25 Haziran 2013 Salı

MHP'Lİ AKÇAY; 'AKP, PKK'YA TESLİM OLMUŞTUR'




MHP’Lİ AKÇAY; 'AKP, PKK’YA TESLİM OLMUŞTUR'

            Mhp Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "Şehide ‘ Kelle’ İmralı canisine ‘Sayın’ diyen Başbakan Erdoğan,  İmralı Canisi Öcalan, PKK ve BDP ile pazarlık masasına oturmuştur.  Bilindiği gibi TBMM,  1 Temmuz’da tatile girecek ve 1 Ekim’de tekrar açılacaktır. İmralı Canisi, PKK ve BDP Başbakan Erdoğan’dan pazarlık masasında verdiği sözleri tutmasını ve PKK’ın talebiyle ilgili düzenlemeleri Meclis tatile girmeden önce TBMM’den geçirmesini istemektedir." Dedi.
            Mhp Manisa Milletvekili Erkan Akçay şunları kaydetti, ''Tayyip Erdoğan ile İmralı Canisi Öcalan’ının temsilcilerin TBMM’nin çalışma takvimiyle ilgili görüştükleri, Temmuz ayında tatile giren TBMM’nin Ağustos ayında tekrar açılacağı yönündeki iddialar kamuoyuna yansımıştır.  Yani İmralı Canisi,  TBMM’nin çalışma takimini dahi AKP üzerinden belirlemektedir.''
            BDP-PKK ve İmralı canisi Türkiye, Türk vatanı ve Türk milleti üzerinde planlar yaparken Başbakan Erdoğan marjinal dediği Gezi Parkı göstericileriyle uğraşmaktadır. Başbakan Erdoğan eğer marjinal bulmak istiyorsa, AKP içinde PKK ağzıyla konuşan Milletvekillerine bakmalıdır.  Başbakan Erdoğan eğer terörist görmek istiyorsa çok uzaklara gitmesine gerek yok. Şöyle bir etrafına, pazarlık masasına oturduklarına bakmalıdır. Tabii PKK ağzıyla konuşan milletvekillerini marjinal, pazarlık masasına oturduğun PKK’lıları terörist olarak kabul etmiyorsan diyecek bir şeyimiz yok. 2002 yılında terörü sıfır noktasında devralan AKP’nin terörle mücadele etmek yerine teröristlerle pazarlık yaptığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “AKP ile PKK arasında yürütülen pazarlıklar neticesinde 19 Ekim 2009 tarihinde teröristler Habur’da davul, zurna ve halaylarla karşılanmış, AKP PKK’ya sınırda teslim olmuştur. AKP-PKK pazarlıkları Habur’dan sonra da devam etmiş, ikinci aşamada İmralı canisi ve terör örgütüyle doğrudan temas kanalları açılmış, Oslo görüşmeleri bu şekilde cereyan etmiştir. Üçüncü aşamada ise AKP-BDP-İmralı canisi arasında direkt görüşmeler yapılmıştır. Dördüncü aşamada ise İmralı Canisi’nin talepleri doğrultusunda kanun ve Anayasa düzenlemeleri yapılmaktadır.” dedi.
            Başbakan Erdoğan’ın Türk Milletinin gözünün içine baka baka yalan söylediğini ifade eden MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Meclis'i dahil ederek, PKK'nın muhatap seviyesini yükseltmek ve meşruiyet kazandırmak istiyorlar. Örgüte meşruiyet kazandırma gayreti içindeler. Ama bu olmayacak.’ diyen Başbakan Erdoğan İmralı Canisi’nin talepleri ve belirlediği isimler doğrultusunda önce ‘ Akil Adamlar Komisyonu’  hemen peşinden de ‘ Müzakere Sürecinde Yapılacak Çalışmalarla İlgili TBMM’de Araştırma Komisyonu’ kurmuştur. Bu Araştırma Komisyonunun gerekçesinde de "Türkiye Büyük Millet Meclisinin müzakere süreciyle sağlıklı şekilde irtibatı kurulabilmesi için."  kuruluyor, denilmektedir. Bunun manası PKK'nın "geri çekilme için meclis kararı isteriz" şartının yerine getirilmesidir.  Böylece AKP;  PKK’yı meşrulaştırmak adına TBMM’yi ihanet projesine alet etmiş, bu devleti kuran TBMM’nin mukaddes ruhunu sızlatmıştır.” dedi.   
            AKP-BDP- İmralı Canisi Öcalan arasındaki pazarlıklara dikkate çeken MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “AKP-BDP-İmralı üçgeninde yapılan pazarlıklarda;  anadilde eğitim, Anayasada Türk kavramının tasfiyesi ve Kürt kimliğinin anayasal güvenceye alınması, KCK tutuklularının salıverilmesi, yerel yönetimlere özerklik, İmralı canisinin hapishane şartlarının düzeltilmesi ve Kanun değişikliği gerektiren konularda düzenlemeler yapılması yer almaktadır. Yani Türkiye’nin bölünmesi, federasyona dönüşmesi, PKK’nın affı, İmralı canisinin önce eve, sonra da özgürlüğüne kavuşması aşama aşama gerçekleştirilecektir. Nitekim, 3 üncü ve 4 üncü yargı paketi adı verilen yasalarla cezaevindeki PKK ve KCK’lılar serbest bırakılmıştır. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ‘ müzakere süreci ile ilgili meclise yeni kanunlar gelebilir’ demiştir. Yeni yazılan Anayasa’da PKK ile AKP’nin yüzde 95 oranında anlaştığı bilinmektedir. Şimdi AKP ile PKK, TBMM Anayasa Komisyonunda üzerinde anlaştıkları Yeni Anayasa ile ilgili birlikte hareket etmektedirler.” dedi.
