7 Haziran 2013 Cuma

MANİSA Belediye Başkanı Cengiz ERGÜN’den Demirci Çıkarması




            MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP’li Belediye Başkanlarıyla birlikte Demirci’yi ziyaret etti. Demirci halkının yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Ergün, CBÜ Eğitim Fakültesi’nin mezuniyet konserine katılarak öğrencilerle bir araya geldi. Eğitimini Demirci’de tamamlayan öğrencilere başarılar dileyen Başkan Ergün, Demirci halkına hitaben yaptığı konuşmada, “Değişen Manisa gibi Demirci’nin de değişimine şahit oluyorsunuz. Bütün şehir olan Manisamız’da artık bizlere emanetsiniz. Biz bugüne kadar emanetimize ihanet etmedik. Bundan sonra da hep beraber en iyiyi, en güzeli yaşayacağız” dedi.
           Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel’in ev sahipliğinde Demirci halkı ve CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Başkan Ergün’e Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Selendi Belediye Başkanı Nurulllah Savaş, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Ok, Gökkaya Belediye Başkanı İbrahim Kara, İcikler Belediye Başkanı Mevlüt Karabacak, Yılmaz Belediye Başkanı Serdar Ogan, Mütevelli Belediye Başkanı Süleyman Kahraman, Koldere Belediye Başkanı Serdar Yılmaz, Hamzabeyli Belediye Başkanı Sami Acar, Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan da eşlik etti. Demirci Belediye Başkanı Temel tarafından karşılanan Başkan Ergün, üniversite öğrencilerinin mezuniyet eğlencesine katılmak üzere yaya olarak eğitim fakültesine giderken, ilçe esnafı ve halkıyla bir araya geldi.
 İlçeye Yakışır Anıtsal Saat Kulesi
            Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Demirci gezisinde Manisa Belediyesi olarak ilçeye yaptırılan anıtsal saat kulesinde incelemelerde bulundu. Yapımı devam eden saat kulesi hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Ergün, saat kulesinin Demirci’ye çok yakışacağını ifade ederek, “Anıtsal kule Manisa Belediyesi’nin Demirci halkımıza armağanıdır. İlçe meydanını hareketlendirecek ve görkemiyle ilçemize yakışacak olan kulenin açılışını da inşallah hep birlikte yapacağız. Şimdiden ilçe halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 Demirci Halkından Başkan Ergün’e Yoğun İlgi
            Başkan Ergün ve beraberindeki heyet, Demirci Belediyesi tarafından eğitim fakültesi güzergahına kurulan standları tek tek ziyaret etti. Esnafı, vatandaşları ve öğrencileri selamlayan Başkan Ergün, yoğun ilgi gördü. Esnafa hayırlı işler temennisinde bulunan Başkan Ergün, esnafın ikramlarından tattı, hatıra fotoğrafları çektirdi. Başkan Ergün, Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Haydi Kadınlar Manisa’ya Projesi’ne katılan bayanlarla da karşılaştı. Projeyi çok beğendiklerini, Manisa’da çok iyi ağırlandıklarını söyleyen bayanlar, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Demirci’yi ziyaret etmesinden mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Kendisini Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istediklerini belirten vatandaşlar, Başkan Ergün’e ‘başarılarınız daim, yolunuz açık’ olsun temennisinde bulundular.
 Ergün’den Başkan Temel’e Övgü
            Demirci esnafı ve vatandaşlar, gezi esnasında Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ilçede ağırladığı için Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel’e teşekkür etti. Ziyaretlerde Temel’in ilçeye yaptığı hizmetleri de inceleme fırsatı bulan Başkan Ergün, “Değerli başkanımız burayı gerçekten yaşanılabilir, her kesime hitap eden güzel bir Manisa ilçesi haline getirmiş. Gerek esnafın, gerek öğrencilerin kendisine yoğun ilgisi var. İlçesinin her kesimince sevilen, halkıyla iç içe belediye başkanı olmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim” diye konuştu.
 Öğrencilerden Başkan’a Mini Konser
            Öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı Demirci’de, Demirci Belediyesi’nin standını ziyaret eden Başkan Ergün ve beraberindekiler öğrencilerin sürpriziyle karşılaştı. Üç öğrenciden oluşan müzik gurubu Başkan Ergün’e ‘hoşgeldiniz’ diyerek, kendisi için özel bir şarkı seslendirdi. Başkan Ergün, öğrencilerin jesti karşısında memnun olduğunu ifade ederek, nezaketlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Öğrencilerle de sohbet eden Başkan Ergün, eğitim hayatlarında kendilerine başarılar diledi.
