2 Mayıs 2013 Perşembe

3 Mayıs Milliyetçiler Günü/Milliyetçi Hareket Partisi Ahmetli İlçe Başkanı Orhan KARABİNA, "Milliyetçilik, bu ülkenin çimentosudur" dedi.



            MHP Ahmetli İlçe Başkanı Orhan Karabina, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisi olan 3 Mayıs 1944'ün 69'ncı yıldönümünü kutluyoruz. Bu tarih, milli şuurun yeniden uyanışı için bir milattır.

            Türklüğün ayağa kalkması, milliyetçiliğin bu ülkenin çimentosu olduğunun ispatlanması, Türkiye sevdasının, milli duruşun Türk siyasetine yerleşmesi bu tarihle başlar. Türklüğün ve milliyetçiliğin bu büyük bayramı bütün Türk dünyasına kutlu olsun" dedi.

            "3 Mayıs Milliyetçiler Günü gelenekten geleceğe; Ziya Gökalp, Nihal Atsız, Mümtaz Turhan, Alparslan Türkeş, Erol Güngör ve daha nice fikir ve siyaset adamını Türk milletinin maddi varlığında buluşturmuş, ülkenin bölünmez bütünlüğü, varlık ve bekası için sönmez bir inanç meşalesini yakmıştır"diyen Karabina, açıklamasının devamında;


            "Türküm diyemeyenlerin, Türklük şuurunu sorgulamaya açanların, Türk olmaktan gurur duyanları ırkçılıkla suçlayanların 'aydın' sayıldığı günümüzde, 3 Mayıs'a sebep olan zihniyet yeniden hortlamıştır.

 

            Türk milliyetçileri, 3 Mayıs'tan sonraki zamanlarda da mağrur bir ruh halinde mağdur olmuş, ama asla mağlup olmamışlardır. Hiçbir zaman da olmayacaklardır. 3 Mayıs'ta ortaya konulan azim ve kararlılık, Türk milletine olan sarsılmaz inanç, dün olduğu gibi bugünde aynı heyecanla devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz karanlık dönemde bu ruh ve bu heyecan çok daha önem ve anlam kazanmıştır.

 

             Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk milletinin, hemşerilerimin  ve kıymetli dava arkadaşlarımın bu tarihi gününü kutluyor; 3 Mayıs 1944’ün bütün fedakâr milliyetçi kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.” Dedi.