29 Mayıs 2015 Cuma

Büyükşehir'den Ahmetli Cambazlı Mahalle Merkezine Cazibeli Suda Destek




Ahmetli İlçesi Cambazlı Mahalle halkı dağ dibinden daha önce getirdiği cazibeli suyun kendi imkanlarıyla borularını değiştirme çalışmalarında Manisa  Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü personeli kepçe ile kazma ve örtme çalışmalarında yardım başlattı. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’ne ait, sondaj kuyusundan elektrikli pompaj sistemi ile Ahmetli İlçesi Cambazlı Mahallesi’nin uzak, rampalı ve eski borularla sık sık arıza yapan su şebekesi ile içme suyu ihtiyacı sağlanmaktadır. Bu hatta yenileme çalışmaları planlanmakta olup, daha önceden yapılan dağ dibinden elektrik kullanmadan getirilen cazibeli suyun mahalle halkından Hacı Ahmet Bilgiç’in 1,5 Km’lik boru desteği ve mahalle halkının borularını temin ettiği ve işçiliğini de imece usulüyle yaptığı cazibeli suyun şebekesinin değiştirilmesi çalışmalarında Manisa  Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Ahmetli içme suyu personeli tarafından kepçe ile kazma ve örtme çalışmalarında yardım başlattı.

Mahalle halkının mahallenin merkezinde içme su şebekesi dışında ortaklaşa kullanmak maksadıyla mahalle muhtarının ve bazı mahalleli vatandaşın başlattığı cazibeli suyun mahalleye yeniden kazandırılması çalışmaları başladı. Bu çalışmalara Manisa  Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Ahmetli personelinin desteğiyle   kepçe ile kazma ve örtme çalışmalarında yardım başlattı. Dağ dibinden yeniden döşenen hattın mahalle merkezinde kullanmak maksadıyla kullanılacak suyun temin edileceğini belirten Cambazlı mahalle muhtarı Nedim BİLGİÇ emeği geçen Hacı Ahmet Bilgiç’e,  mahalle halkına ve Maski Ahmetli personeline teşekkür etti.  Büyükşehir Belediyesi Ahmetli Koordinatörü Orhan Karabina, “İçme suyu dışında kullanım amaçlı olan cazibeli suyun yeniden Cambazlı mahallesine kazandırılmasında katkımız bizleri mutlu etmektedir. Nerede sorun varsa biz Manisa Büyükşehir personeli olarak orada olacağız, hangi mahallede sorun varsa biz orada olacağız.” Dedi.