19 Mayıs 2013 Pazar

Ahmetli’de19 Mayıs Coşkusu



 

         Tüm yurtta kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramının 94.Yıldönümü  Ahmetli’de de coşkuyla kutlandı.

 

         Ulu önder M.Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 94. yıldönümü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ahmetli’de coşkulu törenlerle kutlandı. Ancak, bu yılki kutlamalar, Reyhanlı’da meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle biraz buruk geçti. Gençlik ve Spor Bakanlığı 19 Mayıs kutlamaları kapsamında düzenlenen birçok konser iptal edildiği gibi Ahmetli'de düzenlenen Gençlik Konseri de iptal edilmiştir.  

AHMETLİ İLÇESİ 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’NIN 94. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PROĞRAMI:

 ÇELENK SUNMA: 19 Mayıs 2013 Pazar günü saat 9.30’da Belediye başkanı, Milli Eğitim Müdürü, Siyasi Partilerin temsilcileri, merkez okul müdürleri, temsilci öğretmenler, okullardan seçilen öğrenci grupları ile diğer katılımcılar, İlçe Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürlüğü çelengini Atatürk Anıtı’na sunulmak üzere hazır bulundular.

 

            Şehit Hakkı Erdoğan Çok Proğramlı Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Metin Demirel’in komutuna müteakip İlçe Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

 








            Çelenk sunulmasından sonra Saygı Duruşu ve Altıeylül Ortaokulu Müzik Öğretmeni Buse Akdağ yönetiminde İstiklâl Marşı söylendi. Öğrenciler tarafından Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

 

KUTLAMA TÖRENİ: 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlama Töreni Ahmetli Belediye Stadyumunda saat 10.00’da; Protokole dâhil zevatın ve kalabalık Ahmetlili vatandaşların katılımıyla başladı.

 

            Tören yöneticisi Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Özlem Akiş’in komutuyla Saygı Duruşu’nda bulunuldu, İstiklâl marşımız söylenerek bayrağımız göndere çekildi.

 

            Günün anlam ve önemiyle ilgili olarak İlçe Gençlik Ve Spor Müdür Vekili Ahmet Akın bir konuşma yaptı. Gençlik adına da Anadolu Lisesi’den bir öğrenci günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı. Anadolu Lisesi’nden bir öğrenci, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni, bir öğrenci de tüm öğrencilerin katılımıyla Türk Gençliğinin Andı okundu.

 

            Anadolu lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Özlem Akiş’in komutuyla “Şeref Çağrısı” yapıldı, tören ve gösteri gruplarının katılımıyla Altıeylül Ortaokulu Müzik Öğretmeni Buse Akdağ yönetiminde Gençlik Marşı söylendi.

 

GÖSTERİLER:Şehit Hasan Yarış Halk Eğitimi Merkezi Ahmetli Halk Oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. Ahmetli Anadolu Lisesi ve Şehit Hakkı Erdoğan Çok Proğramlı Lisesi öğrencilerinin kırmızı-beyaza bürünen final gösterileri ile izleyicilerden büyük alkış aldı. Sportif etkinliklerde dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi. 

























FENER ALAYI VE GENÇLİK ŞÖLENİ: Şehit Hakkı Erdoğan Çok Proğramlı Lisesi bando eşliğinde liselerin tüm öğrencilerinin katılımıyla Şehit Hakkı Erdoğan Çok Proğramlı Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Bora Palatır ve Metin Demirel ve Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Özlem Akş yönetiminde Ahmetli merkez caddelerinde “Fener Alayı” düzenlendi. 

            Ahmetli’de coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramının 94.Yıldönümü  kutlamalarıyla ilgili olarak Belediye Başkanlığınca 13-20 Mayıs 2013 tarihleri arasında Belediye Stadı altında “Alışveriş Fuarı” düzenlendi, 20 Mayıs 2013 Pazartesi akşamı düzenlenen Mustafa Ceceli’nin katılacağı “Gençlik Şöleni” iptal edildi.