29 Mayıs 2015 Cuma

MHP’Lİ AKÇAY: “BU FOTOĞRAFIN SORUMLUSU AKP’DİR”



         Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY HDP’ninManisa Cumhuriyet Meydanındaki mitinginde, miting alanında yer alan Abdullah Öcalan posterine tepki göstererek “Bu fotoğrafın sorumlusu AKP’dir.” dedi. 

         MHP Manisa milletvekili Erkan Akçay HDP’nin Manisa mitinginde yer alan Abdullah Öcalan posterine tepki gösterdi. AKP’nin 2009’da başlattığı açılım ve demokratikleşme adlı oyunun bir neticesi olarak Manisa Cumhuriyet meydanına Öcalan posterinin asıldığını belirten MHP’li AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “Bu fotoğraf Kandil veya İmralı’dan değildir. Bu fotoğraf 28 Mayıs 2015 Perşembe günü Manisa Cumhuriyet meydanındandır. Fotoğraf, Türkiye üzerinde Erdoğan-AKP-Öcalan-HDP ortaklığında oynanan oyunun bir perdesidir. 2009’dan beri Kürt Açılımı, Milli Birlik ve Kardeşlik Süreci, Barış Süreci gibi adlandırmalarla terörle müzakere süreci yürütülmektedir. Bu sürecin sis perdesi Oslo’da terör örgütüyle bizzat Recep Tayyip Erdoğan’ın “sır küpüm” diye hitap ettiği MİT müsteşarının görüşme tutanaklarıyla kalkmıştır. AKP’nin terör örgütüyle yürüttüğü müzakere süreci İmralı canisinden alınan görüş ve direktiflerle yürütülmektedir. Bebek katilinin cezaevinden ilettiği emirler açılım sürecini yönetmektedir. Son olarak 28 Şubat’ta Dolmabahçe’de açıklanan mutabakat metniyle müzakereden mütarekeye geçildiği görülmektedir.AKP terör örgütü PKK’ya teslim olmuş ve terörle mücadeleden tamamen vazgeçmiştir. Bugünlerde cumhurbaşkanından ve hükümet mensuplarından duyduğumuz cümleler her seçim döneminde oynanan oyunun bir tekrarıdır.” 

         AKP’nin Kürt Açılımı, Demokratik Açılım, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi, Çözüm ve Barış Süreci gibi kılıflarla Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliğini tehdit ettiğini belirten MHP’li AKÇAY “Manisa Cumhuriyet Meydanındaki bu fotoğraf 1 Ağustos 2009 günü Polis Akademisindeki ilk açılım toplantısının, 19 Ekim 2009’da Habur’daki terörist karşılama rezaletinin, Oslo’da kurulan pazarlık masalarının, 28 Şubat 2015’te Dolmabahçe Sarayındaki mütareke masasının bir devamıdır. Manisa’daki fotoğrafa AKP’lilerin sessiz kalması da bu durumu göstermektedir.” dedi. 

         MHP’li AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “Bu çerçevede 7 Haziran seçimleri sadece milletvekili seçimi değildir. 7 Haziran yıkım ile birlik ve beraberlik arasında seçim olacaktır. 7 Haziran kavga ile kardeşlik arasında bir seçim olacaktır. MHP Türk milletinin birlik ve beraberliğinin sigortasıdır. AKP’nin teröristlerle yürüttüğü yıkım projesini durduracağız. Bu yolda vatandaşlarımızın gösterdikleri teveccüh bizlere onur vermektedir. 7 Haziran günü Manisalı hemşerilerimin Cumhuriyet Meydanındaki bu fotoğrafın hesabını AKP’ye soracaklarına inancım tamdır.”