18 Mayıs 2015 Pazartesi

Bu İşbirliği Gediz’i Kurtarır

 


MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu ile bir araya geldi. Manisa’da arıtma tesisleri ve katı atık bertaraf tesislerinin hayata geçirilmesi için ortak çalıştıklarını ifade eden Başkan Ergün, desteklerden dolayı İller Bankası’na teşekkür etti. İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu’da Gediz Havzası’nın temizlenmesine büyük önem verdiklerini belirterek, Gediz’in evsel atık ve sanayi atıklarından kurtulması için her türlü desteği vereceklerini açıkladı. 
İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu ve Yatırım Değerlendirme Dairesi Başkanı İlker Şadi İşleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret etti. Ziyarete MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen de katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi döneminde de İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü ile ortak çalıştıklarını belirterek, verilen katkılardan dolayı teşekkür etti.  
“Manisa’nın En Büyük Yatırımları Bunlar” 
Desteklerin kendileri için çok değerli olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “ Yeni dönemde daha kredileri kullanmak nasip olmadı. Bundan sonraki süreçte başta asfalt kredisi olmak üzere, Manisa merkez arıtmanın, Turgutlu ve Gördes arıtmalarının bir iki hafta önce sizler tarafından ihalesi yapıldı. Manisalılar adına sizlere teşekkür ediyorum. 4 ilçe daha var. Yakın zaman içinde bunları da hayata geçireceğiz. Verilen katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Katı atık bertaraf tesisinin ilk ayağı yapıldı. İkinci etap ihalesi 17 Haziran’da yapılmış olacak. Oralarda kullanılacak olan krediler var. Manisa’nın en büyük yatırımları bunlar. 40 senedir kanayan yaralar. Gediz’in kurtarılması noktasında arıtmaların hayat geçirilmesi hem de her sene yangın çıkan çöplükten kurtarılması Manisa için olmazsa olmazlar. Ben tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
“En Aktif Olarak Gediz Havzasından Başladık” 
İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu da, Gediz Nehri’nin bulunduğu bölgeyi havza bazında ele aldıklarını belirterek, Gediz Havzası’na büyük önem verdiklerini dile getirdi. Güzel bir işbirliği içinde çalıştıklarını kaydeden Dedeoğlu, “Gediz’in kurtarılması noktasında biz bölgeye havza bazında bakıyoruz. Sadece Gediz’e değil bundan sonra bölge genelinde yatırımları havza bazlı alacağız. Sularımızın, denizlerimizin kirlenmemesi için tedbir almalıyız. En aktif olarak Gediz havzasından başladık. Bugünkü dünyada artık biz bunu başarmalıyız. Bu gecikmiş bir şey. Sanayi ve evsel atçıklardan Gediz’i kurtarmalıyız. Büyükşehir belediyelerimiz, su kanal idaremizle, ilçe belediyeleriyle büyükşehrimizin diyalog halinde çatışma ortamı olmaksızın çalışmasından çok memnunuz” dedi. 
Konuşmaların ardından Başkan Ergün, İller Bankası Genel Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu’na Manisa’ya özgü ürünlerin yer aldığı hediyeleri verdi.