26 Haziran 2013 Çarşamba

OYUNU MİLLET BOZAR SONUCU SANDIK YAZAR



26 Haziran 2013, 11:23

İLHAMİ DİNÇER

 Sayın Başbakan Erzurum da yine esmiş gürlemiş. Muhalefet liderlerine, Başbakan ağzına yakışmayan sözler söylemiş. Anlaşılan o ki: “Öfke ile kalkan zararla kalkar” hesabı, kendisi hakkında söylenmiş sözleri ya anlamamış ya da işine öylesi gelmiş. Teyo Pehlivan benzetmesinin anlamını da çözemediği aşikar..

*** Erzurum da yaptığı konuşmasında “Oyunu millet bozar, sonucu sandık yazar” demiş. Demesine demiş de; Sayın Bahçeli’nin “Erken seçim” teklifini neden görmediğini açıklamamış. Ne diyelim, Başbakan bu. Fakat bu Başbakan için dostlarından biri bakın neler diyor. “ANARŞİDEN ADALET DOĞMAZ. HAKSIZLIKLARLA MÜCADELE VURARAK KIRARAK YAPILMAZ. ÇEVREMİZİN YANGIN YERİNE DÖNDÜĞÜ, SURİYEDEKİ ATEŞİN KAPIMIZA DAYANDIĞI BİR ORTAMDA, İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY: KAMPLAŞMAK-KUTUPLAŞMAK DEĞİL, BİRBİRİMİZİ ANLAMAYA ÇALIŞMAKTIR… MİLLİ İRADEYE SAYGI MEYDANLARI DOLDURMAKLA DEĞİL, MİLLİ İRADEYE UYGUN OLARAK AZ KONUŞUP ÇOK İŞ YAPMAKLA OLUR...” 

*** Yukarıya aldığımız cümleleri Kılıçdaroğlu veya Bahçeli söylemiş olsa, Başbakan yine şahdamarları şişerek bağıracak-çağıracak ve halkımıza hedef göstererek onları muhalefet liderleri üzerine kışkırtacaktı. Fakat doğruları görüp söyleyenler kim olursa olsun Erdoğan’ın gözünde vatana ihanet etmekteler. İşte o dost bunu da göze almış olmalı ki: “ON YILLIK İKTİDARINDA FAİZ LOBİLERİNE 600 MİLYAR DOLAR ÖDEME YAPIP DA BUGÜN FAİZ LOBİLERİNDEN ŞİKAYET EDENLERE, İMF YE BORCUMUZ BİTTİ DİYEREK MİLLETİ YANILTAN VE İKTDARLARI DÖNEMİNDE DIŞ BORCUN 217 MİLYAR DOLARDAN 600 MİLYAR DOLARA ÇIKARANLARA, ÜLKEMİZİN HAVA VE DENİZ LİMANLARINI İŞGAL ASKERLERİNE KULLANDIRTANLARA, IRAKTA MÜSLÜMAN KADIN NAMUS VE İFFETLERİNİ KİRLETEN ALÇAKLARA: CESUR VE YÜREKLİ SIFATINI ATFEDEREK DUA EDENLERE… YAZIKLAR OLSUN” demek suretiyle bir de bedduada bulunmuş. Hadi bakalım Sayın Erdoğan ayıklasın pirincin taşını.
*** “HİÇBİRİNİZ KENDİSİ İÇİN İSTEDİĞİNİ MÜMİN KARDEŞİ İÇİN İSTEMEDİKÇE (gerçek) MÜMİN OLAMAZ.” ve “İMAN ETMEDİKÇE CENNETE GİREMEZSİNİZ, BİRBİNİZİ SEVMEDİKÇE DE (gerçek anlamda) İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ” hadislerini hatırlayarak ve düşünerek, iktidarda olması ve ülkenin yönetiminde söz sahibi olması nedeniyle Başbakanın sözleri ve tavırlarını bir değerlendirin bakalım. Kendinden başka bir güce tahammülü olmayan Başbakan, muhalefet liderleri ile kalmakla yetinmiyor, önüne gelene çatmayı, onları ezmeye çalışmayı kendine adeta iş edinmiş oluyor. O’nun gözünde: “Bebek katili hariç kendisi gibi düşünmeyen herkes düşman” Nedense ülkemizi kan gölüne çevirmiş olan PKK terör örgütünün liderine “SAYIN” diye başlattığı iltifat sonrasındaki uygulamalar sonrası şimdi Apo’ya “SAYIN” diye hitap etmemek adeta suç oluyor. Bakınız Başbakan Erdoğan bir açılışta söylemiş olduğu sözlerinde yaptığı uygulamaları sanki Patagonya Ülkesinin Başbakanı yapmış gibi: “30 YILDIR DEVAM EDEN TERÖR SORUNUNU ARTIK ÇÖZÜM AŞAMASINA GETİRDİK. BU AŞAMAYA, BU UMUT VERİCİ NOKTAYA SADECE GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ ARTTIRARAK DEĞİL, GÜVENLİK VE ÖZGÜRLÜK DENGESİNİ SAMİMİ ŞEKİLDE GÖZETEREK ULAŞTIK. DAHA ÇOK YASAKLAYARAK DEĞİL, DAHA ÇOK GÖRMEZLİKTEN GELEREK DEĞİL TAM TERSİNE ÖZGÜRLÜKLERİ GENİŞLETEREK, YOLLARI AÇARAK, GÖNÜLLERİ KAZANARAK BU GÜZEL SEVİYEYE GELEBİLDİK” diyebilmiştir. Fakat çekilirken dahi: “VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTMAZSANIZ GERİ DÖNERİZ” deme cesaretini gösteren terör örgütü üyelerine ne diyeceğiz? 

*** İktidar yandaşı veya iktidar nimetlerinden faydalanan ve gerçekleri görmemek için “Dört elle” gözlerini kapatanlar hariç bu sözlere kim inanır?

*** Göreceğiz bakalım, Erdoğan Bahçeli’nin “Erken Seçim” teklifini kabul edip hakemliği milletimize ne zaman bırakacak?