nilüfer’in yanı sıra 4 Nisan Cumartesi Kıraç, 5 Nisan Pazar günüde İrem Derici Atatürk Kent Parkı’nda konser verecek.
         Manisa Büyükşehir Belediyesi Güzelyurt’ta 170 dönüm arazi üzerinde Atatürk Kent Parkı’nı hayata geçirdi. Eşsiz mimarisi ile açılışı yapılmadan Plant Dergisi tarafından ‘Kamusal Uygulamalar Proje ve Bakım Dalı’nda ödüle layık görülen Atatürk Kent Parkı’nın açılışı görkemli törenle gerçekleştirilecek. 3 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek açılış töreninde ünlü sanatçı Nilüfer’de şarkılarıyla açılışa renk katacak. Ulusal ve uluslar arası projelerde ödüller alan Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarı Oktan Nalbantoğlu’nun projesini hazırladığı Atatürk Kent Parkı’nda, 60 bin metrekaresi çim olmak üzere 80 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesi bulunuyor. Ayrıca 11 bin metrekarelik alanda çakıl, ağaç kabuğu gibi peyzaj objeleri ile görsel uygulamaları yer alıyor. Öte yandan 4 bin 500 metrekarelik çiçek gösteri alanlarının bulunduğu Atatürk Kent Parkı’nda 100 bine yakın çiçek de toprakla buluştu. 170 dönümlük alan içerisinde 102 tür olmak üzere 54 bin 500 adet ağaç, ağaçcık ve çalı grubu bitkinin bulunduğu proje kapsamında, alan içerisinde yer alan Safran Çayının 1 kilometrelik kısmı rekreasyon alanına uygun olarak düzenlenerek ıslah edilerek, dengeleme depoları, motopomplar ve sondajlar ile sürekli su akışı sağlanıyor. 
Sosyal alan ihtiyacını ortadan kaldıracak
         Manisa’nın rüya projesi Atatürk Kent Parkı, Manisalıların sıklıkla dile getirdiği, ailelerin vakit geçirebileceği sosyal alan olmadığına yönelik düşünceleri de ortadan kaldıracak. Projede 2 adet 650 metrekarelik kafe-restoran binasını yer aldığı Atatürk Kent Parkı’nda ayrıca, 1 adet 250 metrekare idari bina, 4 adet büfe, 1 adet 110 metrekare giriş kontrol binası, 7 adet güvenlik kulübesi, 3 adet 85 metrekare genel kullanıma açık wc, 1 adet 500 metrekare çocuk oyun atölyeleri binası bulunuyor. Manisalıların spor yapabileceği tesislerin de bulunduğu alanda 1 adet 300 metrekare spor tesisi binası ve soyunma giyinme bölümü, 1 adet suni çim futbol sahası, 2 adet basketbol sahası, 1 adet tenis kortu, 1 adet kaykay pisti, 1 adet mini golf sahası, 1 adet kızak pisti, 1 kilometre bisiklet yolu, 2 kilometre koşu yolu, çok amaçlı etkinlik alanı, anfi tiyatro alanı, farklı yaş gruplarına yönelik çocuk oyun alanları, fitness alanları bulunmaktadır. Ayrıca 4 bin metrekare kauçuk alan üzerinde farklı yaş grupları ve engellilere hitap eden 27 adet özel üretim çocuk oyun grubunun bulunduğu Atatürk Kent Parkı alanı içerisinde bir takımı normal, bir takımı engelli vatandaşlara yönelik olmak üzere 8’li, 2 takım fitness grubu yer alıyor.
Görsel şölen yaşatacak
         Atatürk Kent Parkı’nda Türkiye’de az sayıda benzerinin olduğu gösteri havuzu da yer alıyor. 3 bin 600 metrekarelik alan kaplayan gösteri havuzunda 160 adet özel efektlere sahip nozullar ve su jetleri ile hem sesli hem de görsel gösteriler Manisalıların beğenisine sunulacak. Su perdelerine yansıtılacak görüntülerin yanı sıra müzik ritmine göre su gösterileri, Atatürk Kent Parkı’nı ziyaret eden konuklara farklı bir görsel şölen sunacak.
Manisalılar güven içerisinde vakit geçirebilecek
         Aydınlatmaları ile de adından söz ettiren Atatürk Kent Parkı’nın etrafı LED aydınlatmalı ve turnike sistemli çevre duvarları ile koruma alınarak vatandaşların güven içerisinde vakit geçirmesini sağlayacak. 455 adet aydınlatma direği, 1500 adet LED armatür ile aydınlatılan Atatürk Kent Parkı, 57 adet gece görüşlü ve son sisteme haiz güvenlik kameraları ile 24 saat kontrol altında tutuluyor.
Ünlü Sanatçılar Açılışta
         Atatürk Kent Parkı’nın 3 Nisan’da gerçekleştirilecek ve üç gün sürecek açılış etkinliklerinde ünlü sanatçılarda sahne alacak. 3 Nisan Cuma günü Saat 18.00’da yapılacak açılış töreninin ardından Pop Müziği’nin güçlü sesi Nilüfer, saat 20.30’da Atatürk Kent Parkı’nda sahne alacak. Rüya Projenin açılış töreninin ardından konserler 4 Nisan Cumartesi ve 5 Nisan Pazar günüde devam edecek. 4 Nisan Cumartesi Kıraç, 5 Nisan Pazar günüde İrem Derici Atatürk Kent Parkı’nda konser verecek.
Ücretsiz Araçlar Kalkacak
         Atatürk Kent Parkı’nın açılış töreni için üç gün boyunca, parkın bulunduğu alana ücretsiz araçlar kaldırılacak. 3-5 Nisan tarihleri arasında saat 16.00’dan itibaren, TOKİ 3 Konutları, Alaybey Zabıta Önü ve Ulupark’tan yarım saat arayla servisler hareket edecek. TOKİ 3’ten kalkan ücretsiz servis Nurlupınar, Barbaros güzergâhından, Alaybey’den kalkan ücretsiz servis Malta güzergâhından, Ulupark önünden kalkacak ücretsiz servis ise Karaköy güzergâhından açılışa katılmak isteyen vatandaşları Atatürk Kent Parkı’na taşıyacak.