7 Haziran 2013 Cuma

Manisa Belediye Başkanından gençlere tavsiyeler




            MANİSA’da bir grup öğrenci tarafından kurulan ve yaklaşık 30 bin takipçi sayısı bulunan Facebook sayfası ‘Manisa İtiraf’ yöneticileri (admin), Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret etti. Gençlerin her alanda aktif olması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çalışma hayatıyla ilgili örnekler vererek, gençlere bir takım tavsiyelerde bulundu.
            Sosyal medyanın önemli sitelerinden Facebook üzerinden ‘Manisa İtiraf’ adıyla sayfa açan ve 1,5 yılda yaklaşık 30 bin takipçiye sahip olan sayfa adminleri Mustafa Özyörük, Mehmet Özyörük, Mehmet Yiğit Kazer, Şükrü Kırkpulat ve İsmail Bozkurt, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret etti. Başkan Ergün’e çiçek veren sayfa adminleri, sayfalarında yaptıkları ‘Büyükşehir Belediye Başkanı kim olsun’ anketinde yüzde 75’lik oranla önde çıktığı için hazırladıkları plaketi de takdim etti. Ziyaretlerinden dolayı Manisalı gençlere teşekkürlerini sunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Güzel bir çalışmaya imza atmışsınız. Bu nedenle sizleri ben de tebrik ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Genç, dinamik nesilin çok daha aktif olması lazım. Güncel olayların içerisinde demokrasi çerçevesinde, hukuk çerçevesinde yerlerini almaları gerektiğine inananlardanım” dedi.
Güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz
            Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusundaki anket çalışmasına da değinen Başkan Ergün, “Tabi her şey nasip meselesi. Hep söylüyorum bir kere daha söyleyeyim, gelin ata binmiş, ya nasip demiş. Bizimki de alın yazısı, nasip meselesi. Tabi önümüzde 10 aylık bir süre var. Tahmin ediyorum Ekim aylarına doğru bazı şeylerin netleşmesi noktasında o günün şartlarına bakılacak, değerlendirilecek. Tabiî ki vatandaşımızın bizi memnuniyet noktasında desteklemiş olması en büyük manevi haz. Biz de bu hazza istinaden mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımızı Manisalılar için yerine getirmeye çalışıyoruz. Güzel şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Ekip olarak, belediye çalışanları, müdürlerim, başkan yardımcılarım, alt kadroda çalışanlar, herkes işin bir ucundan tutmaya çalışıyor. Sizler nasıl ekipseniz, bizler de bir ekip anlayışıyla çalışıyoruz. Ama işi takip etmek şartıyla. Takip etmezsen zaten bir yerlere gidemiyorsun. Güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki dönem de inşallah hayırlara vesile olur” diye konuştu.
Değişimden memnunuz
            Manisa Belediyesi’nin şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket ettiğini ve mali açıdan önemli bir noktaya ulaşıldığına da vurgu yapan Başkan Ergün, 2008 yılında 65 milyon TL gelir, 96 milyon TL borçla devraldıkları Manisa Belediyesi’ni 2012 yılı itibariyle 168 milyon TL gelire kavuştuğunu kaydetti. Bunun iş takibi ve bütçe disiplini ile sağlandığını belirten Başkan Ergün, Manisa İtiraf sayfası yönetimine başarılar diledi. Kendilerini kabul ettiği için Başkan Ergün’e teşekkür eden sayfa adminlerinden Mehmet Özyörük, Manisa’daki değişimden gençler olarak memnun olduklarını söyledi.