20 Mayıs 2015 Çarşamba

Gençliğe En Güzel Bayram Hediyesi


MANİSA Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda açıldı. Yaklaşık 6 milyonluk tesisi Manisa gençliğine armağan eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kentimizi spor salonu eksiğini kapattık. Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek standartlarda bir yüzme havuzunu ve salon sporlarının yapılabileceği tesisi Manisa’ya kazandırdık. Manisa gençliğine armağan olsun. Geleceğin şampiyonları buralarda yetişecek. Her şey gençlerimizin için” dedi.
MANİSA Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Manisa gençliğine yakışır bir tesisi hayata geçirdi. Güzelyurt Mahallesi TOKİ 1 Konutları karşısında inşa edilen Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu düzenlenen törenle açıldı. Dev tesisin açılış törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, MHP Manisa Milletvekili ve Milletvekili Adayı Erkan Akçay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Manisa Milletvekili Adayları Zeynel Balkız, Hasan Eryılmaz, Yaşar Coşkun, Mehmet Memiş, daire başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Manisa Büyükşehir Belediyespor sporcuları ve vatandaşlar katıldı.
‘Çocuklarımız, Gençlerimiz İçin Çalıştık’
Açılış töreninde konuşan Başkan Ergün, dev bir tesisin açılışını yaptıklarını belirterek, kent için büyük bir eksik olan kapalı yüzme havuzu ve spor salonunu Manisa’ya kazandırdıklarını söyledi. Başkan Ergün, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşanabilir bir Manisa’da vakit geçirmeleri için projeler ürettik. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, okul sonrası aktivite alanları ve sosyal alanlar kentimize kazandırmak için ekibimizle birlikte önemli hizmetler ürettik. Çocuklarımız için çocuk kültür ve sanat merkezleri, oyun alanları, parklar inşa ederken; gençlerimiz için de kişisel becerilerini geliştirebilecekleri kurslar, gençlik merkezleri, spor tesisleri gibi önemli projeleri ilimize kazandırdık. Bugün de bu güzide eseri Manisa’mıza kazandırıyor olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda böylesi bir eseri gençlerimize kazandırmak bizlere ayrıca mutluluk vermektedir” dedi.
‘Başarımızı Şampiyonluklarla Taçlandırdık’
Gençleri spor teşvik etmek için Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak önemli adımlar attıklarını dile getiren Başkan Ergün, önemli şampiyonlukları kazandıklarını hatırlattı. Başkan Ergün, “Göreve geldiğimizde deyim yerindeyse bir avuç sporcunun bulunduğu Büyükşehir Belediyespor bünyesinde futbol, basketbol, voleybol, judo, briç ve yüzme branşlarında binlerce sporcu sayısına ulaştık. 2500’ün üzerinde evladımız hizmetleri almaktadır. Ulaştığımız bu rakam kalite ile doğru orantılı oldu ve futbol takımımız amatör kümeden 3. Lig’e, bayan voleybol takımımız da 3. Lig’den 2. Lig’e yükselerek göğsümüzü kabarttı. Yaptığımız işlerin doğruluğu bizlere hediye edilen şampiyonluk kupalarıyla adeta taçlandırıldı. Briç Kulübümüzde turnuvada Türkiye şampiyonluğu bize şampiyonluk getirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
‘Uluslararası Müsabakalara Ev Sahipliği Yapabileceğiz’
Kente kazandırılan Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu hakkında bilgi veren Başkan Ergün, “5 bin 500 metrekarelik inşaat alanı içerisinde; 6 kulvarlı, standartlara uygun yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, kapalı spor salonu, kafeterya, kondisyon salonu, idari bina, otopark, çocuk oyun odası ve mescidi ile birlikte hizmet verecek olan dev spor kompleksimiz 5 milyon 700 bin lira artı KDV’ye mal olmuştur. Manisa’da spor alanlarının eksik olması nedeniyle hepinizin bildiği gibi dev spor tesislerini ilimize daha önce kazandırmıştık. Ancak salon sporları için ciddi bir eksiğin olduğunu gördük. Bununla ilgili hızla çalışma başlattık. Voleybol takımımız dahi Menemen’de idmanlarını yapar haldeydi. Hedefimiz, uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek standartlarda kulvarlara sahip bir yüzme havuzunu ve salon sporları için güzel bir spor salonunu Manisa’ya kazandırmaktı. Geldiğimiz noktada şükürler olsun ki, bunu başarmış olmanın ve Manisa’mıza böyle bir alanı kazandırmış olmanın mutluluğu içindeyiz. Bu tesisi yaparken engelli sporcularımızı da unutmadık. Onların da spor yapabilecekleri şekilde bir salon inşa ettik. Ayrıca bin 44 izleyici kapasiteli tribünüyle de vatandaşlarımızın buradaki müsabakaları rahatlıkla izleyebilmelerini amaçladık” dedi.
