19 Aralık 2015 Cumartesi

ALİYA İZZETBEGOVİÇ LİSESİ’NİN ISINMA SORUNU MECLİSTE



 

 

       Manisa milletvekili, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay yazılı soru önergesiyle Akhisar’daki Aliyaİzzetbegoviç Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin ısınma sorununu meclis gündemine taşıdı.
       Manisa milletvekili, MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle vermiş olduğu soru önergesinde Akhisar’daki Aliyaİzzetbegoviç Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin ısınma sorununu meclise taşıdı. Lisenin 1 Kasım seçimlerinden 2 hafta önce bir AKP genel başkan yardımcısı, bir AKP milletvekili, kaymakam, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlerinin katımıyla açılarak eğitime başladığını belirten MHP’li Akçay okulun ısınma sorununa karşı duyarsız kalındığına dikkat çekti. Okulun açılışının seçim öncesinde bir miting havasında gerçekleştirildiğini söyleyen MHP’li Akçay, “Bu okulun kaloriferleri yanmamaktadır. Bugün Akhisar’da hava sıcaklığı 0 dereceye kadar düşmektedir. Öğretmen ve öğrencilerimizin bu soğukta ısınmadan ders işlemeye mecbur bırakılması tek kelimeyle vicdansızlıktır.” dedi. 

         Aliyaİzzetbegoviç Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin ısınma sorunu için hükümetin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini belirten MHP’li Akçay önergesinde şu sorulara yer verdi: “Akhisar’daki Aliyaİzzetbegoviç Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin ısınma sisteminin çalışmamasının sebebi nedir? Bu okuldaki ısınma problemini çözmek için yapılan çalışmalar nelerdir? Aliyaİzzetbegoviç Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’ndeki ısınma sorunu ne zaman çözülecektir?”