25 Mayıs 2015 Pazartesi

MANİSA’DA MHP BİRİNCİ PARTİ



Türkiye’nin en güvenilir anket şirketlerinden SONAR, genel seçim oy tercihleri anketinin sonucunu açıkladı. On büyükşehirde seçmenle yüz yüze yapılan araştırmada, İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Gaziantep, Erzurum’da AK Parti, Manisa, Mersin ve Adana’da MHP, İzmir’de CHP birinci parti çıktı. 

SONAR AŞ, 7 Haziran seçimleri öncesi seçmene sordu. “Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?” İşte bu soruya verilen cevaplar, daha önceki seçimlerde en çok bir puanlık yanılma payı ile seçim anketi açıklayan SONAR’ın raporunu oluşturdu.
İŞTE O RAPORUN DETAYLARI
SONAR’ın açıkladığı sonuçlara göre, Manisa’da MHP birinci, Ak Parti ikinci, CHP üçüncü parti oldu. On büyükşehirdeki sonuçlar şöyle: İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Gaziantep ve Erzurum’da AK Parti: Adana, Manisa ve Mersin’de MHP, İzmir’de ise CHP birinci parti.
RAPOR NASIL HAZIRLANDI?
SONAR’dan yapılan açıklamaya göre, araştırma yüz yüze anket yöntemi kullanılarak hazırlandı. Çalışma, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo- demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve il/ilçe/kır kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 3 bin 86 kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi.
Araştırma İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Erzurum, Konya, Manisa,  Mersin ve İzmir illerinde, % 10’u kır özelliği taşıyan köylerde yapıldı.
SONAR’IN ÖNCEKİ ANKETLERİ
Ünlü kuruluş SONAR, 2011 genel seçimleri öncesi AK Parti’yi % 50.93 olarak tahmin etmişti. 2011’de AK Parti % 49.83 oy aldı. 2011 seçim öncesi SONAR CHP’nin oylarını % 25.78 olarak tahmin etmiş, seçim sonucunda ise CHP % 25.98 oranında oy almıştı. SONAR 2011’de MHP’nin alacağı oyları ise % 12.45 olarak tahmin etmiş ve MHP o seçimde %13.01 oranında oy almıştı.