26 Mayıs 2013 Pazar

Vatan Şahlandı!




SİYASET / 2013-05-25 18:19:57

Vatan topraklarını bölücülere taksim etmeye çalışan AKP hükümetine, yandaşlarına ve sömürgeci aktörlere, Adana'dan,Türkiye'nin ebediyete kadar Türk milletine vatan olarak kalacağı mesajı verildi.
  
ADANA, tarihinin en büyük mitinglerinden birine şahitlik etti. Miting meydanı bayrak denizine dönüştü. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin katılımıyla Bursa'da gerçekleştirilen "Kuruluş", İzmir'de "Bayrak" ve Adana'daki "Vatan Mitingi" nde de yine milyonlar buluştu. Adana İstasyon Meydanı'ndan milyonlarca Türk evladının da atalarını örnek alarak vatanın birlik ve bütünlüğü için kara toprağa girmeye hazır olduğu haykırıldı.
 
MİLLİ birlik ve bütünlüğümüzün zedelendiği, terörün, bebek katilinin ve teröristin mükafatlandırıldığı bir dönemde Adana'dan yükselen ses bütün Türkiye'yi sardı ve ihanete 'Dur'dedi. Adana ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye'nin sesi, nefesi, tercümanı oldu. Bahçeli, "Vatan alınyazımızdır pazarlığı olmayacaktır. Vatan şerefimizdir, şerefsizlere bırakılmayacaktır" dedi.
 
BAHÇELİ, "Bize çarşı-pazar gezmemizi tavsiye eden Erdoğan'a diyorum ki, sen Arap şeyhlerine 2b arazilerini, kaynaklarımızı peşkeş çekerken biz zaten pazardaydık. Şayet varsa cesaretin gel de Çukurova'nın halini gör. Gel de fakir- fukara ettiğin milletin halini gör. Ama bunların hesabı sorulacak kimsenin yanına kar bırakılmayacaktır" şeklinde konuştu.
 


ADANA  tarihi günlerinden birini yaşadı. MHP'nin Adana İstasyon Meydanı'nda yapılan "Vatan Mitingi" nde milyonlar buluştu.
 
Bursa ve İzmir'in ardından Adana'da yapılan 'Vatan'mitinginde, üzerinde yaşadığımız ve atalarımızın bin bir fedakarlığa katlanarak, binlerce şehit vererek emperyalizmin tasallutundan kurtardığı toprakların, başka hiçbir gücün hegemonyasına bırakılmayacağı, vatan topraklarını bölücülere taksim etmeye çalışan iktidara ve yeniden Sevr'i dayatan sömürgeci aktörlere, Türkiye'nin ebediyete kadar Türk milletine vatan olarak kalacağı haykırıldı.
 
Adana İstasyon Meydanı'ndaki "Vatan" mitinginde, milyonlarca Türk evladının atalarını örnek alarak vatanın bütünlüğü için kara toprağa girmeye hazır olduğu mesajı verildi.




"VATAN ALINYAZIMIZDIR PAZARLIĞI OLMAYACAKTIR"
MHP Lideri Bahçeli, yaptığı konuşmada, "Türk vatanı bugün bu meydanda ete kemiğe bürünmüştür. Biz bu vatanı bağış almadık kimseye bağış ettirmeyiz..
Üç beş densiz istiyor, ABD buyuruyor, Başbakan umuyor bahaneleri ile Türk vatanından vazgeçmeyiz..
Bölünmesine ve elden çıkarılmasına tahammül etmeyiz. 63 akılsız telkin ve tavsiye veriyor, diye vatandan pay talep edilmesine fırsat vermeyiz..
Vatan alın yazımızdır pazarlığı olmayacaktır. Vatan şerefimizdir, şerefsizlere bırakılmayacaktır" diye konuştu.
 



ERDOĞAN'A ÇAĞRI
Bahçeli, "Bize çarşı-pazar gezmemizi tavsiye eden Erdoğan'a diyorum ki, sen Arap şeyhlerine 2b arazilerini, kaynaklarımızı peşkeş çekerken biz zaten pazardaydık. Şayet varsa cesaretin gel de Çukurova'nın halini gör. Gel de fakir fukara ettiğin milletin halini gör. Ama bunların hesabı sorulacak kimsenin yanına kâr bırakılmayacaktır" dedi.
"Türkiye AKP öncesi dönemlere hasret kalmıştır. Erdoğan ülkemizin ayak bağı haline gelmiştir" diyen Bahçeli, "Başbakan boyundan büyük lafları peşpeşe sıraladıkça milletin başı derde girdi" ifadesini kullandı.

 
Bahçeli, "PKK'lılar sevinç çığlıkları atmaktadır. PKK'lıları herkes görmüş, bir tek insansız hava araçları görememiştir. PKK katilleri dağlardan şehirlere inmekte, pusuda beklemektedir. Başbakanın yalanlarla söylediği sözlerin gerçeği bunlardır" açıklaması yaptı.





 "TÜRKİYE SAHİPSİZ DEĞİLDİR"
Bahçeli, "Türkiye sahipsiz ve kimsesiz değildir. Türkiye bir deryadır, vatan Ötükendir, Balkanlardır, Kerkük'tür, Kuzey Afrika'dır, Galiçya'dır, Dumlupınar'dır, vatan semadır, edilen duadır, Bilge Kağan'dır, Sultan Alparslan'dır, Fatih'tir, Kanuni'dir, Mustafa Kemal'dir vatan Merhum Başbuğ'dur. Vatan ne Türkiye'dir ne Türkistan vatan Turan'dır" dedi.
Bahçeli, meydanda bulunan halka sık sık sorularla seslendi. Aldığı cevaplar karşısında ise "Allahına kurban Adanalı" dedi.













MHP, mitinglerini sürdürecek. 

ERZURUM BİRLİK MİTİNGİ
Bursa, İzmir ve Adana'nın ardından "Birlik" mitingi ise Erzurum'da yapılacak. Erzurum Birlik mitingi, Türk Devleti'ni parçalamak isteyen global aktörlerin oyuncağı durumundaki, milli iradeyi ipotek altına alan ve onun tecelli yeri olan parlamentoyu bypass eden diktacı bir zümreyi uyarı gayesi taşıyacak.
 
KONYA TÜRKÇE MİTİNGİ
Türkçe temalı miting ise Konya'da yapılacak, Türkçe temalı bu miting, egemenlik haklarımızı başka unsurlara paylaştırmak isteyen iktidara karşı milletin vicdanından yükselen aksisedayı duyurmak için güçlü bir vesile teşkil edecek.
  
ELAZIĞ KARDEŞLİK MİTİNGİ
Elazığ'daki 'Kardeşlik'mitingi; siyasi rakiplerine "Sivas'ın ötesine geçemezler" diyerek icra-yı hükümet eden bir Başbakan'ın bölücülerle al takke ver külah pazarlık ettiği bir dönemde, Türkiye'nin doğusundan kardeşlik türküleri söylemek üzere planlandı.
Bölücülere inat, Elazığ'dan bin yıllık kardeşliğimizi kimsenin bozmaya gücünün yetmeyeceği mesajı omuz omuza, el ele verilecek.
  
İSTANBUL DEMOKRASİ MİTİNGİ
İstanbul'da yapılacak 'Demokrasi'mitingi de; rejim tartışmalarının yapıldığı, AKP iktidarının sureti haktan görünerek demokrasimizi, askeri darbeleri aratmayan sivil inkıtalarla kalbura çevirdiği bir zaman diliminde gerçekleştirilmiş olacak. Demokrasi mitinginde, 130 yılı aşan sancılı bir sürecin birikimi olan bugünkü demokratik parlamenter sistemin, artık Türk milliyetçileri ve milletimiz için geri dönülmez bir yol olduğu vurgulanacak.
  
SAMSUN KURTULUŞ MİTİNGİ
Samsun'da yapılacak 'Kurtuluş'mitinginde ise Milli Mücadele'ye önderlik etmek üzere Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün, buradan başlattığı bağımsızlık yürüyüşüne atıfta bulunulması amaçlanmaktadır. Milliyetçi-Ülkücü camia, Samsun Kurtuluş mitinginde hep bir ağızdan bağımsızlık ve hükümranlık yemini edecek. 
 
ANKARA TÜRKİYE MİTİNGİ
Ankara'da düzenlenecek 'Türkiye'mitinginde ise, o zamana kadar yapılmış olan mitinglerde ortaya çıkan kuvvetli mesajların memleketimizin kalbinde yeniden tekrarlanacağı bir açık hava toplantısı olacak. MHP'nin Ankara'da yapacağı miting; bölücü, ayrıştırıcı planlara karşı millet iradesinin nasıl tecelli edeceğinin caydırıcı provası mahiyetinde olacak. Yoksul milletimizin kanıyla, canıyla, emeğiyle kurduğu Cumhuriyet'i sonsuza kadar korumaya azimli olduğu mesajı, Anadolu kasabasıyken hürriyet ve bağımsızlık ruhu aşılayarak bir dünya başkenti haline getirdiği Ankara'dan verilecek.