13 Mayıs 2015 Çarşamba

MHP MANİSA MİLLETVEKİLİ ERKAN AKÇAY HEMŞİRELERİ UNUTMADI


MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını Manisa Devlet Hastanesinde hemşirelere çiçek dağıtarak kutladı.

Hemşireler Haftası dolayısıyla Manisa Devlet Hastanesindeki hemşireleri ziyaret ederek çiçek dağıtan ve yatan hastaları ziyaret ederek acil şifalar dileyen Erkan AKÇAY, sıra bekleyen hastalarla da sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY’aManisa Devlet Hastanesi ziyaretleri boyunca  MHPYunusemre ilçe başkanı  Onur Baylan ve yönetim kurulu üyeleriyle Türk Sağlık-Sen Manisa Şube başkanı  Rıdvan  Mutlu, başkan yardımcıları İrfan Çelikkanat, Talip Akbaş, kadın kolları başkanı Aysel Yıldırım ve Şehzadeler ilçe temsilcisi Gökhan Özak eşlik etti.

Sağlık çalışanlarının zor şartlar altına mesleklerini sürdürdüğünü söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “  Sağlık çalışanları çok zor şartlar altında çalışmaktadır. 24 saat nöbet tutan sağlık çalışanları hak ettiği nöbet ücretini alamamaktadır. Çalışırken döner sermaye ücreti alan sağlık çalışanları emekli olduğunda bu ücreti alamamaktadır. Bu gün 30 yıl çalışıp da emekli olan bir doktor 2 bin lira emekli maaşı almaktadır. Sağlık Bakanı hasta memnuniyetinin arttığını söylemektedir. Ancak ne hikmetse sağlık çalışanlarının memnuniyetini dikkate almamaktadır. Bu gün sağlık çalışanlarının memnuniyeti dip seviyesindedir. Sağlık çalışanlarının memnuniyetini artırmadan hasta memnuniyetini artıramazsınız. Bunun Milliyetçi Hareket Partisi 2015 Seçim Beyannamesinde sağlık çalışanlarının sorunlarına yönelik önerilerini sıralamıştır. Bu başka hiçbir partinin seçim beyannamesinde yoktur.” Dedi.

Koruyucu ve temel sağlık hizmetleri ücretsiz olacak, ek ücret ve katılım payı alınmayacak.

 Milliyetçi Hareket Partisinin sağlık hizmetleriyle ilgili taahhütleri hakkında bilgi veren MHP’li AKÇAY, “ Yaşam kalitesini ve yaşama sevincini geliştiren, insan ömrünü uzatan, vatandaşın ve hizmet sunanların memnuniyetini esas alan, hayatı anlamlı ve değerli kılan bir sağlık sistemi tesis edilecektir. Koruyucu sağlık hizmetleri ve temel sağlık hizmetleri devlet tarafından ücretsiz olarak sunulacaktır. Sağlık hizmetinde alınan ek ücret ve katılım payı uygulamasına son verilecektir.”

Sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemeler emekliliklerine yansıtılacak.

Milliyetçi Hareket Partisinin 2015 Seçim Beyannamesinde sağlık çalışanlarına yönelik taahhütleri hakkında bilgi veren MHP’li AKÇAY “ Sağlık çalışanlarının özlük ve çalışma şartları iyileştirilecektir.Sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemeler emekliliklerine yansıtılacaktır.Sağlık çalışanlarına yılda 90 gün fiili hizmet süresi zammı (yıpranma payı) hakkı verilecektir. Sözleşmeli, vekil gibi adlarla çalışan ebe ve hemşireler asli kadrolara geçirilecektir. 112 sağlık çalışanlarının mali ve sosyal hakları ile çalışma şartlarına ilişkin sorunları çözüme ka­vuşturulacaktır.” Dedi.

Radyoloji teknisyenlerinin izin ve tatilleri fiili hizmet süresine dahil edilecek.

Radyoloji teknisyenlerini ziyaret eden AKÇAY, “  2008 yılında çıkarılan 5510 sayılı kanun ile Radyoloji teknisyenlerinin izin ve bayram tatillerinin fiili hizmet süresi zammı kapsamında çıkarılmıştır. Bu nedenle kağıt üzerinde 90 gün fiili hizmet zammı alan radyoloji uzmanları uygulamada ortalama 52 gün fiili hizmet zammı almaktadır. MHP iktidarında radyoloji uzmanlarının izin ve tatilleri fiili hizmet zammına dahil edilecektir.” Dedi.

En düşük özel güvenlik ücreti 2100 lira olacak, kamudaki özel güvenlik çalışanları kadroya geçirilecek.

Özel güvenlik çalışanlarıyla sohbet eden MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “  Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında Özel güvenlik sektörünün meslek standartları ve etik kuralları oluşturulacaktır. Hizmet sunumuna ilişkin aksaklıklar giderilecek ve sektörün etkin denetimi yapılacaktır. Özel güvenlik görevlilerinin özlük hakları iyileştirilecek, vasıf sahibi olan ve ceza hukuku uygulamasında devlet memuru sayılan bu personelin aylık ücretleri standarda bağlanacak ve en düşük aylığın net asgari ücretin yüzde elli fazlasından (2.100 TL) az olmaması sağlanacaktır. Kamuda asli güvenlik hizmeti yürüten özel güvenlik görevlileri kadroya geçirilecektir. “ dedi.