10 Aralık 2015 Perşembe

Travel Turkey’de Manisa Rüzgârı


       Türkiye’nin en önemli önemli turizm organizasyonu olan Travel Turkey Fuarı, 9.’cu kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Gaziemir’de bulunan Fuar İzmir’de düzenlenen fuarda Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği’nin işbirliğiyle Manisa standı açıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de ziyaret ettiği Manisa standı, fuara gelen konukların yoğun ilgisini çekti. 
         Bu yıl 9.’cu kez kapılarını açan Travel Turkey Fuarı’nda yerini alan Manisa, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği’nin işbirliğiyle açılan standını, fuarın ilk gününde Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz ile birlikte Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ziyaret etti. Vali Yardımcısı Çakıcı ile birlikte Manisa standını ziyaret eden konuklarla ilgilenen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuklara Manisa’ya özgü Mesir Macunu ve diğer ürünlerden ikram etti. 
Kula Evleri Ön Plana Çıktı 
         Travel Turkey’de yerini alan Manisa standında bu yıl tarihi Kula Evleri ön plana çıkarıldı. Mesir Macunu, Ağlayan Kaya, Kula Jeoparkı ve tarihi camilerin de tanıtımının yapıldığı standa, ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Gerçekleştirilen fuarın Manisa’nın tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Travel Turkey’de bu yılda yerimizi alarak şehrimizin tanıtımına katkı sağlıyoruz. İlk günden ziyaretçi akınına uğraması bizleri mutlu etti. Fuarın şehrimizin turizm potansiyeline direkt olarak katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu yıl fuarda tarihi Kula Evleri’mizi ön plana çıkardık” dedi. 
Fuarı Gezerek Stantları Ziyaret Etti 
         Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, daha sonra eşi Şeyda Ergün, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz ile birlikte fuarı gezdi. Adana ve Mersin başta olmak üzere diğer illerin stantlarını ziyaret eden Başkan Ergün, kendisine ikram edilen yöresel ürünlerden tattı.