10 Mayıs 2013 Cuma

Manisa’nın Ahmetli İlçesi Gökkaya Beldesindeki Bağlarda Toludan Büyük Zarar




        Manisa’nın Ahmetli İlçesinde başta Gökkaya Beldesi olmak üzere Alahıdır ve Karaköy mevkilerinde önceki akşam yağan şiddetli yağmurla birlikte yağan tolu bağlara büyük zarar verdi.
            Önceki akşam saat 20.00 ile 20.30 arasında yağan şiddetli yağmur ve ”tolu”dan sonra beraberinde Ahmetli M.H.P’den  Belediye Başkan Adayı Ömer Zengin,  Gökkaya M.H.P’li  Belediye Meclisi Üyesi Selim Çankaya ve İlçe Yönetiminden Vedat Şentürk ile birlikte Gökkaya’nın M.H.P’li Belediye Başkanı İbrahim Kara, toludan zarar gören Gökkaya Üçtepealtı, Demiryolualtı, Kanalaltı mevkilerinde toludan %50 ile %100’e varan zararın olduğunu belirterek; Gökkaya, Alahıdır ve Karaköy’de takriben 4000-5000 dönüm bağın zarar gördüğünü belirtti. Açıklamasının devamında hükümete seslenerek; “Ey akil adamlar bırakın halka akıl vermeyi de; polise molotof atmayan, polis- asker vurmayan, eroin satmayan, kaçak sigara satmayan, adam gibi çalışan, ürün yetiştiren, ihracat yapılmasına katkı sağlayan ve devletine vergisini veren şu perişan vaziyete düşmüş bağcıya devletin elini uzatın. Hainden yana değil de bağcıdan yana olun” dedi. Beraberindeki Gökkayalı bağcı Vedat Şentürk de “2012 Yılında üzümleri nasıl sattığımız ortada. 2013 Yılı mahsulüne güvenerek Ziraat Bankasına borçlandık, tolu bağlarımızda büyük zarar yaptı, bu işin altından nasıl kalkacağımızı, borçlarımızı nasıl ödeyeceğimizi, bir yıl boyunca ne yiyip ne içeceğimizi bilmiyoruz.”dedi. Belediye Meclis Üyesi Selim Çankaya, “Bağların durumu ortada, dolu mağdurları için herhalde devlet gerekeni yapacaktır, yapmalıdır.” dedi.



            “Tolu” ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Ahmetli Ziraat Odası Başkanı Adnan Ünsal, “ İlçemizde 08.05.2013 tarihinde saat 20.00 ile 20.30 saatleri arasında  yağmurla birlikte yağan toludan dolayı Gökkaya beldesi, Karaköy ve Alahıdır köylerinde takriben 5-6 bin dekar bağ ve bazı ürünlerde hasar meydana getirmiş olup, çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için  İlçemiz İlçe Gıda tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğüne resmi bir yazı ilke müracaat ettiklerini” belirtti.

            Ahmetli İlçesinde sağanak yağmurla birlikte yağan toludan etkilenen bağlarda bir an önce zarar tespit çalışmalarının yapılmasını, bağcının mağduriyetinin giderilmesi noktasında gerekli çalışmanın yapılmasını diliyor, başta Gökkayalı bağcılar olmak üzere, Alahıdır ve Karaköy bağcılarına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz




























Ahmetli Gündem