24 Mart 2015 Salı

Manisa Büyükşehir’le Çiçek Açtı


Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi tarafından kentin cadde, bulvar ve parklarına dikilen 1 milyon lale soğanı çiçek açtı. Manisa’da sokaklarında renk cümbüşü oluşturan laleler, vatandaşlardan büyük beğeni topladı.
Lalenin anavatanı Manisa’da lale devri başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kış aylarında dikilen lale soğanları baharın gelmesiyle birlikte çiçek açtı. Ulupark, Manolya Meydanı, Moris Şinasi Kavşağı gibi birçok noktada çiçek açan laleler kente renk kattı. Rengarenk görünümleriyle muhteşem bir görüntü oluşturan laleler Manisalılar’dan tam not aldı.
 
1 milyon lale kenti süsledi
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Serpil Çakır, çiçeklerin Manisa’ya ayrı bir güzellik kattığını belirterek, “ 1 milyon adet lale Manisa sokaklarında çok güzel bir görüntü oluşturdu. Ocak ve şubat aylarında toprakla buluşan laleler, park ve yeşil alanlarda, bulvarlarda yerini aldı. Lalenin yanı sıra sümbül, nergis, anemon gibi bir çok çiçek kenti gelin gibi süsledi” dedi.
 
17 ilçe sokakları çiçeklerle donatıldı
Manisa merkezin yanı sıra ilçelerde de çalışma yaptıklarına dikkat çeken Daire Başkanı Çakır, 200 bin adet lalenin 17 ilçeye güzellik kattığını dile getirdi. Çakır, “ Manisa merkezdeki bu muhteşem görüntüyü ilçelerimize de taşıdık.  İlçelerimize 200 bin adet lale soğanı gönderdik. Ayrıca 105 bin adet mevsimlik çuha çiçeği de ilçelerimizde renk cümbüşü oluşturdu” diye konuştu.