8 Mayıs 2015 Cuma

“Anneler Günü” İle ilgili Başkan Ergün’den Duygulandıran Mesaj



MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Anneler Günü olması nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında maden şehitlerinin ardında kalan kadınları ve şehit analarını unutmayan Başkan Ergün, “Evlatlarını vatan uğruna şehit veren annelerimizin, Soma’da 301 maden emekçimizin yitirildiği faciadan arda kalan gözü yaşlı analarımın yanında olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Türk aile hayatında evin direği olan annelerin, yetiştirdikleri kuşaklarla toplumun biçimlenmesinde en büyük rehber olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu nedenledir ki annelerimiz sadece evimiz için değil, toplumumuzun geleceği için de çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Yaşamış oldukları tecrübeleri ile bizlere rehber olan annelerimiz, baş edemediğimiz güçlüklerde en büyük yardımcılarımızdır. Yaşamımız boyunca vazgeçemediğimiz, güven ve desteğini her zaman yanında hissettiğimiz, sevgi ve hoşgörüsünü hiçbir şeye değişemeyeceğimiz annelerimizden almış olduğumuz değerleri bizler de gelecek nesillere aktarmalıyız. Çocuklarını yetiştirirken her türlü zorluğa göğüs geren, her çilenin üstesinden gelen, her güçlüğü yenen, sabır ve metanetle yıllara meydan okuyan annelerimiz, millet olarak en büyük değerlerimizdir. Hiç karşılık beklemeden vermenin, şefkatin, bağışlamanın, hoşgörünün ve eşsiz sahiplenişin en mümtaz simaları şüphesiz annelerdir” dedi.

Onlar en değerli hazinelerimiz

Milletin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak yetişmesinin öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı olacağına vurgu yapan Başkan Ergün, “Bu itibarla, annelerimiz geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarlarıdır. Akılla duygunun, heyecanla sağduyunun, yılgınlıkla azmin arasında yaşanacak çatışma ve ikilemler; öncelikle annelerimizin yol gösterici ve hikmet yüklü nasihatleriyle aşılacaktır. Bunun yanı sıra hem maddi, hem de manevi hayatımızda annelerimizin yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır. Nitekim “Cennet annelerin ayakları altındadır” kutlu seslenişi bunun en bariz kanıtıdır. Elbette, elleri öpülesi annelerimizi yılın bir gününde hatırlamamız ve anmamız asla doğru değildir. Onlara, yaşadığımız müddetçe en değerli hazinemiz olarak saygıyla ve büyük bir hürmetle yaklaşmamız en öncelikli manevi sorumluluklarımız arasında yer almalıdır” dedi.

Gözü yaşlı anneleri unutmadı

Mesajında evlatlarını toprağa veren gözü yaşlı anneleri de unutmayan Başkan Ergün, “Bu duygu ve düşüncelerle, yemeyen yediren, giymeyen giydiren, göz nuruyla, bin bir emekle bizleri büyüten annelerimizin Anneler Günü’nü canı gönülden kutluyorum. Bu vesileyle evlatlarını vatan uğruna şehit veren annelerimizin, Soma’da 301 maden emekçimizin yitirildiği faciadan arda kalan gözü yaşlı analarımın yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Ayrıca ebediyete intikal etmiş annelerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.