19 Mayıs 2015 Salı

Manisa 17 İlçesiyle Çanakkale Ruhunu Yaşayacak



Geçtiğimiz aylarda üniversiteli öğrencilere Çanakkale gezisi için otobüs desteği sağlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu sefer de Manisa ve 17 ilçesinde ikamet eden ve Çanakkale’ye gitmek isteyen Manisalı vatandaşlara ücretsiz Çanakkale gezisi düzenliyor. Çoğu ilk kez Çanakkale’ye gidecek olan vatandaşlar, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.
         Tarihi, kültürel ve sportif faaliyetlere desteğini esirgemeyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 18 Mart tarihinde Çanakkale’ye gezi düzenleyen Celal Bayar Üniversitesi Öğrenci Konseyi’ne otobüs desteği sağlamıştı. 17 ilçesiyle Manisa sloganını benimseyen Başkan Ergün, bu kapsamda Çanakkale’ye gitmek isteyen Manisa ve ilçelerinde ikamet eden vatandaşlara ücretsiz gezi düzenledi. Çanakkale’yi ilk defa görecek olan ve Kula, Gördes, Demirci, Selendi ve diğer ilçelerden katılım gösteren bazı vatandaşların heyecan içerisinde hareket saatini beklediği etkinliğe, binlerce vatandaşın ilçe koordinatörlükleri aracılığıyla müracaat ettiği belirtildi. Çanakkale’ye gidecek olan vatandaşların kumanyalarının da ücretsiz sağlandığı gezilerin devam edeceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Amacımız sadece öğrencilerimiz değil, tüm vatandaşlarımızın Çanakkale ruhunu yaşamasını sağlamaktır. Burada Çanakkale’yi ilk defa görecek olan vatandaşlarımızın heyecanını görüyoruz ve duyuyoruz. Umarım bu gezide mili manevi duygular gelişir ve vatandaşımıza tarih bilinci yerleşmiş olur. Bu tür faaliyetlere her zaman destek olacağız” diye konuştu.
Vatandaşlardan Büyükşehire Teşekkür
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinatörü Ali Demirkaya’nın eşliğinde her akşam saat 23.00’den itibaren Cumhuriyet Meydanı’ndan hareket eden Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlar şehir turuyla Çanakkale’ye hareket ediyor. Çoğu ilk kez Çanakkale’ye gidecek olan vatandaşlar ise kendilerine bu fırsatı tanıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler. Çanakkale gezilerinin önümüzdeki günlerde devam edeceği ve geziye katılmak isteyen Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi’ne, ilçelerden katılacak olanların ise Büyükşehir Belediyesi Koordinatörlüklerine başvurabileceği belirtildi.