 Anadolu’nun Evlatlarına Veda         
          Demirci esnaf ziyareti sonrasında Başkan Ergün ve beraberindeki heyet Demirci Belediyesi ve Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin işbirliğiyle düzenlenen Gurup Mecaz konserine katıldı. Başkan Ergün, fakülte bahçesinde gerçekleştirilen konserde halkın ve öğrencilerin alkışlarıyla karşılandı. Fakültenin mezuniyet coşkusu Gurup Mecaz’ın sahne almasıyla artarken, sanatçılar da birbirinden güzel türkülerle Demirci’ye güzel bir gece yaşattı. Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü sahneye davet kendisine çiçek ve plaket takdim etti. Demirci’ye gelerek kendilerine şeref verdiklerini ifade eden Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, “Değerli hemşerilerim bu sene mezun olacak olan sevgili öğrencilerimiz, 4 yıl evvel buraya gelmişlerdi. Onlar geldiklerinde biz onlarla seçim çalışmalarında belki de oy istemiştik. Ama 4 sene doldu. Bu sene bu sevgili gençlerimizi yolcu edeceğiz. Anadolu’nun dört bir yanına görev için gidecekler. Bu şehrimizdeki değişiklikleri en çok onlar gördüler. Geldikleri günle gittikleri günkü değişiklikleri en çok onlar fark ediyor. Bu güzel ilçemizde 4 yıl boyunca Anadolu’nun dört bir yanından gelen evlatlarımızla iç içe olduk. Allah onların yolunu açık etsin” dedi.
 Değişimi Yakından Gördük
         Manisa’nın değişimine değinen Temel, “Ben de Manisa’ya her gittiğimde oradaki güzel hizmetleri, kentin değişimini yakından görüyorum. Cengiz Başkanım, Allah’ın izniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız olacak. Hatta geçtiğimiz hafta Kent Konseyi işbirliğiyle kendileri Demirci’den 4 otobüsümüzle hanımefendilerimizi Manisa’da ağırladılar. Onlar da Manisa’ya hayran kalmışlar. Kısacası Cengiz Babamız, Başkanımız’ın Manisa’ya büyük hizmetleri var. Elinin değmediği ilçe kalmadı. Şimdi Demircimiz’e de anıt eser yaptırıyor. Az para değil tam 250 bin TL’lik bir hizmet. Allah’ın izniyle büyük bir eser olacak. Bütün ilçelere yaptığı yardımı bizlere de yaptılar. Sayın Başkanım sizlere minnettarız” diye konuştu.
 Demirci Emin Ellerde  
        Başkan Ergün de Demirci’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gençlerimizin bu güzel eğlence gecesinde hep beraber olmaktan mutluyuz. Şahsım ve Şehzadeler Şehri Manisamız adına sizleri selamlıyorum, güzel Manisamız’dan sizlere  sevgiler getirdim. Son yıllarda Manisa Belediyesi olarak yapmış olduğumuz hizmetlerle hem il bazında hem merkezde sadece halkımızı memnun etmek adına, ses getiren projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Manisa Değişiyor sloganı altında sosyal açıdan muazzam bir şekilde, gençlerimiz, ailelerimiz ve çocuklarımız açısından üzerine koyarak farklı hizmetler yapıyoruz. Camilerimizden tutun, bütün okullarımızın yenilenmesine, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’ndan kentimize yakışır oto terminale Kent Park’a, Atatürk Gençlik Merkezi’nden köprülü kavşağına kadar bütün projeleri bitirdik. Hala devam eden projelerimiz de var. İnanıyorum ki bu süre içerisinde Manisa İzmir’e olan yakınlığının getirdiği köy-kasaba havasından çıkan, kabuğunu kırarak yaşanılabilir ve insanların mutlu olduğu bir şehir haline geldi. Bundan sonraki süre içerisinde de Manisamız en iyiyi, en güzel devam ettirecek, Ege Bölgesi’nin en yaşanılabilir büyükşehri olacaktır.” dedi.
 Hepiniz Bizlere Emanetsiniz
         Başkan Temel’in Demirci’ye anıt saat kulesi yapılması talebini yerine getirmenin sevincini paylaştıklarını söyleyen Başkan Ergün, “Tüm ilçelerimize yaptığımız katkılar, verdiğimiz destek gibi Demirci halkına da anıt saat kulesi katkısında bulunuyoruz. Demirci’ye yakışır bu eserin tüm halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diyorum. Biliyorsunuz bütün şehir olduk. Bu hayırlısı olsun memleketimize, milletimize. Bundan sonra sizler bizlere emanetsiniz. Bu emanete biz bugüne kadar hiç hainlik yapmadık. Emanete en iyi şekilde layık olmak için çalıştık. Bundan sonraki süre içerisinde de inşallah bu hizmetlerimiz en güzel şekilde sizlere yansıyacaktır. Biz bunlar için varız. Şeffaf, hesap verebilir ve her yıl bütçesinde rekorlar kıran bir Manisa Belediyesi’nin bu hizmetlerini inşallah bütün il bütününde yapmayı Allah bizlere nasip eder. Anadolu’nun dört bir yanından gelerek, 4 yıldır bu güzel ilçemizde yaşayan evlatlarımıza, mezun olan gençlerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Bu memleketin bu güzelliklerini, tarihini ve kültürünü unutmamaları temennisiyle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” diye konuştu. Demirci Belediye Başkanı Temel, coşkulu kalabalığın alkışlarla eşlik ettiği Başkan Ergün’e Demirci halkı adına teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. Konserin ardından alkışlar eşliğinde alandan ayrılan Başkan Ergün ve beraberindekiler, aynı güzergah üzerinde yine vatandaşlarla bir araya geldi.