23 Temmuz 2013 Salı

Sarıgöl, Manisa Belediye Başkanını Bağrına Bastı



MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Sarıgöl İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğinin ardından Sarıgöllü vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Ergün, Manisa merkezine yaptıkları hizmetleri anlattı, bu hizmetlerin yeni yasa ile birlikte köy, belde ve ilçelere yayıldığını söyledi. Ergün, “Hizmetin sonu yok. Hizmet insan için var; sizlerin mutluluğu, ailelerin mutluluğu, çocukların mutluluğu ve gençlerin mutluluğu için var. İmkanlarımız  dahilinde kentimizdeki güzel hizmetleri sizlere de ulaştıracağımızdan şüpheniz olmasın” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sarıgöl İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, 23. Dönem Milletvekilleri Mustafa Enöz, Ahmet Orhan, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, MHP Sarıgöl İlçe Başkanı Necati Selçuk, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, belde belediye başkanları, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sarıgöl Demokrasi Parkı’nda bulunan tüm vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkan Ergün, çocuklarla da sohbet etti. İftar saatinin gelmesiyle birlikte protokoldeki isimler, vatandaşlarla birlikte oruç açtı. Yemeğin ardından eller hep birlikte dua için semaya açıldı.
Tüm Belediye Başkanlıklarını kazanacağız
Sarıgöl Demokrasi Parkı’nda bir konuşma yapan MHP Sarıgöl İlçe Başkanı Necati Selçuk, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü Sarıgöl’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Sarıgöl Belediye Başkan adaylığı konusuna da açıklık getiren Selçuk, partisinin tüm kademelerinde görev almaktan onur duyacağını ifade etti. Selçuk’un ardından MHP İl Başkanı Tamer Akkal kürsüye davet edildi. Necati Selçuk’un Sarıgöl Belediye Başkanı adaylığının hayırlı olmasını dileyen Akkal, Manisa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, tüm Belediye Başkanlıklarını kazanmak için yeterli güç ve birikime sahip olduklarını vurguladı.
Manisa huzurlu bir kente dönüştü
Ardından Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye geldi. MHP Sarıgöl İlçe Başkanı Necati Selçuk ile 2009 yılından bu yana birlikte çalıştıklarını ve kendisinin partisine ve teşkilatına önemli hizmetler yaptığını söyleyen Başkan Ergün, “Sayın İl Başkanımız Belediye Başkan adaylığını az önce ilan etti. Ama tabi bunun gerçekleşmesi için hepimizin ittifakla, inançla çalışması gerekiyor. Hiçbir şey baştan belli değil, bunu da bilmek lazım. Tabi Manisa değişiyor dendi. Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana geçen 4 yıllık sürede neleri yaptığımızı kısaca anlatmak istiyorum. Geçtiğimiz ay içerisinde ‘Haydi Kadınlar Manisa’ya’ projesi başlatmıştık. İçimizde bazı bayanlarımız Manisa’ya geldiler. Kendilerini en iyi şekilde Manisa’da ağırlamak için imkanlarımızı seferber ettik. Herhalde onun dalgaları 17 ilçede olduğu gibi, Sarıgöl’de de halka halka yayılıyor. Manisa 5 yıl önce bir köy, bir kasaba havasındaydı. Son üç yıl içerisinde, ilk yıl mali yapıları sağladıktan sonra Manisa gerçekten çok çok farklı bir şehre, yaşanabilir, insanların kendisini mutlu, huzurlu hissettiği, geceleyin huzurla sokaklarında gezebildiği bir şehre dönüştü” dedi.
Alparslan Türkeş Kavşağı bayramda açılmış olacak
Ulupark’ta yaptıkları sesli ve ışıklı havuz düzenlemesi ile her gece yaklaşık 2 bin kişinin burada bir araya geldiğini belirten Başkan Ergün, “Her gece yaklaşık 2 bin kişi Ulupark’ta ambiyansı izliyor. Bunun yanı sıra Çanakkale Savaşları’nda en çok şehit veren iller arasında olan Manisa’mıza Anıtkabir ve İstanbul Fatih Müzesi’nden sonra üçüncü bir Çanakkale Şehitliği Müzesi ve Atatürk Sergi Salonu’nu kazandırdık. Yaklaşık 2 bin gencimizin yararlandığı Atatürk Gençlik Merkezi’ni hayata geçirdik. İsmini Meclis’imizde verdiğimiz Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı inşallah bayramda resmi olmasa da açılmış olacak. Önümüzdeki ay içerisinde de yapacağımız program dahilinde Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin katılımıyla Manisa’da çok güzel bir kavşağı hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.
170 dönümlük Kent Park geliyor
Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yapımının devam ettiğini de hatırlatan Başkan Ergün, “9 veya 10’uncu ayda da inşallah yeni Otogarımızı Manisalıların faydalanması noktasına getireceğiz. Tabi geçen ay yapımına başladığımız Kent Park’ı unutmamak lazım. Güzelyurt Mahallesi’nde 170 dönümlük bir alan üzerine kurulacak ve bütün Manisa’da yaşayan ailelerin, gençlerin vakit geçirebilecekleri bir Kent Park geliyor. İçinde göletiyle, futbol sahasıyla, tenis kortlarıyla, basketbol sahalarıyla, yeşil alanlarıyla, kafeteryalarıyla, su gösteri havuzlarıyla ve piknik alanlarıyla yeni bir Kent Park geliyor. Bunlar Manisa’da şuanda aklıma gelen sayabileceğim hizmetlerden bazıları” dedi.
Manisa Belediyesi’nin borcu yok
Göreve geldiklerinde Manisa Belediyesi’ni 65 milyon TL gelir ve 96 milyon TL borç ile devraldıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Çok şükür bugün geldiğimiz noktada Manisa Belediyesi, her sene bütçe gelirlerini yüzde 100’ün üzerinde gerçekleşme oranıyla yeni rekorlarla kapattı. 2012 yılının geliri 168 milyon TL’ye geldi. Yani 65’ten 168’e. Sonuçta bugün Manisa Belediyesi’nin borcu diye bir şey yok. Bugün hem borç ödemelerini temizleyerek, hem de az önce saydığımız projeleri bir bir hayata geçirerek, hizmetlerini vatandaşlarına sunuyor” dedi.
Hizmetleri imkanlarımız dahilinde tüm Manisa’ya ulaştıracağız
Manisa’nın tüm mahallelerinde ailelerin ve gençlerin vakit geçirebilecekleri sosyal alanları da hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Ergün, “İşte tüm bu güzellikleri kanunen büyükşehir olan Manisa’mızın diğer belde ve köylerine de ulaştırmak için çalışmalarımıza başladık. Tabi yeni Büyükşehir Kanunu artılarıyla eksileriyle değerlendirmek gerekiyor. İtfaiyesinden ulaşımına, park bahçesinden diğerlerine kadar birçok hizmet, büyükşehir kapsamında sizlere ulaşacak. Yapmış olduğumuz bu güzel hizmetleri, yaklaşık 4 ay önce Meclis’imizden aldığımız karar gereği ve kanunların bize vermiş olduğu yetki ve imkanlarımız doğrultusunda artık belde ve köylerimizden başlayarak, bütün ilçelerimizin de talep ve eksikliklerini tamamlama noktasında isteklerinizi aldık ve bunları yerine getirmenin çabası içerisine girdik. Hizmetin sonu yok. Hizmet insan için var; sizlerin mutluluğu, ailelerin mutluluğu, çocukların mutluluğu ve gençlerin mutluluğu için var” diye konuştu.
5 yıl daha hizmetlere talibiz
Sarıgöl’e ilk hizmeti Alemşahlı Köyü’nün 3,2 kilometre uzunluğundaki yolunun kaplaması ile yapacaklarının da sözünü veren Başkan Ergün, “Bu bağlamda Sayın İlçe Başkanımızın talebi üzerine Allah nasip ederse, Alemşahlı Köyü’müzün 3,2 kilometre yol kaplamasını yapacağımızın sözünü veriyorum. İnşallah bu güzel hizmetin diğer hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Böylesine güzel ve hayırlı bir akşamda sizlerle beraber olmanın mutluluğunu bir kere daha ifade etmek istiyorum. Bu güzel sofranın kurulmasında emeği geçen Necati Başkanımıza, ilçe teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Önümüzde 8 aylık bir süre var. Bu 8 ayın sonunda rabbim alnımıza ne yazdıysa o olacak. Allah nasip ederse, bir 5 yıl daha sadece Manisa merkezine değil, tüm il bütününde bu hizmetleri yapmayı rabbim bizlere nasip eder” dedi.
Başkan Ergün’e Sarıgöl üzümü
Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından söz alan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, dolu felaketi nedeniyle zarar gören üreticilerin sorunlarını ilk olarak Meclis’e getiren partinin Milliyetçi Hareket Partisi ve onun milletvekilleri olduğunu söyledi. Akçay, Ankara’dan Manisa’ya gelen milletvekilleri olmadıklarını, Manisa’dan Ankara’ya giden milletvekilleri olduklarını ve bu bilinçle hizmet verdiklerini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Demokrasi Parkı’nda bulunan Sarıgöllü vatandaşlar, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü alkışlarıyla uğurladı. Sarıgöl İlçe Başkanı Necati Selçuk, Başkan Ergün ve beraberindekilere üzüm hediye etti.
Turgutlu’da çay molası
Sarıgöl ziyaretinin ardından Başkan Ergün ve beraberindekiler, Turgutlu’da mola verdi. Turgutlu Has Bahçe’deki çay molasında Manisa heyetine ev sahipliğini; Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan, Turgutlu Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Alsaç, İl Genel Meclis Üyesi Halil Turgut, MHP Belediye Meclis Üyesi ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yavuz Semizler, Şoförler Odası Başkanı Gökhan Yörüyen ve MHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Salih Önal yaptı.

























 


















Kaynak: http://www.manisa.bel.tr/icerik/27/5443/sarigol-baskani-bagrina-basti.aspx