13 Ekim 2015 Salı

MASKİ, Ahmetli Dereköy Su Deposundaki Sorunları Çözüyor!


Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Ahmetli’de su ve kanalizasyonla ilgili sorunları sırasıyla çözmeye devam ediyor. 

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(MASKİ), Ahmetli Dereköy Su Deposundaki sorunları çözüyor. Geçtiğimiz kış yoğun yağmurlardan dolayı Ahmetli İlçesi Dereköy Mahallesi su deposunun altında meydana gelen toprak kaymasından sonra su deposunda sıkıntı meydana gelmiş, su deposunun altındaki yaşlı bir vatandaşın bahçe duvarı ve sayasında zarar meydana gelerek; su deposundan Dereköy Mahallesine su veren şebeke hattı da toprak üstüne çıkarak ileride daha büyük sorunların çıkabileceği için çalışmalara başlanmıştır. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(MASKİ) ekiplerince su deposunun bulunduğu tepenin altına istinat duvarı yapılmasına başlanılmıştır. Ayrıca toprak üstünde görünen şebeke hattı başka bir yerden olmak üzere yenilenme çalışmaları da başlamıştır.  

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü İçme Suları Daire Başkanı Nurettin Aytekin, söz konusu su deposunun toprak  kaymasının meydana geldiği alanda incelemede bulunarak; Dereköy Su Deposunun çevresinde yağmurlar başlamadan istinat duvarı yapılacağını, aynı anda mahalleye içme suyu sağlayan şebeke hattının da değiştirileceğini belirterek; su deposunun altındaki yaşlı teyzenin zarar gören bahçe duvarı ve sayasının da tamir edileceğini söyledi. Çalışmalardan memnuniyetini ifade eden Dereköy Muhtarı Oruç Karaaslan ve mahalleli vatandaşlar, Maski Genel Müdürü Yakup Koç ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.