            İmralı Canisi, BDP ve PKK’nın, pazarlığın ikinci aşamasına geçilmesi için Başbakan Erdoğan’ı sıkıştırdığını söyleyen MHP’li Akçay, “ AKP, İmralı Canisi, PKK ve BDP arasındaki pazarlığın üş aşamadan oluştuğunu artık herkes bilmektedir. Birinci aşama ateşkes ve çekilme sürecidir. Bu aşama devam etmektedir.  İkinci aşama yasa ve Yeni Anayasa hazırlanması sürecidir. Bu konuda 3. ve 4. yargı paketi adı verilen düzenlemelere yapılmış, AKP ile BDP Yeni Anayasa konusunda TBMM’de Anayasa Komisyonunda çalışmaktadır.Adalet Bakanı Sadullah Ergin bu konuda yeni yasaların TBMM’ye gelebileceğini söylemiştir. Üçüncü aşamada ise PKK’ya genel af çıkartılacak ve İmralı Canisi Öcalan ile birlikte tüm PKK’lılara özgürlük verilecektir. Bunu herkes biliyor. BDP açıklıyor. PKK’lı yöneticiler Kandil’deki basın toplantısında açıklıyor. Akil Adamlar söylüyor.  Başbakan Erdoğan “ Yok öyle bir şey. Biz İmralı Canisi ile bunların pazarlığını yapmadık” demiyor.  Bilindiği gibi, TBMM 1 Temmuzda tatile girmekte ve 1 Ekim’de tekrar açılmaktadır. Ancak İmralı Canisi, PKK ve BDP, Meclis tatile girmeden önce AKP ile yaptıkları pazarlığın ikinci aşamasına geçilmesini istemektedir. Yani PKK’yı meşrulaştırmak adına yasal düzenlemelerin yapılmasın istemektedir. Ancak 9 Temmuz’da Ramazan başlamaktadır. Bu nedenle Başbakan Erdoğan’ın Ramazan Bayramından sonra TBMM’yi toplantıya çağırmak için İmralı Canisi, PKK ve BDP’ye söz verdiği yönündeki bilgiler kamuoyuna yansımıştır. Dolayısıyla TBMM’nin çalışma takvimini bile AKP üzerinden artık İmralı Canisi belirlemektedir.” dedi.
            BDP-PKK ve İmralı canisi Türkiye, Türk vatanı ve Türk milleti üzerinde planlar yaparken Başbakan Erdoğan’ın Taksim Gezi Parkı merkezli gösterilerle uğraştığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “ Taksim Gezi Parkı’ndaki protestolara katılanlara çapulcular deyip demokratik haklarını seslendiren vatandaşlarımıza saldıran Tayyip Erdoğan ne hikmetse, bölücülere bir türlü saldırmamaktadır. Gezi Parkı eylemcilerini kamu düzenini bozmakla suçlayan Erdoğan,  kamu düzenini yok etmeyi kafasına koymuş hainleri es geçmektedir. Duran adamlara meydan okuyan Erdoğan; bölen, kesen, biçen, yağmalayan, doğrayan, öldüren, kast eden adam müsvettelerine sesini çıkarmamaktadır. Tencere tava çalanlara hakaret eden Tayyip Erdoğan,  milletin birliğini çalanlara, milletin hazinesini talan edenlere karşı susmaktadır.  Gezi Parkı eylemcilerine hukuku hatırlatan Başbakan Erdoğan sıra bölücülere, teröristlere gelince yan çizmekte ve görmezden gelmektedir. İmralı canisi ve kanlı örgütü TBMM’nin çalışma takvimini belirleyeme çalışırken bile Başbakan Erdoğan hiçbir yorum yapmamakta, hala marjinal ve terörist dediği Gezi Parkı eylemcileriyle uğraşıp oy devşirmeye çalışmaktadır. Marjinal arayan Başbakana bir tavsiyede bulunmak istiyorum: ‘ Marjinal ve terörist aramak için çok uzaklara gitmene gerek yok.  Marjinaller senin çok yakınında. Eğer marjinal bulmak istiyorsan, AKP içinde PKK ağzıyla konuşan Milletvekillerine bak.  Eğer terörist bulmak istiyorsan çok uzaklara gitmene gerek yok. Şöyle bir etrafına,  pazarlık masasına oturduklarına bak. Tabii PKK ağzıyla konuşan milletvekillerini marjinal, pazarlık masasına oturduğun PKK’lıları terörist olarak kabul etmiyorsan diyecek bir şeyimiz yok. ” dedi.
            MHP’li Akçay sözlerine şöyle devam etti: Şehide ‘Kelle’ İmralı canisine ‘Sayın’ diyen Başbakan Erdoğan BDP ve PKK’yla birlikte İmralı süreci adını verdiği ‘yıkım ve ihanet’ projesiyle Türk Milletine, Türk Devletine ve Türk ordusuna tuzak kurmaya çalışmaktadır.
            PKK, “Kuzey Kürdistan” diyerek ülkemizin bir kısmını aklınca bölmüş, bağımsız ve dört ayaklı Kürdistan’a eklemekte Türk Milletine meydan okumaktadır.  PKK’nın bu beyanatı karşısında sessiz kalmaktadır. Başbakan Erdoğan unutmamalıdır ki, Aziz milletimiz AKP’ye;  ülkeyi böl, PKK’yı temize çıkar, teröristleri akla, İmralı Canisine teslim ol diye yüzde elli oy vermemiştir.  AKP’nin açılım adını verdiği ihanet projeleri Türk Tarihinde kara bir leke olarak yer alacaktır. Türk Milleti ve Milliyetçi Hareket Partisi AKP’nin bu ihanetini asla unutmayacak ve er-geç hesabını soracaktır.”