Ümidimiz Gençlikte
Manisa’ya hizmet etmenin ve kalıcı eserler bırakmanın en önemli nokta olduğunu kaydeden Başkan Ergün, tüm projelerde gençleri ve çocukları ön planda tuttuklarını ifade etti. Başkan Ergün, “Bu makamlar geçici. Bizlerde gelip gideceğiz. İnsanlara hizmet etmek ve dua almak, insanlara eser bırakmak önemli olandır. Güzel eserler bırakarak sizlerin hayır duasını almak istiyorum. Hedefimiz gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak. Bunu yaparken gençlerimizin sağlıklı birer birey olarak yetişmelerini sağlamak da asli görevlerimiz arasındadır. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözünden hareketle hizmet üretmeye devam edeceğiz. 17 ilçemizin tamamına gençlik merkezleri, çocuk kulüpleri gibi eserleri kazandıracağız. Büyük önderimizin belirttiği gibi, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünün sporcularımıza ışık olmasını temenni ediyor, bu güzide eserin bir kez daha Manisa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile aynı günde bu eserimizi açıyor olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Bu Tesisten Şampiyonlar Çıkar
Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, açılışa katılanlara seslendi. Akçay, “ 19 Mayıs kurtuluş savaşımızın ilk adımının atıldığı çok anlamlı bir gün. Büyük Atatürk bugüne anlam katmak için bayram olarak gençliğe armağan etti. Bu kadar anlamlı bir günde böyle bir tesisin Manisa’ya kazandırılması nedeniyle çok mutluyum. Bu güzel eseri kazandıran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediyemizi hizmetlerine hizmet eserlerine eser katmaktadır. Biz de bunun kıvancını yaşıyoruz. Manisa’da şeker var, un var, ama helva noksanlığı var. Artık Manisa’da helva da yapılmaya başlandı. Potansiyeli olan Manisa’ya olimpiyat sporcuları yakışır. Hedeflerini hayallerini bu tesisten olimpiyat şampiyonu sporcular yetiştirmeyi hedeflesinler. Manisa’da diğer yüzme havuzları var. Ama olimpiyat şampiyonları çıkaramadık” dedi.
Vali Bektaş’tan Spor Tesisine Övgü
Açılış töreninde konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’da, spor tesisine övgüler yağdırdı. Vali Bektaş, “ Bugün gerçekten çok güzel bir gün oluyor. Şehrimizin çok ihtiyacı olan bir spor tesisiydi. Bu kadar görkemli olduğunu bilmiyordum. Bu güzel eserin şehre kazandırılmasında dolayı ellerinize sağlık, tebrik ediyoruz. Manisa İzmir’in gölgesi altında kalıyor diyorlar. Manisa çalışılacak şehir İzmir yaşanacak şehir diyorlar. Manisa hızla yaşanacak şehir olması için ne gerekiyorsa yapmayı gerekiyor. Yaptığını görmekten de gerçekten mutluyum. Manisa gerçekten hizmetin her türlüsünü hak ediyor. Günümüz dünyasında ülkeler yarışmıyor, şehirler yarışıyor. Şehirlerin imajları ülkelerin imajlarını geride bırakıyor. Eksikleri en kısa zamanda toparlayıp, hemşerilik bilincini geliştirip, Manisa’yı dünya ölçeğine getirmeliyiz. Gerçekten güzel gelişmeler oluyor. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık” diye konuştu.
Açılış Kurdelesi Dualarla Kesildi

Konuşmaların ardından Başkan Ergün, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve protokol üyeleri Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nun açılış kurdelesini hep birlikte kesti. Kurdele kesiminin ardından okunan dualar eşliğinde kurban kesildi.  Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzunu gezen protokol üyeleri Manisa’ya kazandırılan spor tesisine hayran kaldı.