25 Aralık 2015 Cuma

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, Malatya’da Trambüsü İnceledi!

 


           MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Trambüs Projesi’ni incelemek üzere gittiği Malatya’da çeşitli temaslarda bulundu. Başkan Ergün, Malatya’da Trambüs Bakım İstasyonu’nu gezip, sunum eşliğinde bilgi aldıktan sonra Trambüsle şehir turu attı. 

            Manisa’nın ulaşım sorununu çözmek için arayışlarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, OSB ile Üniversite hattında hayata geçirmeyi planladığı Trambüs projesini incelemek amacıyla Malatya’ya gitti. Başkan Ergün, Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Mümin Deniz ve Teknik Danışman Cihat Kalyoncuoğlu ile birlikte Malatya’da Trambüs Bakım İstasyonu’nu gezip, sunum eşliğinde bilgi aldıktan sonra Trambüsle şehir turu attı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile beraberindekilere Trambüs Bakım İstasyonu’nu gezdirdi. İnceleme gezisinin ardından Başkan Ergün ve ekibine Trambüsle ilgili bir sunum yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Hasan Alıcı’nın da katıldığı sunumu, MOTAŞ Genel Müdür’ü Enver Sedat Tamgacı yaptı. 

Başkan Ergün, Trambüsle Şehir Turu Yaptı
            Trambüsle ilgili genel bilgilerin verildiği sunumun ardından, Trambüsle şehir turu atıldı. Trambüsü bizzat inceleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin trambüs sistemini oturttuğunu ve her geçen gün üzerine artılar koyduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibini tebrik etti. Her işin başlangıcında zorluklarının yaşandığını söyleyen Başkan Ergün, “Trambüs ile ilgili mevcut tesisleri inceledikten sonra şimdi de bizzat trambüs içerisinde uygulamalı olarak inceliyoruz. Gerek Genel Sekreterimiz Arif Bey, gerekse Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanımız ile MOTAŞ Genel Müdürümüz bizlere gerekli bilgileri verdiler. Vatandaşlara daha iyi ve kaliteli hizmetler sunabilmek adına gösterdikleri gayret ve çabaları çok iyi anlamış durumdayız. Bu konuda bizleri bilgilendirdikleri için değerli başkanımız nezdinde, kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Manisa’da bu işi yapma noktasına geleceğiz

            Yerli üretimlerin kendisini geliştirme noktasında ilgili firmaların Türkiye’de milli menfaatler doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğine inandığını belirten Başkan Ergün, “Tabi ki eksiklikler varsa, bu eksiklikler daha iyi noktalara taşınabilir, kalite artırabilir. O açıdan bunlar çok iyi irdelenerek, daha iyi teklifler noktasında daha iyi noktalara getirilmesi gerektiğine inanıyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesi bu noktada gerçekten ekibiyle bu işi oturtmuş. Ve her geçen gün üzerine daha çok artılar koymak suretiyle bu uygulamayı vatandaşa yansıtıyor. Tebrik ediyorum. Ellerinize sağlık diyorum. İnşallah bu uygulamaları biz de Manisa’da yapma noktasına geliriz. Daha biz işin başındayız. Sonuç itibariyle bu ilişkileri, bu istişareleri ülke menfaatleri için, iyice irdelenmesi gerektiği noktasında hem fikiriz” diye konuştu. 

Katı Atık ve Entegre Tesisi Sunumu

            Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yine Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin önemli yatırım ve hizmetlerinden biri olan Çöpgaz Elektrik Santrali ile Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Malatya Çevre Entegre Tesisi ile ilgili bilgiler aldı. Başkan Ergün ve beraberindeki heyete Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt tarafından tesisle ilgili bir sunum yapıldı.