19 Mart 2015 Perşembe

AHMETLİ’DE 18 MART 2015 ŞEHİTLER GÜNÜ ANMA PROGRAMI


 

Çanakkale'de, Yemen'de, Kafkas'yada, Plevne'de, Preveze'de, Sarıkamış'ta, Mohaç'ta, Kosova'da, Varna'da, Sırp Sındığı'nda, Malazgirt'te, Viyana'da, Mercidabık'da, Çaldıran'da, Ridaniye'de, Suriye'de, Balkanlar'da, Trablus'da, Bingazi'de, Kıbrıs'da, Galiçya'da, Kore'de, İstiklâl Harbi'nde ve daha sayılamayan bir çok cephede ve savaşta, terörle mücadelede hayatını vatanına armağan etmiş kahraman ecdadımızı, askerlerimizi, polislerimizi, öğretmenlerimizi velhasıl her katmandan şehitlerimizi Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde anmanın haklı onurunu yaşıyoruz.

Bu onurlu zaferin 100. yıl dönümümü münasebetiyle ilçemizde etkinlikler tertip edildi. İlk olarak Ahmetli Müftülüğü bugün sabah namazına müteakip şetimlerimizin ruhlarına okunan Kur-an'ı Kerim Hatmi Şeriflerinin dualarını yaptı. Daha sonra Saat:10.00 daki tören ilçe merkezinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk konulması ve akabinde tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı eşliğinde bayrağımızın göndere çekilmesi ile başlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma J. Üstçvş. Gürhan Sakallı tarafından yapıldı. Üstçvş. Sakallı konuşmasında "aziz şehitlerimiz; destanlarınız ve isimleriniz daima hatırlanacaktır. Birlik ve beraberliğimizin. Vatan sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen değerleri olan sizler her zaman kalbimizde yaşayacaksınız." dedi ve "bizlere bırakmış olduğunuz kutsal emanet olan Türkiye Cumhuriyetini sizlerden aldığımız güç, inanç, özveri ve ruh ile Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda gözümüzü kırpmadan, canımızı feda ederek sonsuza kadar koruma ve yaşatma azim ve kararlılığında olduğumuzu bir kez daha teyid ediyoruz" diye devam etti. Üstçvş. Sakallı konuşmasını "Vatanı bölmek, parçalamak isteyen, milletimizin huzuruna göz diken hainler:

Hangi maskeyi takarsanız takın artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz. Bir elinizde yıldırım diğer elinizde tufan taşısanız, denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanımızla boğulacak, ateşimizle yanacaksınız" şeklinde sürdürdü.

Meydandaki çelenk sunma töreninin ardından anma programı Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu' nda etkinliklerle devam edildi. Anadolu Lisesi ve öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu gösteriler, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Salondaki programın bitişini müteakip şehitlik ziyaretinde bulunuldu. Şehitlikte, şehitlerimiz için dualar okundu. Buradaki programın ardından Barbaros İlköğretim Okuluna geçildi. Burada Okul Müdürlüğü ve öğretmenlerce vatandaşlara ve öğrencilere lokma dağıtıldı.



































 

Kaymakamımızın Şehitler Günü Mesajı 

Çanakkale'de, Yemen'de, Kafkas'yada, Plevne'de, Preveze'de, Sarıkamış'ta, Mohaç'ta, Kosova'da, Varna'da, Sırp Sındığı'nda, Malazgirt'te, Viyana'da, Mercidabık'da, Çaldıran'da, Ridaniye'de, Suriye'de, Balkanlar'da, Trablus'da, Bingazi'de, Kıbrıs'da, Galiçya'da, Kore'de, İstiklâl Harbi'nde ve daha sayılamayan bir çok cephede ve savaşta, terörle mücadelede hayatını vatanına armağan etmiş kahraman ecdadımızı, askerlerimizi, polislerimizi, öğretmenlerimizi velhasıl her katmandan şehitlerimizi Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde anmanın haklı onurunu duymaktayız.

..................................................................
Asım'ın nesli...diyordum ya...nesilmiş gerçek:
İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmiyecek.
Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...
O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın?
"Gömelim gel seni tarihe" desem, sığmazsın
..................................................................

                                      Mehmet Akif ERSOY

       Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuş; Ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek adına tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze almışlardır.

       Vatanını, bayrağını, istklâlini ve dinini her şeyden üstün tutan aziz milletimizin şanlı tarihi, bu uğurda kahramanca verilen mücadelelerle doludur. Türk Milleti, var olduğu günden bu yana, ülkesine, milli ve manevi değerlerine, birlik ve beraberliğine yönelen tehditlere karşı canı pahasına mücadele etmiştir. Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, onların paha biçilmez fedakârlıkları sayesinde daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir ve edecektir.

       Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içinde, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan gazi ve malullerimizi minnet, sevgi, ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum.