6 Haziran 2013 Perşembe

AHMETLİ’DE DE ÇALIŞAN EMEKLİLERDEN SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PİRİM BORCU ŞOKU




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Ve Siyasilerimizin  Dikkatine!

            Ülkemizde Emekli Sandığından, S.S.K’dan ve Bağ-Kur’dan emekli olduğu halde kendi namı hesabına işyeri açarak; çalışmaya devam den binlerce emekli  olduğu gibi Ahmetli’de de onlarca emekli küçük esnaflık yaparak; hayatlarının kalan kısmını idame ettirmeye, eğitim-öğretimleri bitmemiş çocuklarının eğitimlerini tamamlamaya, evlenmemiş çocuklarının düğünlerini yapmaya çalıştıkları sırada soysal güvenlik kurumu tarafından emekli aylıklarından “Sosyal Güvenlik Destek Primi” kesilmeye başlanılmış, bu da yetmezmiş gibi geriye dönük olarak 2008 yılından itibaren borç çıkarılarak yapılandırma yoluna gidilmiştir.

            5010 Sayılı kanunla Sosyal Güvenlik Destek Primi var idiyse ilgili bakanlık da, emekli maaşını ödeyen kurumda aynı kurum ve bakanlık olduğuna göre, resmi tüm iş ve işlemlerde de T.C No ile işlemler görüldüğüne göre devlet kanunun uygulanmaya başladığı tarihten itibaren emeklilerin maaşlarından neden kesinti yapmaz! Emekli de işine gelir veya gelmez kendini ona göre ayarlar, işine devam edip etmemeye de kendi karar verir.

            Devlet, devleti idare eden yöneticiler, siyasiler, kanun yapıcılar Türkiye’de yaşamıyorlar mı ki; Ülkemizde emekli olanların anne ve babalıkları bitmemekte, çocuklarının gelecekleri ile ilgili bundan sonra ne yaparsanız yapın, bizden buraya kadar, bundan sonra başınızın çaresine bakın denilemeyeceğini bilmiyorlar mı ki!

            Ülkemizde emekli olarak esnaflık yapmaya çalışan küçük esnaf banka kredileri ile günü kurtarmaya çalışırlarken, devletin, devletin vatandaşın durumundan habersiz yöneticileri tarafından birden-habersizce çıkarılan beklenmedik bu borcu nasıl ödeyeceklerini bilen var mı ki!

            Hayatlarını zaten zar-zor devam ettirmeye çalışan binlerce emekli çalışanların içinde bulunduğu bu çıkmazdan kurtarılmasını, yapılandırmayla bile değil, borçlarının silinerek; bundan böyle işyeri ruhsatı alırken-vergi kayıtları düzenlenirken ilk aydan itibaren maaşından kesilerek çok önemli bu sorunun çözümlenmesi için çalışanlar devletinden bunu beklemektedirler.

                                                                                              Ahmetlili çalışan emekliler