7 Mayıs 2015 Perşembe

MHP’Lİ AKÇAY: “ÜZÜMÜ ÖZEL DESTEKLEME PROGRAMINA ALACAĞIZ.”

 


MHP Manisa milletvekili Erkan AKÇAY seçim programı çerçevesinde Sarıgöl’deydi. Sarıgöl programına ilçe teşkilatı ve Sarıgöl Belediyesi ziyaretiyle başlayan MHP’li AKÇAY esnaf ziyaretleri sonrasında Dadağlı ve Tırazlar Köylerini ziyaret etti. 

Sarıgöl programına teşkilat ziyaretiyle başlayan MHP’li AKÇAY, MHP Sarıgöl ilçe başkanı Ali Çakır ve yönetim kurulu üyeleriyle Sarıgöl MHP eski ilçe başkanı Adem Kurt ile bir araya geldi. AKP yönetiminde Türkiye’nin bir adım dahi atacak mecali kalmadığını belirten MHP’li AKÇAY, “Milliyetçi Hareket Türk milletinin sevdalısıdır. Çare Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Umut Milliyetçi Hareket Partisi’ndedir. Büyük Türk milletini bütün ağırlıklarından kurtarmaya talibiz. Milliyetçi Hareket Partisi toplumsal onarım iddiasıyla, huzurlu gelecek, milli, ahlaklı ve adaletli yönetim vaadiyle milletimizin huzurundadır.” dedi.  

“Köyler Yeniden Kurulacak” 

MHP’li Akçay Sarıgöl programı çerçevesinde Sarıgöl belediye başkanı Necati Selçuk’la da bir araya geldi. MHP’li Akçay Sarıgöl Belediyesi ziyaretinde Türkiye’nin özlediği belediyecilik hizmetlerine Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek başına iktidarında kavuşacağını ifade etti. MHP iktidarında yerel yönetimlerle ilgili düzenlemelerin yerel yönetimlerin ihtiyaçları dikkate alınarak yapılacağını belirten MHP’li AKÇAY konuşmasına şöyle devam etti: “AKP’nin 2012 yılında çıkardığı Büyükşehir Yasası toplumsal ve kamu yönetiminin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak kalmıştır. İktidarımızda büyükşehir yasasıyla kaldırılan belediye, özel idare ve beldeler ile tüzel kişilikleri sona erdirilen köylerin ekonomik, sosyal, demografik ve benzeri yöreye özgü özellikleri dikkate alınarak yeniden kurulmaları ve tüzel kişiliklerine kavuşturulmaları sağlanacaktır.”  

“Yeni işyeri açan esnaf ve sanatkârdan 5 yıl süreyle vergi almayacağız” 

MHP’li AKÇAY belediye ziyaretinden sonra Sarıgöl’de esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Ülkemizdeki işyerlerinin yüzde 99’unun esnaf ve küçük işletmelerinden oluştuğunu belirten MHP’li AKÇAY esnaf ve sanatkarların sorunlarının ülkemizin ve bölgemizin sorunlarından ayrı düşünülemeyeceğini söyledi. MHP’li AKÇAY, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin politikalarında esnaf ve sanatkârların önemi büyüktür. 4 yıl boyunca mecliste esnaf ve sanatkârlarımız için yaptığımız çalışmalar seçim beyannamemizde de yerini almıştır. MHP iktidarında esnaf ve sanatkârın emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi almayacağız. Esnaf ve sanatkârın birikmiş borçlarında önemli ölçüde azalma sağlayacağız, tekrar borç tuzağına düşmesinin önüne geçeceğiz. Esnaf ve sanatkârların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı vereceğiz. Esnafın, gelirinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulayacağız. Sadece esnaf ve sanatkâra özgü destek programı uygulamaya koyacağız. Yeni işyeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkârdan beş yıl süreyle vergi almayacağız.” 

“Üzümü özel destekleme programına alacağız” 

MHP’li AKÇAY daha sonra Sarıgöl Belediye başkanı Necati Selçuk, belediye meclis üyeleri, İlçe başkanı Ali Çakır ve yönetim kurulu üyeleriyle Sarıgöl köylerinde ziyaret ve incelemelerde bulundu.  MHP’li AKÇAY’ın ilk durağı Dadağlı Köyü’ydü. Dadağlı’da Şubat ve Nisan aylarındaki soğuklar nedeniyle doğuş yapamayan üzüm asmalarında incelemelerde bulunan MHP’li AKÇAY Dadağlıların sorunlarıyla ilgili konuşma yaptı.  TARİŞ'e kuru üzüm alımında kullanılmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan 100 milyon lira kaynak aktarılmasına yönelik kanun teklifi verdiğini belirten MHP'li Erkan Akçay, kuru üzüm fiyatlarında üretici ve ülkenin aleyhine işleyen fiyat istikrarsızlığını gidererek üretici ve ihracatçının desteklenmesini hedeflediğini kaydetti. AKÇAY konuşmasına şöyle devam etti: TARİŞ'e kuru üzüm alımında kamu desteği verilmesine yönelik hiçbir kanuni engel yoktur.  Eğer AKP bu teklifimizi kabul etmiş olsaydı TARİŞ piyasadaki fazla kuru üzümü alacak bu da kuru üzüm fiyatlarının tekrar yükselmesini sağlayarak üzüm üreticilerimizin mağduriyetini önleyecektir. AKP 4 yıl boyunca üzüm için tek bir adım dahi atmamıştır."  

Şubat ve Nisan ayındaki afetler nedeniyle Manisa’nın afet kapsamına alınarak çiftçilerimizin bütün zararlarının ödenmesi gerektiğini belirten MHP’li AKÇAY partisinin tarım ve hayvancılık vaatlerini anlattı: “Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında Mazot, gübre ve yem üzerindeki vergileri kaldıracağız. Mazot 1 Lira 75 Kuruş olacaktır. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV almayacağız. Üzüm destekleme kapsamına alınacak ve üzüme fiyat garantisi vereceğiz. Özellikle kuru üzümdeki kaçakçılığı önleyeceğiz. Çiftçilerimizin borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarmak amacıyla finansal borçların yeniden yapılandırılması için “Borç Sarmalından Çıkış Projesi” uygulamaya koyacağız.” 

“Emeklilere 2.800 TL ek ödeme yapacağız.” 

MHP’li AKÇAY ve beraberindeki heyet daha sonra Tırazlar Köyüne geçti. Tırazlar’da vatandaşlarımızla sohbet eden AKÇAY, “Çek kanununun değişmesi sonucu hapis cezası kalkınca dolandırıcılık arttı. Sadece Sarıgöl de bu yıl yüzlerce çiftçimiz çek mağduru olmuştur. İktidara gelince bununla ilgili düzenleme yapacağız.” dedi.  

AKÇAY sohbetinde partisinin emekliler ile ilgili vaatlerini de anlattı. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılanların mağduriyetini gidereceklerini belirten MHP’li AKÇAY,  “Emeklilere, her yıl Mart ve Eylül ayı içinde 1.400 TL olmak üzere yılda 2.800 TL ek ödeme yapacağız. Emeklilerin banka promosyonu alabilmeleri temin edeceğiz. Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz.”