28 Aralık 2015 Pazartesi

Ahmetli Altıeylül İlkokulu Öğrencilerinden Orfeo’nun Maceralarına Yoğun İlgi!

 
 
MANİSA Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonunda “Orfeo’nun Maceraları” adlı çocuk oyununu Ahmetli Altıeylül İlkokulu öğrencileriyle buluşturdu. 
Çocukların kitaplarını çalıp bilgili ve zeki olmalarına engel olan telefon ve tabletlere savaş açan Orfeo’nun maceralarının anlatıldığı oyun küçük izleyiciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Ahmetli İlçesi Altıeylül İlkokullu çocuklara keyifli bir hafta sonu geçirtmek amacıyla, ‘Orfeo’nun Maceraları’ adlı çocuk oyununu sahneledi. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Mezunu Sabri Sür’ün yazdığı, Şehir Tiyatrosu oyuncularından Kaan Şensoy’un yönettiği oyunda, çocukların kitaplarını çalıp kendileriyle oynamalarını sağlayarak, bilgili ve zeki olmalarını engelleyen telefon ve tabletlere, kitap dostu Orfeo’nun, yanına kitapların koruyucusu Prenses Kıvırcık ve Pinokyo’yu da alarak savaş açması eğlenceli bir dille anlatılıyor. Oyun Altıeylül İlkokullu izleyiciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Oyunun müziklerinin düzenlenmesine Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, dans sahnelerine ise Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi Bale ve Dans Eğitmeni Betül Şeker destek oldu.
Çocuklara Eğitici ve Öğretici Bir Oyun
Altıeylül İlkokullu Minik tiyatro severlere eğlenceli olmasının yanı sıra kitap okumalarını destekleyen eğitici ve öğretici bir oyun hazırlandığını belirten Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, çocukların kitap okumalarını destekleyecek ve teşvik edecek oyuna minik izleyicilerin gösterdiği yoğun ilgiden dolayı büyük memnuniyet içerisinde olduklarını dile getirdi. İçerisinde birçok yerli ve yabancı kahramanın bulunduğu oyuna küçük izleyicileri davet eden Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz Büyükşehir Belediyesi’nin çocukları tiyatro sanatı ile tanıştırmaya devam ettiğini belirtti. Öğrencilerin tiyatroya gitmelerinde refakat eden Altıeylül İlkokulu  Öğretmenleri, çocukları tiyatro ile buluşturan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler. 40 dakika süren oyunun bitmesinden sonra Ahmetlili çocuklar, Manisa Atatürk Kent Parkı da gezerek; parka hayran kaldılar.